Câteva cascadorii care aproape au omorât actori celebri în timpul filmărilor

Magia filmelor ne poate ajuta să scăpăm de realitate și să ne pierdem în povestea prezentată pe marele ecran. Dar unele dintre riscurile asumate în crearea unor scene, sunt foarte reale și au dus la rănirea gravă a protagoniștilor sau chiar moartea lor. Cel mai infam exemplu în acest sens este povestea tragică a lui Brandon Lee pe platorurile de filmare The Crow.

În timp ce filma o scenă în care personajul sau a fost împușcat de răufăcători, o eroare din partea echipei de producție, a făcut ca acesta să fie împușcat cu adevărat și să-și piardă viața la vârsta de doar 28 de ani.

Din fericire, aceste tipuri de accidente sunt rare la Hollywood, mai ales în zilele noastre, cu toți experții în măsuri de securitate și siguranță necesare pe platouri.

Iată o listă cu câteva dintre aceste cascadorii aproape tragice.

Johnny Depp – The Lone Ranger

Unul dintre cele mai cunoscute nume de la Hollywood abia a avitat un accident catastrofal pe platoul filmului The Lone Ranger din 2013. Johnny Depp a fost aruncat de pe cal în timp ce filma o scenă.

Imaginilie accidentului arată cât de aproape a fost Depp de o accidentare gravă. În clip, îl puteți vedea pe Depp cum începe să alunece pe laterala calului, în timp ce acesta galopează cu viteză.

Actorul cade în cele din urmă, dar evită în mod miraculos să fie calcat în picioare, deoarece calul sare peste el. În mod incredibil, Depp a suferit doar răni minore în timpul incidentului, și a putut continua filmările după ce a fost consultat de medici.

Michael J. Fox – Back to the Future, Part III

La mijlocul anilor ’80, filmele Back to the Future l-au catapultat pe Michael J. Fox în mainstream și l-au făcut un nume cunoscut la Hollywood. Cu toate acestea, o cascadorie a mers prost în timpul productției celui de-al treilea film, care aproape l-a costat viața pe actor.

În memoriile sale intitulate Lucky Man, Fox a descris cum, atunci când a filmat scena în care Marty McFly este spânzurat de către Buford „Mad Dog” Tannen și gașca lui, drama a devenit cam prea reală. Deși scena fusese repetată de multe ori cu coordonatorii de cascadorii, când a venit momentul filmării reale, frânghia din jurul gatului lui Fox s-a strâns prea mult, și acesta nu a mai putut respira.

Partea înficoșătoare, a fost că întregul echipaj a crezut că pur i simplu acesta își joacă rolul, și nu și-au dat seama, că de fapt se uitau la un om în pragul morții. Din fericire, echipa s-a prins că ceva nu este în regulă și l-au salvat la timp, deși Fox și-a pierdut cunoștiința.

Kate Winslet – Titanic

Deși Titanic este filmul care a lansat cariera actriței Kate Winslet, ea a vorbit despre dificultățile cu care s-a confruntat pe platourile de filmare, în special cu regizorul James Cameron (care este recunoscut pentru faptul că este cam prea dificil).

Winslet s-a temut cu adevărat pentru viața ei, în timp ce filma o scenă în care haina pe care o purta, s-a prins într-o poartă și a rămas pentru scurt timp blocată și scufundată sub apă.

Actrita a povestit pentru Los Angeles Times despre incident și a vorbit despre natura dificilă a lui Cameron spunând: „Nu mai puteam respira. Am crezut ca voi exploda. Și Jim a spus doar – OK, să mai tragem o dublă. Aceasta a fost atitudinea lui.”

Aceasta nu este singura dată când un actor aproape se îneacă pe plotourile de filmare ale lui Cameron. De asemenea, Ed Harris aproape s-a înecat în timp ce filma The Abyss cu Cameron în anul 1989.

Poate că actorii ar trebui să se gândească de două ori, înainte de a mai lucra cu James Cameron și care implică scene cu apă. :-))

Viggo Mortensen – The Lord of the Rings: The Two Towers

Personajul Aragorn nu este străin de bătălii, dar actorul din spatele personajului s-a trezit și el în unele dintre situațiile periculoase, în timp de filma trilogia Lord Of The Rings.

Viggo Mortensen care l-a interpretat pe Aragorn, și-a făcut propriile cascadorii pe platoul de filmare și de asemenea a insistat să folosească și săbii adevărate acolo unde a fost posibil.

Din păcate, acest lucru s-a întors împotriva lui, în timp ce filma The Fellowship of the Ring, când un cuțit adevărat a fost aruncat din greșeala spre el, și a trebuit să îl devieze cu sabia – un incident care a fost folosit și în final cut.

Apoi în timpul producției The Two Towers, Mortensen nu numai că și-a rupt două degete de la picioare, după ce a lovit o cască, dar aproape că s-a înecat în timp ce filma scena în care corpul inconștient a lui Aragorn, plutește pe un râu.

Greutatea armurii pe care o purta actorul, l-a tras sub apă, iar acesta a fost prins pe fundul râului, ceea ce nu a fost un lucru chiar bun.

Jim Caviezel – The Passion of the Christ

Nu există roluri mai mari pentru un actor, decât cel al lui Iisus Hristot. Așa că atunci când Jim Caviezel a fost ales pentru rolul emblematic din epicul lui Mel Gibson, The Passion of the Christ, din 2004, trebuie să fi fost o binecuvantare.

Dar experiența actorului pe platourile de filmare, a fost orice altceva, numai binecuvantare nu. Caviezel a suferit mai multe răni în timpul filmărilor. Caviezel s-a ales cu multe vânătăi și cicatrici precum și un umăr luxat; prin urmare, s-ar putea să fi fost iertat pentru că a crezut că a fost cumva blestemat de acest rol, mai ales atunci când a fost lovit de fulger.

În timp ce filma scena “Sermon on the Mount”, Caviezel a fost lovit de un fulger, care se pare că l-a aprins ca pe „un pom de Craciun.” În mod incredibil, actorul a scăpat nevătămat după acest incident.

Lasă un răspuns

Create a website or blog at WordPress.com de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic