Câteva ritualuri bizare încă practicate în zilele noastre - contemporary-establishment

Câteva ritualuri bizare încă practicate în zilele noastre

Arunci sare peste umărul stâng dacă verși sarea pe masă? Aceasta mic obicei ciudat este menit să îl alunge pe Diavol care, se pare, se va aseza pe umărul tău stâng dacă verși sarea…cred.

Acest lucru se datorează faptului că, potrivit unor demonologi renumiți, sarea vărsată este masa preferată a Diavolului.

Ei bine, această mică superstiție bizară este nimic, în comparație cu lista noastră – oameni din întreaga lume se angajează într-un comportament destul de extremist, ingrozitor și de-a dreptul bizar, pur și simplu pentru că asta s-a făcut de generații întregi. De la aruncarea bebelușilor de la înălțimi până la încercarea de manipulare a șerpilor veninoși, credința este încă un mare element important în toate astea.

Manipularea Șerpilor – Creștinii evangheliști, sudul SUA

Moe Syzlak’s faith of choice, este o mișcare religioasă cât se poate de reală. Dacă îl iubești pe Iisus suficient de mult, cei ce manipulează șerpii, cred ca nu vei fi mușcat. Nu la figurat, chiar se joacă cu șerpi veninoși. Biblia pare să dețină o justificare în această practică, dacă mijești bine ochii în timp ce citești pasajele din Evangheliile lui Marcu (16:17-18) și Luca (10:19).

Teologii totuși, tind să pună la îndoială validitatea practicii.

Batman: Arkham Collection Steam Key GLOBAL – 4,77 EUR


Practicat în principal de ramurile Sfinției, Penticostale, Carismatice și altor biserici evanghelice mici din Munții Apalahi, membrii obișnuiau să participe la ritualuri de vindecare a bolnavilor, vorbind în diverse limbi și consumând stricnină. Bazându-se pe credință, aceștia nu ar fi trebuit să moară din cauza efectelor consumului de otravă (mulți oameni au murit în timpul practicilor.) Dar manipularea șerpilor, este cea care a costat cele mai multe vieți – până la 120 de morți din 1910, cu aproximativ 35 de oameni care au murit între 1936 și 1973.

Chiar dacă manipulatorii de șerpi, nu mor când sunt mușcați, mulți enoriași dispun de membre atrofiate sau chiar lipsă.

Atunci când un manipulator de șerpi moare, credincioșii nu cred că a fost din cauza lipsei de credință – a fost pur și simplu planul lui Dumnezeu.

Rastigniri – Creștinii din Filipine

Această practică se află cu siguranță scrisă în Biblie. Totuși, nu sunt sigur că a fost sugerată ca practică a creștinismului. Potrivit unor creștini din Filipine, această practică trebuie efectuată. Ei se lasă răstigniți. Nu numai că sunt sunt doar legați cu curele de piele la încheieturi timp de 20 de minute. De fapt, ei sunt bine bătuți în cuie pe niște scânduri din lemn.

Liderii catolici, au condamnat această practică, îngrijorați de faptul, că cineva ar putea fi rănit (No Shit). Deși clar, este periculos, trebuie sa recunoaștem, că este o demnonstrație impresionantă de credință, precum și o incredibilă demonstrație de rezistență, și de a face față unei dureri destul de nasoale. În 2019, 9 persoane din 3 locații diferite din Filipine, au fost țintuite de cruci, pentru a sărbători Paștele.

Cred că o să rămân la ciocnitul de ouă roșii și drob…

Aruncatul bebelușului – Multiple Religii din India

De la ciocnitul de ouă, sperăm să trecem la evitarea de a crăpa bebeluși. Dap, ai citit bine. Este considerat un semn de mare noroc pentru noul născut, atunci când acesta este aruncat de pe acoperișul casei. Acest ritual este popular în anumite părți ale statelor Karnataka și Maharashtra din India.

În orașul Solapur, ritualul este realizat de pe vârful Baba Umer Dargha, un altar islamic. Copii sunt aruncați de pe o platformă înaltă de 15 metri și (sper eu) prinși într-o pânză, ținută de mai mulți aomeni sub formă de plasă de siguranță.

