S-a lansat Lil Obeah from Transylvania, un album ce așează o punte sonoră autentică peste timp - contempoerary-establishment

S-a lansat Lil Obeah from Transylvania, un album ce așează o punte sonoră autentică peste timp

Din eprubetele cosmice ale acestui laborator creativ numit Sound of Art to Come, apare Lil Obeah from Transylvania. Un debut discografic care se înfățișează ca un compus sonic de-o efervescență ce-ți împrospătează mindset-ul printr-o serie de reacții chimice la nivel cognitiv. 

‘Copii’, primul single/video de pe acest material poate fi accesat, aici:

Lansat recent, materialul reprezintă forma pe care noua viziune creativă și soundscape-urile imaginative ale lui Lil Obeah se aștern în lume. Cu o structură compozițională inovativă și cu împletituri sonore ce-ți suflă-n memorie adieri autentic românești, sunetul își așează sensul în ritm precum călătorul rătăcirea pe o cărare către sine.

Citește și – 5 piese rock care au zguduit lumea

Cu influențe pe cât de variate, pe atât de exotice, Lil Obeah from Transylvania este o dovadă de creativitate autentică stârnită de o pasiune pe care numai în interioritățile cele mai sincere o poți găsi. Însă, dacă trebuie să ne fixăm într-un anume gen, ei bine, artistul vine cu o găselniță foarte mișto, numindu-l duppy dub. Denumire ce explică, într-o bună măsură, atât natura ghosty a proiectului cât și sfera stilistică de influență.

Din punct de vedere compozițional, Lil Obeah from Transylvania este un album complex, o călătorie sonică ce pornește ca un soi de incantație modernă. Acest lucru se datorează tonalităților vocale de-a dreptul hipnotice, dar și al beat-ului animat dat de instrumentele de percuție. Albumul tinde să se așeze într-un piesaj cât se poate de neconvențional, asta și datorită incursiunilor în spectrul folclorului românesc post-decembrist.

Conceptual, materialul este atent structurat, atât în jurul sonorităților dub, reggae, muzicii de film, dar și folk-ului acela românesc cu parfumul său specific, produs și promovat, până-n ’89, de Electrecord.

După zece ani de experimentare în sânul sonorităților eclectice, artistul și-a îndreptat interesele creative spre o altă frecvență, creând în acest fel Lil Obeah from Transylania. Pe drumul spre împlinirea acestui nou univers, el a lucrat cu mai mulți profesioniști din lumea muzicii.

Așadar, pe acest material au contribuit artiști români și internaționali cu un background impresionant, precum: Winston Williams alias Horseman, Nick Page alias Count Dubulah /Dub Colossus, Hamid Mantu & Tim Whelan ( Transglobal Underground), Marian Șerban Fieraru, Adi Stoenescu și Laura Benedek ( Jam Circle Collective), Leon Lotoțchi (ex-Baba Dochia), Michael Acker (MIK Trio) și Mihai Moldoveanu (Jazzybit).

Colajele care însoțesc și se întrepătrund perfect cu spațiul sonor sunt realizate de Cristiana Bucureci. Cu o serie de expoziții în Tel Aviv, București, Timișoara, Cluj și Iași, colajele Cristinei sunt, practic, o proiectare futuristică a lumii, inspirată de spațiului cultural autohton. 

Lil Obeah from Transylvania este disponibil pentru comandă, acum, într-o ediție limitată pe vinil, la acest linkhttps://www.diggersfactory.com/vinyl/247140/lil-obeah-from-transylvania

Produs de: Dub Colossus, Transglobal Underground și Marius Costache

Masterizare: Marius Costache (Studio148)

Colaboratori: Winston Williams aliasHorseman, Nick Page alias Count Dubulah, Hamid Mantu & Tim Whelan alias Transglobal Underground, Marian Șerban Fieraru, Adi Stoenescu, Laura Benedek, Leon Lotoțchi, Michael Acker, Mihai Moldoveanu, Alexandru Arcuș și Cristiana Bucureci.

Invitați speciali: Octavian Soviany, Constanța Vlad, Nicolae Ceaușescu. 

Mai multe despre LIL OBEAH pe:

Facebookhttps://www.facebook.com/SoundofArttoCome/
Instagramhttps://www.instagram.com/andreibucureci/
Websitehttps://soundofarttocome.bandcamp.com/album/from-transylvania
Spotifyhttps://open.spotify.com/album/6ehaPQEyqpfMYf9P6YaLwo

eneba.com

Lasă un răspuns