Câteva eșecuri dezastruase în materie de tech...din ultima perioadă - contemporary-establishment

Câteva eșecuri dezastruase în materie de tech…din ultima perioadă

Cu aproximativ un secol în urmă, tehnologia era cu mult diferită de cea de acum. Chiar și cel mai inteligent om de știință ar fi crezut că noțiunea de internet, suna a vrăjitorie nebună, la acea vreme.

Automobilele cumpărate de cetățeanul obișnuit, abia se răspâneau, televizorul nu era încă inventat, iar internetul în nici un caz. Dar, în ciuda tuturor progreselor pe care le-am văzut în ceea ce privește tehnologia și a tuturor modurilor care ne-au îmbunătățit viața, aceasta este departe de a fi perfectă. În fiecare zi, tehnologia eșuează și un existat unele eșecuri spectaculoase în ultimul timp.

Iată câteva eșecuri dezastruase ale tehnologiei, pe care, dezvoltatorii ar fi trebuit să le gândească.

Juicero

Ce este la modă, agresiv și mai presus de orice? Ai lua un plus dacă ai raspunde la această întrebare cu “suc/dispozitive inutile”. Afacerea cu suc la nivel mondial se aproapie de 200 de miliarde de dolari anual. Deci da, ne place sucul natural stors de noi! Venitul anual din gadgeturi de bucătărie este de 16,6 miliarde de dolari. Dacă le pui împreună, creezi un colț de rai. Sau cel puțin, așa ar trebui să fie.

Juicero părea să fie o idee fantastică în 2017. Pentru a pregăti un suc natural excelent, ai nevoie de un robot de bucătărie sofisticat nu? Cum funcționa: pachetele cu fructe erau presate individual într-un aparat conectat la internet, sponsorizat de investiția a 120 de milioane de dolari a unor investitori anume.

Aparatul funcționa ca o menghină, storcea pachetele prefabricate de legume și fructe cu patru tone forță pentru a produce suc proaspăt, dlicios și sănătos. Apoi cineva a descoperit că poți pur si simplu să modifici pachetele manual, eliminând nevoia de presa pentru suc de 699 USD.

Când reporterii au încercat asta, au descoperit că ar putea obține la fel de mult suc și o puteau face chiar mai repede cu mâna goală. Chiar și după ce prețul a scăzut la 400 de dolari, Juicero, avusese deja un debut dezastruos. Au dat faliment la câteva luni de la deschiderea afacerii.

Zillow’s A.I.

Zillow este o firmă imobiliară care a primit mai multă atenție în ultimii ani datorită dominanței sale pe piața. Din nefericire, au petrecut atât demult timp din 2021 achiziționând case, încât au fost nevoiți să se oprească timp de câteva luni. Au experimentat un eșec tehnic major din cauza unei combinații de exces de încredere și – probabil – prostie.

Majoritatea clienților habar n-aveau că Zillow cumpăra și vindea proprietăți cu adevărat, confundându-i cu un loc în care brokerii și-ar putea afișa pur și simplu listele. Faptul era că această corporație se ocupa cu schimbul de case și construise tehnologii A.I. care să-i ajute să facă acest lucru. Aveau încredere atât de mare în A.I., încât i-au permis să facă oferte în numerar la case. S-a dovedit a fi o decizie oribilă.

FIFA 22 (ENG) (PC) Origin Key GLOBAL

Până în noiembrie – Zillow Offers – avea un stoc de 7.000 de proprietăți în valoare de 2,8 miliarde de dolari, ce trebuiau vândute. Ca o consecință a cheltuielilor sale neglijente, au fost forțați să închida algoritmul A.I. și să înceteze achizițiile de proprietăți, ilustrând odată pentru totdeauna, că nu poți lăsa un site web să investească în imobiliare, la nivelul unei întregi țări.

Tesla Bot

Tesla este una dintre cele mai cunoscute firme din zilele noastre. Numele lui Elon Musk apare în toate titlurile, firma nu are cum să nu fie menționată regulat, și nu numai în legatură cu chestiile obișnuite. Nu uita că Tesla este încă, liderul pieței de vehicule electrice. Ei lansează regulat produse noi și inovatoare pentru a se pastra relevanți.

În august 2021, Tesla a susținut o conferință de presă pentru a anunța că dezvoltă un robot umanoid. Potrivit lui Musk, obiectivul a fost de a construi o mașina capabilă să facă activitățile plictisitoare, riscante sau repetitive a oamenilor. Până acum totul sună bine. Lansarea a fost o problemă.

Pentru un nu știu care motiv, Musk a optat să arate conceptul de robot, înainte ca cineva să fi construit unul. Așa că, în schimb, au trimis un tip îmbrăcat într-o salopetă din spandex ca robot. Apoi a tras și un dans…rezultând un dezastru.

Nu contează dacă toată chestia a fost o poantă. A doua zi, corporația a fost terfelită în presă,

Mulți observatori l-au atribuit unui truc de publicitate, pentru a distrage atenția de la titlurile slabe, dar oricare ar fi fost scopul de bază, a făcut ca una dintre cele mai mari corporații din lume și una dintre cele mai bogate persoane din lume să pară niște imbecili.

Quibi

Ce știi despre Quibi? Acesta a fost, probabil, cea mai puternică bombă a anului 2021, o realitate doar atenuată de faptul că toată lumea, cu excepția celor direct implicați, păreau să o vadă de la o poștă.

