Cateva joburi ridicol de sigure, care s-au dovedit a fi fatale - contemporary-establishment

Câteva joburi ridicol de sigure, care s-au dovedit a fi fatale

Accidentele la locul de muncă sunt întâmplări destul de comune. Există mult joburi periculoase, care tind să fie plătite bine, pentru a compensa riscurile. Politiștii, pompierii, bodyguarzii și cascadorii sunt doar câteva exemple de profesii unde îți poți pune viața în pericol.

Cu toate acestea, evitarea intenționată a profesiilor periculoase, este departe de a fi o garanție de siguranță.

Oricine poate ajunge în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Chiar și cele mai lipsite de riscuri joburi, pot duce ocazional la accidente mortale la locul de muncă.

Om de serviciu

În 2018, un barbat care lucra pentru Bee-Clean Building Maintenance a fost găsit mort în Edmonton, Canada. Sănătatea și siguranța în muncă (OHS), a fost notificată că omul de serviciu în vârstă de 50 de ani, a murit în clădirea Workers Compensation Board din Alberta.

OHS a investigat cauza morții. Rob Scott, videpreședintele executiv al Bee-Clean Building Maintenance, a declarat: „Suntem profund întristați de ceea ce s-a întâmplat, iar rugăciunile și sprijinul nostru sunt trimise către familia lucrătorului decedat. Lucrăm îndeaproape cu autoritățile, pentru a determina cauza a ceea ce pare în acest moment, a fi un accident tragic de muncă.”

Ulterior, ancheta a scos la iveala faptul, că bărbatul a murit după ce a fost lovit de o ușă de garaj. Poliția din Edmonton a remarcat faptul că moartea bărbatului este considerată non-criminală.

Fermier crescător de tutun

Agricultura nu este o muncă ușoară, dar este una destul de sigură. Atâta timp cât fermierii sunt atenți în preajma utilajelor, amenințările pot fi puține. Din păcate, nu orice sursă de pericol poate fi prevazută și explicată.

În februarie 2019, în Zimbabwe, trei fermieri crescători de tutun, nu se așteptau să fie în pericol. Duceau tutun într-o magazie, când un fulger i-a lovit și omorât pe toți trei. Poliția a confirmat rapid că decesul a fost un accident tragic.

La câteva minute după ce a început furtuna, John Gede, în vârstă de 44 de ani, lucra în apropiere când a văzut magazia în flăcări. A strigat după ajutor, dar era prea târziu pentru a-i salva pe fermieri. Jameson, în vârstă de 22 de ani, Mungate în vârstă de 21 de ani și Onward Gede, în vârstă de 16 ani, au murit din cauza fulgerului.

Lucrător hotelier

Pe 3 ianuarie 2019, un băiat din India a avut un accident mortal la doar două zile după ce a împlinit vârsta de 13 ani. A murit la șase luni după ce a început să lucreze ca ajutor într-un hotel. Băiatul era angajat să spele ustensile și să facă diverse sarcini de menaj.

În timp ce guvernul pretinde că lucrează la eradicarea muncii juvenile, aceasta este o practică comună în India. Slujba părea să fie suficient de sigură pentru un copil, dar băiatul nu a avut suficientă grijă când se afla lângă un lift de marfă, care muta alimente și alte bunuri între etajele hotelului.

Comandă Ceas Fossil Machine FS4775 aici

Membrii personalului au fugit către zona bucătăriei, atunci când au auzit un zgomot puternic. Au găsit sânge și rămășițe pe pereți. Trupul baiatului era blocat și capul îi fusese zdrobit între un grătar și lift. Poliția crede că băiatul s-ar fi uitat în puțul liftului.

Un dosar s-a deschis împotriva proprietarului și managerului hotelului, aceștia fiind acuzați de omucidere din culpă, care nu este echivalentă cu crima și respectiv secțiunile 75 și 79 din legea privind minorii, pentru cruzime față de un copil și respectiv exploatare.

Actor

Actorii buni pot face să pară că viața lor este în pericol, în orice moment.

Dar, cu excepția lui Jackie Chan și a altor câțiva actori care își fac propriile cascadorii, actoria este o muncă destul de lipsită de riscuri. Mai ales în zilele noastre, când majoritatea scenelor periculoase sunt create cu ajutorul efectelor speciale.

Cu toate acestea, o unealtă periculoasă, este încă folosită în mod obișnuit în producția de filme și în prezent – arma de recuzită. Producătorii care se străduiesc pentru realism, preferă să folosească arme de foc adevărate cu gloanțe oarbe în locul replicilor. În timp ce ideea pare super sigură pe hârtie, eroarea umană poate transforma rapid recuzita într-o amenințare reală.

A exista un numar surprinzător de mare de decese, cauzate de pistolele de recuzită de-a lungul isotriei, dar cel mai faimos exemplu ar putea fi moartea fiului lui Bruce Lee, Brandon Lee.

Brandon, semnase un contract pentru a juca rolul principal în „The Crow”, unde personajul său este un muzician rock ucis, care se întoarce din morți, pentru a se răzbuna. Aproape de sfârșitul producției, Lee își făcea scena morții, când un glonț tras din pistoul de recuzită, i-a străpuns abdomenul și i-a lovit coloana vertebrală.

Se pare că, deoarece era o scenă de rutină, iar filmul era aproape terminat, Carolco Studios hotarâse preventiv că serviciile consultantului lor pentru arme de foc, nu mai erau necesare.

Echipa de scenă obișnuită, s-a ocupat în schimb de armele de recuzită.

Consultantul pentru arme de foc, a concluzionat ulterior, că o porțiune dintr-un glonț orb, dintr-o scenă anterioară, fusese dislocată din carcasă și a ramas în cilindru. Pistoul a tras, iar actorul a căzut la pământ. Nimeni nu și-a dat seama că Brandon a fost cu adevărat rănit, până când a început să curgă sange real din corpul actorului.

Lee a fost dus la spital, dar chirurgii nu au putut face nimic. A murit pe 31 martie 1993. O anchetă a stabilit că moartea actorului a fost un accident. După ce au fost filmate scene suplimentare pentru a finaliza filmul The Crow„, acesta a fost lansat un an mai târziu.

Operator Roller Coaster

Oamenii cred adesea că montagne russe-urile sunt periculoase. Și au mare dreptate. De aceea operatorii de roller coaster, rămân la o distanță sigură atunci când distribuie bilete, oferă instrucțiuni de siguranță și pornesc i opresc călătoria.

Sarcinile suplimentare, cum ar fi întreținerea, sunt de obicei făcute înainte ca atracția să devină operațională. Dar Doug McKay, un coproprietar al Paradise Amusements, s-a urcat pe platforma Super Loop 2, pentru a lubrifia o parte a traseului.

Un vagon de două persoane – care circula pe o singură buclă verticală – l-a lovit pe McKay și l-a târât peste nouă metri. Potrivit unui medic legist, impactul inițial i-a cauzat o traumă probabil fatală, la cap.

După ce a căzut, McKay a lovit mai multe schele, înainte de a ateriza pe un gard metalic.

Lucrătorii parcului și un număr de copii aflați în împrejurimi, au fost traumatizați de acest incident. Mulți au fost stropiți cu sânge. Aproximativ 30 de copii, care au asistat la moartea lui Mckay, au fost adunați și interogați de poliție timp de o oră, până când cazul a fost stabilit ca fiind un accident.


Publicat

în

, ,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic