Câteva povești ale dracului de încântătoare despre personajul Deadpool - contemporary-establishment

Câteva povești ale dracului de încântătoare despre personajul Deadpool

Personajul Deadpool a devenit un adevărat star al benzilor desenate. Apărând pentru prima dată în New Mutants #98 în 1991, bufonăriile lui satirice au dus la o multitudine de apariții în cele mai populare titluri Marvel.

El s-a clasat pe locul 13 pe lista “Top 100 Comic Book Heroes” a IGN, a avut prorpiul joc video și în cele din urmă propriul film.

Hai să vedem câteva povești încântătoare despre Deadpool.

A început ca o înșelătorie DC Comics

Controversatul Rob Liefeld a conceptualizat inițial personajul Deadpool, deși folosim termenul “conceptualizat initial” în mod liberal. Liefeld era cunoscut pentru faptul ca și-a bazat bazat mai multe creații pe personaje existente deja. Cea mai infamă dintre acestea a fost o copie a Căpitanului America de la Marvel, numită Agent America. A fost atât de flagrant încât disputa care a urmat, a trebuit soluționată în instanță.

Deadpool a fost răspunsul lui Liefeld la Deathstroke the Terminator. Povestea spune că Liefeld i-a arătat o schiță a noului său presonaj, scriitorului Fabian Nicieza, care a fost surprins că arăta ciudat de asemănător cu Deathstroke. Numele adevărat al lui Deadpool, Wade Wilson, a fost chiar o piesă pe Slade Wilson, numele adevarat al lui Deathstroke.

Marvel și DC comics au mai făcut câteva încrucișări în trecut, iar una dintre ele (neoficial) a fost o colaborarea cu Deadpool. În anul 2006 Superman/Batman Annual #1, Deadpool l-a necăjit constant pe Deathstroke și alte personaje DC. Numele său nu a fost menționat niciodată din cauza unor probleme de drepturi de autor, iar personajul era adesea întrerupt înainte de a spune tuturor cine este.

Sparge regulat The Fourth Wall

Deoarece Deadpool este un asasin juvenil, sarcastic, înțelept, ale carui glume au fost egalate doar de natura sadică, aparițiile sale trăiesc și mor după umorul lor. Totuși, nu a început să arunce rapid versuri, deoarece aparițiile sale originale s-au concentrat mai mult pe mentalitatea lui violentă și întortocheată.

Trucul ironic al lui Deadpool breaking the fourth wall” a devenit tot mai proeminent atunci când Joe Kelly a preluat cârma în 1997. a fost prima ieșire solo a lui Deadpool din prorpia sa serie, iar cei de la Marvel au fost în mod natural pesimiști în privința acestei idei. Kelly a declarat că Marvel amenința că va anula întregul serial la fiecare al treilea număr de benzi desenate, sau ceva de genul.

Deadpool Steam Key RU/CIS

Deoarece părea că nu are nici un rost să planifice arcuri de poveste lungi și complicate, Kelly transormă seria, într-o mare distracție satirică prin universul Marvel. Deadpool a criticat cu ireverenție problemele Marvel din trecut, cum ar fi Amazing Spider-Man #47, în care mercenarul care călătorește în timp, a făcut mișto de dialogurile cheesy ale personajelor facute în 1966.

Deadpool le reaminstește în mod regulat cititorilor că este pe deplin conștient ne natura personajului său de benzi desenate. O modalitate prin care face acest lucru este să facă referire frecvent la știrile din lumea reală și evenimente din cultura pop. El chiar parodiază coperți de benzi desenate care nu au nici o legătură cu el, cum ar fi G.I. Joe #42

El a ucis întreg universul Marvel

Deadpool este unul dintre cei mai letali combatanți Marvel. Arsenalul său de arme include săbii, grenade, pistoale, lansatoare de rachete și chiar și un tun cu oi. Ori de câte ori pierde o luptă, asta se datorează cel mai adesea unor distrageri (de care eroul nostru are parte tot timpul, mai ales vorbind despre el însuși.)

În seria de patru părți “Deadpool Kills the Marvel Universe,” eroul nostru revine în cele din urmă complet dezorientat, după un experiment care a mers prost. El începe să-i asasineze fără discernământ pe cei mai faimoși eroi, răufăcători și echipe Marvel. El i-a aruncat în aer pe The Avengers folosind Pym Particles. L-a ucis pe Fantastic Four folosind doar sabia și abilitățile sale de arte marțiale. Spider-Man a căzut victimă de asemenea, fiind împușcat foarte curat în cap. L-a atras pe Punisher într-o capcană și l-a făcut pe neînfricatul antierou să transpire rece, înainte de a fi omorât. Cât despre Hulk, un Deadpool deapitat, autovindecat, s-a furișat către un Bruce Banner adormit și l-a sfâșiat în momentul in care s-a trezit.

Deadpool a ajuns chiar să controleze puterile unui alt răufăcător pe care le-a folosit pentru a face alte zeci de personaje să se sinucidă. Poate cel mai vivid dintre toate, a fost distrugerea X-Men. Într-o scenă, Deadpool se confruntă cu Wolfverine, în timp ce ăi poartă pielea lui Beast pe post de haină de blană.