Quibi părea să fie o fuziune a televiziuni și a filmelor convenționale cu ceva mai rapid și mai consumabil, cum ar fi Youtube și TikTok. Show-urile urmau să fie de scurtă durată, de cinci minute sau mai puțin, astfel încât să le poți urmări în timpul nevetei spre serviciu, de dimineață ți aveau să-i abe în rolurile principale pe Kevin Hart, Anna Kendrick, Sam Raimi, Idris Elba și o mulțime de alte nume celebre de la Hollywood. Cum au apărut atât de mulți oameni cunoscuti? Este posibil ca fondurile de investiții de aprocimativ 2 miliarde de dolari să fi avut de-a face cu asta.

Quibi a supraviețuit aproximativ sapte luni. Nu a avut deloc susținători. Doar de un telefon putea fi folosit pentru a putea vizualiza Quibi. Era imposibil să faci capturi emisiunilor Quibi. A fost mult prea scump, și tot ceea ce au produs era cel puțin mediocru. Aproape fiecare program de pe platformă, a fost criticat în unanimitate atât de spectatori cât și de critici.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 a fost unul dintre cele mai așteptate jocuri din ultimii ani și a fost lansat la sfârșitul anului 2020. În mod bizar l-au inclus chiar și pe Keanu Reeves. De asmenea a fost unul dintre cele mai rapid vândute jocuri din toate timpurile, cu aproape cinci milioane de precomenzi și 13,7 milioane de copii vândute, în total. Nu-i așa că este victorioasă treaba? Ei bine, nu chiar.

Deoarece jocul era atât de instabil încât practic nu se putea juca, a fost dat retur de peste 30.000de clienți. Jocul a fost în cele din urmă sters din lista PlayStation Store.

Atât pe PS4 cât și pe Xbox One, jocul a fost incredibil de plin de bugg-uri. Au fost intentate procese atunci când hackerii au obținut informații de la dezvoltator, pentru ca jocul să fie crackuit pentru platforme din generația anterioară.

Chiar și atunci când oamenii au putut să se bucure de joc și să-l facă să funcționeze ok, jocul a ajuns să fie abia acceptabil din punct de vedere tehnic. Nu afost niciodată la nivelul așteptarilor și de la debut, mulți oameni au uitat în mare măsură de el.

Galaxy Fold

Noțiunea tehnologiei de pliere ne tot intrigă de câțiva ani, pare science fiction intr-adevăr. Telefoanele și tabletele care pot fi pliate și îndoite, par practice, deoarece mulți dintre noi au scapăt sau zdrobit multe telefoane și display-uri. Drept urmare, Samsung a mers mai departe și a creat un display ce putea să se plieze. Sau cel putin așa era planul.

În 2019, Samsung a devăluit Galaxy fold, care semăna cu un portofel. Puteai să-l pliezi de la jumătate, să-l desfaci, iar ecranul tău, era acolo, oferindu-ți o suprafață dublă față de dimensiunea din buzunar. Această tehnologie fantastică costa puțin sub 2000 de dolari. Ei bine, lucrurile nu au mers conform planului.

Când Samsung a permis în sfârișit celor ce făceau recenzii să folosească telefoanele, acestea au eșuat lamentabil.

Majoritatea recenziilor au avut nevoie doar de o zi sau două, pentru a sublinia faptul că ecranele lor pliabile nu funcționau. Unele unități au produs umflături, în timp ce altele funcționau doar pe o parte a display-ului. Alți recenzori au spus că au eliminat un strat de protecție, deoarece nu știau că nu se face asta, distrugând astfel telefonul.

Samsung a suștinut că a vândut un milion de copii în aproximativ patru luni de la debutul telefonului, dar a dat înapoi rapid, susținând că un milion își doreau să vândă. Mai târziu CEO-ul Samsung a recunoscut în mod umilitor că Fold, a fost un device lansat mult prea devreme.

Jucării sexuale stricate

Toată lumea înțelege că hackerii pândesc la fiecare colț și trebuie să securizeze orice se conectează la internet. Cu toții avem o mulțime de parole pentru a ne proteja. Dintr-un motiv întemeiat: hackerii pot intra în aproape orice.

Și jucăriile sexuale sunt incluse în această categorie.

Într-o industrie puternică și în plină expansiune, unele jucării pentru adulți pot fi conectate la internet, pentru a permite controlul de la distanță de către alți utilizatori, din motive pe care ți le poți imagina. Problema este că puține dintre aceste gadget-uri, dispun de securitate încorporată.

Orice date personale extrase de hackeri de pe un dispozitiv conectat, reprezintă în mod evident un pericol de securitate. Acest lucru poate să nu pară cine știe ce, la o primă aruncătură de ochi și ar putea fi doar câteva chestii umilitoare în legatură cu utilizarea jucăriilor tale sexuale. Asta nu este tot însă.

Potrivit unui utilizator Twitter, cineva a obținut acces la Metamask-ul său. Acest plugin de browser permite oamenilor să acceseze Ethereum și alte tipuri de afaceri. După ce mașinăria lor a fost piratată, utilizatorul a pierdut mai multe NFT-uri și ceva mai mulți bani, iar singurul articol unic din reteaua la care se putea gândi, era o jucarie sexuală pe care o “băgaseră la încărcat”.

bauturialcoolice.ro

Un gând despre “Câteva eșecuri dezastruase în materie de tech…din ultima perioadă

Lasă un răspuns