Se spune că tradiția a început, de la o sugestie făcută de un mistic sufi, care, auzind despre creșterea deceselor în rândul copiilor, a sugerat ca bebelușii bolnavi să fie aruncați…în acest mod practicat și astăzi. Această tradiție, a susținut el, ar arăta “încrederea lor în Cel Atotputernic”. El a mai sugerat că: “Bebelușii au fost în mod miraculos conduși către siguranță, într-un cearșaf, asemanator unui hamac care a apărut instant în aer.” Astăzi în loc de o pânză care se materializează instantaneu, este o pânză care se aduce la picioarele altarului și este ținută atât de bărbații musulmani cât și de hinduși.

Burning The Guy – Laic (din punct de vedere protestant), Marea Britanie

Amintiți-vă, amintiți-vă de 5 noiembrie. Praf de pușcă, trădare și complot.” este o rimă pe care o vei auzi în Marea Britanie, în timpul ‘Bonfire Night’, înainte de lansarea artificiilor. O altă tradiție în această zi, este ca, plozii să meargă din ușă în ușă, tinând în mână o efigie cu aspect de sperietoare, și să întrebe: „Penny for the Guy?” (“the Guy” este efigia) înainte ca cei din comunitate, să se adune într-o locație stabilită, să-l așeze pe “The Guy” într-un morman de lemne și să îi dea foc. Este destul de terifiant, dacă privești cu atenție toată treaba.

The Guy” este reprezentarea lui Guy (sau Guido) Fawkes, un conspiraționist catolic, care a plpnuit așa-numitul complot cu praf de pușcă ămpreună cu alți 12 bărbați – au complotat să arunce în aer Camera Lorzilor, în timpul ceremoniei de deschidere a Parlamentului și să îl ucidă pe Regele James I, (mulți monarhi non-catolici au plănuit comploturi împotriva regilor în acea perioadă – Regele Henric al III-lea fiind asasinat de un fanatic catolic în 1589, cu 16 ani înainte de complotul prafului de pușcă). Complotul a fost descoperit înainte de a putea fi executat. De aceea în fiecare an, oamenii din Marea Britanie îl ard în mod simbolic pe Guy Fawkes.

Cam mult timp de a ține ranchiună, zic eu!

Tăierea degetelor – Dani Animism, Papua

Se spune că pierderea unei persoane dragi, poate fi ca și cum ai pierde o bucată din tine.

Pentru femeile din tribul Dani de pe insula indoneziana Papua, acest sentiment este luat pe bune.

Femeile care sunt în doliu, au fost odată obligate să-și amputeze vârfurile degetelor – atât pentru reprezentarea spirituală a durerii lor cât și pentru a se proteja de spiritul potențial răzbunător al decedatului. În trecut, chiar și pentru bebeluși, era cerută tăierea vârfurilor degetelor, adesea mușcate de mame (femeilor mai în vârstă, voluntare, li se tăiau degetele de către o rudă, folosind o lamă, confecționată din piatră ascuțită). Acum acest ritual este ilegal, dar zvonurile spun că tribul continuă oricum.

Multe femei din tribul Dani, par să nu iasă bine la numărătoarea degetelor.

Săritul gol pușca pe tauri castrați – Etiopia

Vrei să fii cu adevarat de-al nostru a? …dacă ești mebru al tribului Hamer din Etiopia, ar fi bine să găsești un taur fără coaie, să te dezbraci la plua goală și să faci o încălzire pentru sărituri (sunt sigur că cizmele pentru kangoo jumps sunt interzise, ar trebui sa fie interzise de tot.)

Dar ce înseamnă pentru Hamer, când spui că “ești bărbat“? Mai simplu, ți se va permite să te însori. O mare petrecere, este aranjată pentru eveniment, băutură și dans toată ziua până la apus.

Apoi băiatul va încerca să alerge pe spatele taurilor de 4 ori fără să cadă. Daca dă cu muia de pământ de fiecare dată, el va rămâne “copil” încă un an, pâna la o altă încercare.

Așa că, daca te trezești că ești copil adoptiv printe poporul Hamer, ai face bine să treci acest test dificil. Cu excepția cazului în care, îți doresti o viață de burlac.

dynutrition.ro

6 gânduri despre “Câteva ritualuri bizare încă practicate în zilele noastre

Lasă un răspuns