Nebunia lui Deadpool nu l-a împiedicat să comunice în mod constant cu cititorul. Cu toate acestea, interacțiunile lui au devenit cu siguranță mai vicioase. La un moment dat, s-a uitat drept către cititor și a exclamat: “Te voi găsi și pe tine, în curând.”

Odată le-a ucis toate personajele tale preferate

Dupa ce a devastat Universul Marvel, în diferite dimensiuni paralele, Deadpool a decis cu nonșalanță să omoare personaje din literatura clasică. Conform logicii întotocheate a lui Deadpool singura modalitate de a opri recrearea constantă a eroilor și răufăcătorilor Marvel, a fost să împiedice sursele de inspirație să mai…existe.

În acest scop “Deadpool Killustrated” a prezentat gore-festuri exagerate, cum ar fi scoaterea ochiului lui Don Quijote, aruncarea în aer a casei Little Women, și tăierea în bucăți a celor Trei Muschetari. Pentru fiecare personaj pe care l-a ucis, el avea să arunce o privire asupra personajelor Marvel care le întruchipau. De exemplu căpitanul Nemo semănă cu Magneto, iar Ariel, Mica Sirena, era bazată pe Namor the Submariner (pe care Deadpool l-a găsit a fi hilar.)

Seria a culminat cu o bătălie între Deadpool – ajutat de monstrul lui Frankenstein – și echipa formată din Sherlock Holmes, Dr. Watson, Beowulf, Natty Bumppo și Mulan. Deadpool a scăpat de strânsoarea lui Holmes, descriind în mod amenințător o lume pe care și-a îmaginat-o, în care copii ar vedea doar groază și violență în tot ceea ce este scris. Intriga Cărții Junglei, de exemplu, era că Baloo îl va vedea pe Mowgli, decide că ar putea fi delicios și îl mănâncă.

Încă nu știm prea mare lucru despre el

Ceea ce știu majoritatea cititorilor despre Deadpool, este că a fost diagnosticat cu cancer și a fost supus aceluiaș program numit Weapon-X, la care a fost supus Wolfverine. Programul i-a sporit simțurile, forța și abilitățile de regenerare. Din păcate , celulele sale canceroase au dezvoltat și ele acest factor de vindecare. Acest lucru i-a dat un aspect hidos, ceea ce explică purtarea măștii. Acest lucru l-a determinat să fie tulburat și instabil psihic.

Pe o notă mai ușoară, Deadpool este de asemenea, cunoscut dept dependent de chimichangas și are o osesie deosebită pentru Bea Arthur de la Golden Girls.

Orice altceva din trecutul său rămâne învăluit în mister. O poveste chiar a pus la îndoială trecutul stabil al lui Deadpool. El a fost confruntat cu un bărbat, cunoscut sub numele de T-Ray, care pretindea că este adevăratul Wade Wilson. T-Ray a fost fericit și căsătorit cu o femeie pe nume Mercedes, până în ziua în care a dat peste un tânăr pe nume Jack.

Necunoscut cuplului, Jack era un mercenar fugit după o misiunea greșită. Spera să-l omoare pe Wade și să-și asume identitatea lui. A urmat o altercație în care Jack a ucis-o accidental pe Mercedes. Apoi a fugit de la fața locului și în cele din urmă a devenit Deadpool.

Între timp, un T-Ray întunecat și livid, ar pune la cale să se răzbune pe Jack. T-Ray avea să dobândească o putere imensă – chiar putea să o reînvie pe Mercedes – pur și simplu pentru a se juca cu amintirile lui Deadpool. Desigur, Deadpool a văzut totul mai degrabă ca pe o glumă, decât ca pe o tragedie.

Ryan Reynolds a urât ceeea ce i-au facut regizorii lui Deadpool în X-Men Origins: Wolfverine

În ciuda succesului comercial, X-Men Origins: Wolverine a fost criticat atât de critici, cât și de fanii benzilor desenate. Pe lângă povestea teribil de previzibilă și întorsăturile fără sens, apariția lui Deadpoop a fost, de asemenea, plină de controverse.

Ryan Reynolds, care a jucat rolul lui Deadpool, este un adevărat fan al personajului. Glumele lui Reynolds din prima jumătate a filmului au încântat publicul și au arătat pe deplin umorul din spatele lui Wade Wilson. Din păcate spre final, l-am văzut pe Deadpool demascat.

Această versiune a venit echipată cu lame din adamantiu, care amintesc de Baraka din Mortal Kombat și trăgea cu laser din ochi ca Cyclops din X-Men.

În timp ce aceste modificări au afectat cu siguranță abilitățile personajului de benzi desenate, și mai rău a fost modul în care regizorii i-au închis gura. Se lupta cu Wolfverine și Sabretooth fără replici, comentarii stupide sau glume. Acesta a fost sterilizat verbal, acest lucru fiind neplăcut, atât pentru fani, cât și pentru Reynolds. În timp ce promova filmul, a trebuit să se prefacă de faptul că este încântat, dar remarcile sale spuneau tot de fapt: “As spune că este Deadpool…mda…”. El a continuat prin a numi interpretarea din film “interesantă“, ceea ce în acest caz, este un eufamism clar pentru cuvântul “oribil“.

Reynolds a recunoscut că Deadpool nu a fost mulțumit de el însuși în Wolfverine și că totul a fost un “moment WTF.Reynolds a adăugat că personajul era la un pas “de a sări peste birou și de a-l ataca pe directorul studioului.”

maranc.ro