Membrii comunității din Seattle își aduc aminte de Mark Lanegan - contemporary-establishment

Membrii comunității din Seattle își aduc aminte de Mark Lanegan

Mark Lanegan, cunoscut mai ales pentru munca sa ca solist în trupa Screaming Trees, a murit ieri (22 februarie), la vâsta de 57 de ani și a fost o altă pierdere uriașă pentru comunitatea rock’n roll. Rockerii au postat tributuri pe toate rețelele de socializare de când a apărut trista veste, dar pentru membrii comunității muzicale din Seattle, este un moment deosebit de intim.

Lanegan a format trupa Screaming Trees în 1984 în Ellensburg, Wash., care se afla la mai puțin de 100 de mile sud-est de Seattle. Ei au devenit o parte a scenei rock underground care a înflorit în nord est, și care a văzut trupe cântând concerte uriașe în orașele din jur, cum ar fi Olympia, Tacoma și Portland, de pe lângă Seattle.

În timp ce Sub Pop lansa trupe garage puțin neclare la momentul respectiv, inclusiv Mudhoney și Nirvana, nuanțele mai psihedelice Screaming Trees au atras atenția celor de la SST Records, care mai târziu au lansat albumul de debut a celor de la Soundgarden, Ultramega OK, în 1988. Susan Silver, care a manageriat The U-Men și alte câteva trupe locale au început să gestioneze Screeming Trees, iar mai târziu Soundgarden și Alice in Chains.

Cu un an înainte ca Nevermind de la Nirvana să catapulteze rock-ul din Seattle în mainstream, Screeming Trees a semnat un contract major cu Epic Records. Deși în acest moment obținuseră un succes mai modest decât au avut contemporanii lor, albumul lor din 1992, Sweet Oblivion, care conținea hit-urile „Nearly Lost You” și „Dollar Bill”, le-a adus mai multă recunoștiință decât și-ar fi putut imagina.

De-a lungul anilor ’90 Lenegan a lansat patru albume solo pe lângă Screeming Trees, iar trupa s-a despărțit în cele din urmă în anul 2000. A avut un loc în Queens of the Stone Age pentru câțiva ani și după aceea a continuat să lanseze mai multe înregistrări – cea mai recenă, fiind o colaborare în 2021 cu Skeleton Joe, intitulată Dark Mark vs. Skeleton Joe.

Mulți memvbri ai comunității din Seattle, au postat tributuri pentru Lenegan, după ce au aflat vestea morții artistului. Colegii muzicieni, inclusiv membrii trupei Alice in Chains sau Duff McKagan de la Guns N’ Roses – care au cântat în mai multe trupe din Seattle înainte de a se muta în L.A.- Soundgarden și mulți alții, și-au onorat prietenul și colegul. Gazdele radio din Seattle , fotografi și persoane din industrie și-au împărtășit de asemenea, sentimentele și amintirile.

Drum lin printre stele Mark Lanegan

Lasă un răspuns