Câteva societăți secrete ciudate și obscure - contemporary-establishment

Câteva societăți secrete ciudate și obscure

Societățile secrete Iluminati și Francmasonii par să fie mereu în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, un număr mare de grupuri mai puțin cunoscute, au propriile lor povești ciudate, care le fac la fel de interesante ca și pe omologii lor mai celebri.

Ordinul Chaeronea

Bătălia de la Chaeronea din 338 I.Hr a văzut înfrângerea Batalionului Sacru al Tebei, o unitate de elită de luptă, a Greciei antice, formată în anul 150 de soldați și iubiții lor de sex masculin. Ani mai târziu, în 1899, Chaeronea și-a împrumutat numele unui grup usor înrudit, dar foarte diferit – Ordinul Chaeronea, o organizație englezească pentru homosexuali.

Cecil Ives a fondat grupul ca un mijloc de comunicare din cauza fricii de persecuție. El a modelat ordinul, ca o adevărată societate secretă, creând ceremonii și parole secrete pentru membrii săi. El a conceput de asemenea, un set strict de reguli, care i-a împiedicat pe membri, să folosească societatea pentru întânliri sexuale.

Far Cry 3 Uplay Key GLOBAL – 3,83 EUR

Societății, s-au alăturat mulți intelectuali gay proeminenți – Oscar Wilde ar fi fost unul dintre ei. Organizația s-a răspândit în scurt timp, în întreaga lume, permițându-i lui Ives, să promoveze drepturile gay prin cărți și numeroase prelegeri. Ordinul a devenit un precursor modern al organizațiilor de drepturi ai secolului al XX-lea. După moartea lui Ives, mișcarea s-a clătinat, câștigând un nou avânt în anii ’90, în special în SUA și inspirând mai multe ramuri.

Cavalerii Apocalipsei

Citește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante

Acest grup s-a format în anul 1693 pentru a proteja Biserica Catolică, împotriva presupusei veniri pe pământ a Atihristului. Membrii erau remarcați pentru obiceiurile lor deosebite, cum ar fi purtarea săbiilor și purtarea unei uniforme cu o stea elaborată inscripționată pe piept.

Comportamentul bizar al societății, ar putea fi pus chiar pe seama fondatorului, fiul unui comerciant pe nume Agostino Gabrino. Un om nebun, care și dovedea asta. Se știa că Gabrino a perturbat câteva slujbe ale bisericii, fluturând o sabie și spunând că este „Regele Gloriei”. La înființarea grupului său, el s-a declarat „Monarh al Sfintei Treimi” și a conceput un set ciudat de reguli pentru cavalerii săi, care includea practica poligamiei și căsătoria exclusivă cu femei virgine.

La un an după formarea grupului, un cavaler și-a trădat existența Inchiziției. Ordinul a fost desființat, iar cavalerii au fost aruncați în temniță.

Ordinul Mâinii Oculte

Acest grup avea un singur scop. Membrii săi au introdus o expresie anume – “it was as if an occult hand had“ – în ziare și în mai multe publicații ale vremii.

Grupul a avut începuturile, când Joseph Flanders, un reporter pentru Charlotte News, a folosit inocent fraza într-un reportaj. Prietenilor săi le-a plăcut atât de mult formularea, încât au conspirat să o folosească cât mai des posibil. În scurt timp, alți reporteri și jurnaliști din întreaga lume, au început să folosească această expresie în propriile povești.

Consirația a fost anulată în 2004, când James Fanega, un reporter pentru Chicago Tribune, a reușit să dea de urmă făptuitorilor, și să enumere publicațiile în care erau infiltrați. Cu toate acestea, grupul a revenit în 2006, când liderul Paul Greenberg și membrii de ranguri înalte, au anunțat că au ales o nouă expresie pentru continuarea tradiției. Până acum, nimeni nu a reușit să afle noua frază, despre care Greenberg susține că a apărut deja în multe publicații.

Clubul Capului lui Calves

La scurt timp după execuția regelui Carol I al Angliei în 1649, oponenții săi au format Clubul Capului lui Calves, pentru a-și bate joc de moștenirea acestuia. Membrii s-au întânlit odată pe an pe 30 ianuarie – aniversarea execuției – și sărbătoreau cu o cină foarte bizară, care avea un topor atârnat de tavanul încăperii. Meniul însuși includea capete de viței (care îl reprezentau pe rege) și un cap mare de știucă, umplut cu bucăți mai mici de știucă și un măr în gură (ce reprezenta tirania regelui)

Membrii aveau propriul imn, în care se bucurau de moartea regelui și toastau cu vin turnat în pocale construite din capete de viței. Ei de asemenea ardeau o copie a autobiografiei în timp ce jurau pe tratatul lui John Milton, care susținuse execuția lui Carol Milton însuși ar fi fondat grupul.

După restaurarea monarhiei în 1660, The Calves’ Head Club a trebuit să se întânlească în secret. Clubul și-a găsit în cele din urmă sfârșitul în februarie 1735, când o mulțime de oameni a dat buzna în timpul unei întânliri și a linșat mai mulți membri.

Arioi

Arioi a fost o societate secretă, care a existat în Tahiti cu mult înainte ca europenii să-și găsească drumul spre insulă. Grupul și-a dedicat existența, venerării zeității patroane Oroi și a călătorit mult în căutarea de noi recruți.

Pentru a atrage noi membri, societatea a elaborat dansuri ritualice. Oricine putea cere să se alăture, dar numai cei mai frumoși și arătoși erau selectați în cele din urmă, deoarece societatea a legat frumusețea de priceperea spirituală.

Membrii trebuiau să-și memoreze ritualurile perfect, pentru a fi recunoscuți; în rest, erau batjocoriți fără milă. În plus, societatea a propăvăduit un stil de viață foarte liber, așa cum demonstrează unele dintre ritualurile lor, încărcate sexual. Comportamentul lor i-a dezgustat în mod evident pe misionarii creștini delegați în locul respectiv, unul dintre ei, descriindu-i drept „libertini privilegiați, care se angajează într-un exhibitionism abominabil și nespus de obscen”.

Cu toate obiceiurile lor, Arioi aveau o regulă strictă, care interzicea nașterea; copii ar fi interferat cu indatoririle membrilor. Femeile avortau în mod obișnuit, iar noii născuți erau uciși. Părinții ai caror copii supraviețuiau erau alungați din societate.

Prozelitismul creștin a pus capăt în cele din urmă, societății Arioi in secolul al XIX-lea.

The Bald Knobbers

Acest grup secret de justițiari a luat naștere ca urmare a crimei organizate și fărădelegerile care au afectat sud-vestul statului Missouri după războiul civil. Conduși de fondatorul lor, un veteran pe nume Nat Kinney,Bald Knobbers of Taney Count – care țineau întânliri secrete în munți și luau legea în propriile maini. Purtând hainele pe dos și măști ciudate cu coarne, Bald Knobbers foloseau tactici sadice, precum biciuirea, bataia și chiar uciderea suspecților. În cele din urmă unii Bald Knobbers, au început să-și folosească calitatea de membru, pentru a-și proteja propriile activități criminale.

Notorietatea grupului a atins apogeul în 1887, când au ucis doi critici și le-au rănit familiile. Autoritățile vremii au arestat 20 de membri și au executat alți patru. Un an mai târziu, Kinney – care părăsise deja grupul înainte – a fost ucis de către un oponent al organizației. Deși conflictele minore au continuat după aceea, Bald Knobbers a rezistat ca societate până în 1889.

eneba.com

Un gând despre “Câteva societăți secrete ciudate și obscure

Lasă un răspuns