Kim Thayil de la Soundgarden vorbește despre trupa arhetip grunge - contemporary-establishment

Kim Thayil de la Soundgarden vorbește despre trupa arhetip grunge

Pentru fiecare subgen rock și metal de-a lungul istoriei, există de obicei o mână de trupe ce reprezinta începutul. Kim Thayil, chitaristul trupei Soundgarden, care este una dintre cele mai asociate cu grunge-ul din Seattle, a numit „trupa arhetip grunge” – și NU, nu este Nirvana.

Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana și Pearl Jam sunt adesea considerate cele patru grupuri grunge principale, dar au fost foarte multe trupe în acea perioadă, toate implicate în crearea scenei muzicale din Seattle, la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, înaninte ca Nirvana să lanseze Nevermind în 1991. Thayil nu a numit nici unul din grupul de mai sus drept alegerea sa.

„Grunge a fost o etichetă generica cu referire la trupele din Seattle, dar și trupe precum Smashing Pumpkins și Stone Temple Pilots, au fost incluse în acest stil. Aceștia erau din LA, iar Pumppkins din Chicago. Cu siguranță există o estetică culturală, pe care am împărtășit-o cu toții, dar cred că din punct de vedere muzical, ideea era de powerchord-uri puternice, distorsionate și pline de fuzz.” a spus Thayil.

„Cred că Nirvana ar putea întruchipa identitatea muzicală a grunge-ului, poate. Dar trupa care ar intruchipa cel mai bine stilul grunge, aș crede, este Mudhoney, soundul Mudhoney si atitudinea lor. Adică este trupa arhetip grunge.

Epiphone ES-335 Figured Blueberry Burst – 3 25900 Lei

Mark Arm a format Mudhoney după dizolvarea fostei sale trupe, Green River. Mudhoney a fost una dintre primele trupe care a lucrat cu Pop Records, alături de Nirvana și Soundgarden, deși cei din urmă au trecut la SST Records, la scurt timp după lansarea primului lor single „Hunted Down”.

Pentru seria 30 Years of Grunge a celor de la Loudwire, care a aparut anul trecut, Thayil a declarat că Buzz Osborne de la Melvins i-a învățat pe el și pe Arm să cânte în acordaj drop, așa au învățat cum să creeze împreună, sunetele de chitară tulburatoare asociate grunge-ului.

Lasă un răspuns