Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante - contemporary-establishment

Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante

Muzica spune povești, indiferent de gen. Ar putea fi o poveste amuzantă, o poveste prostească, o poveste ciudată dar muzica poate spune și povești terifiante. Există zeci, dacî nu sute sau mii, de cântece care spun povești tulburătoare, inclusiv unele ce implică, crime, traume personale sau stalkeri ciudați.

Alții evidențiază impactul tragediei și traumei personale sau tragedia unei pierderi și imposibilitatea de a trece peste.

“Hero of War” – Rise Against

“He said, Son, have you seen the world?
Well, what would you say if I said that you could?
Just carry this gun, you’ll even get paid,
I said that sounds pretty good.”

Vocalistul Tim McIlrath a scris atât muzica, cât și versurile pentru “Hero of War” de la trupa punk rock Rise Against. Cântecul începe cu un recrutor care îl convinge pe protagonist, să se înroleze în armată. Recrutorul face acest lucru, promițându-i tânărului că va vedea lumea și va avea multe aventuri.

Iluziile tânărului soldat, sunt rapid spulberate, iar când ucide o femeie care poartă un steag alb, devine total dezgustat, de sentimentul de patriotism.

School, Computers, usb, Office
High Speed 16TB/8TB USB 3.0 External Hard Disk Drive 2.5 Inch SSD Computer Accessories SATA Hard Storage Devices for Home Office School Desktop Notebook Universal – RON100

McIlrath a declarat că versurile melodiei, au fost inspirate de trupele armate din lumea întreaga, care rămân dislocate pentru a-și proteja țările. El a mai spus că mesajul cântecului trebuie să fie întotdeauna, că nu există suficientă asistență, pentru soldații care se întorc din luptă, într-o stare de dezamăgire psihică și fizică extremă.

“Youth of the Nation” – P.O.D.

Last day of the rest of my life
I wish I would’ve known
‘Cause I didn’t kiss my mama goodbye”

Pe 5 martie 2001, trupa americană de nu metal creștin, P.O.D. era în drum spre o sesiune de înregistrări în California, când au ramas blocați în trafic. Ei au aflat mai târziu, că blocajul a fost cauzat de un incident ce implica, împușcături la liceul Santana, în timpul caruia Charles Andrew Williams, în vârstă de 15 ani, a împușcat mortal doi elevi și a rănit alți treispezece.

Cand și-au început în sfârșit sesiunea de înregistrări, s-a născut piesa “Youth of the Nation”.

Cântecul spune povestea a trei adolescenți, care fac parte din aceste tragedii. De asemenea și incidentul de la Columbine din 1999 servește ca inspirație pentru unele dintre versuri.

“Daddy” – Korn

“Mother, please forgive me
I just had to get out all my pain and suffering
Now that I am done
Remember I will always love you
I’m your son”

Acestea sunt primele versuri ale sfâșietorei melodii “Daddy,” a trupei americane de nu-metal Korn. Se pare că solistul Jonathan Davis a scris versurile, inspirat de o situație în care un prieten de familie a fost molestat și nimeni nu l-a crezut.

Din cauza nunațelor versurilor, cei mai mulți fani ai trupei, au crezut că Davis a scris melodia, pentru că propriul său tată, l-a abuzat sexual, iar mama a refuzat să creadă acest lucru.

Există încă dispute în jurul piesei, deoarece, în timpul unui interviu mai vechi, Davis a comentat că a fost abuzat de o persoan careia nu i-a dat numele, și ambii săi parinți au refuzat să îl creadă, atunci când acesta le-a spus.

Într-un videoclip de pe Youtube, el a spus că abuzatorul era babysitterul lui. Dădaca a murit între timp.

“Kim” – Eminem

“Sit up front! (We can’t just leave Hailie alone! What if she wakes up?)
We’ll be right back; well, I will: you’ll be in the trunk!”

Aceste linii sunt o parte tulburătoare a dezbaterii de 6 minute lansate de Eminem în 2000.

Încep cu Eminem cântând despre fiica lui și apoi aruncă ură asupra fostei soții, Kim. Eminem trece prin mai multe schimbări de dispoziție pe parcursul cântecului, și aproape devine isteric la un moment dat.

Eminem, Kim și Hailey sunt într-o mașină, în timp ce rapperul continuă să arunce înjurături asupra soției sale. Când ajung într-un loc mai retras, Eminem o sugrumă pe Kim și îi aruncă trupul neînsuflețit în portbagajul mașinii.

Deși acest lucru nu este real, ceea ce s-a întâmplat în viața reală, evidențiază tensiunea dintre Marshall Mathers și soția sa. De asemenea, evidențiază faptul că multe variante ale acestui tip de situație, apar zilnic în întrega lume, și prea des, cu consecințe tragice.

“Nebraska” – Bruce Springsteen

I saw her standing on her front lawn,
just twirling her baton
Me and her went for a ride, sir,
and ten innocent people died”

Aceste cuvinte sunt cântate de Bruce Springsteen, din pesrpectiva lui Charles Starkweather, în vârstă de 19 ani. Când Starkweather a întânlit-o pe Caril Ann Fugate, în vârstă de 14 ani, el omorâse deja un bărbat. Împreună, Starkweather și Fugate au mai ucis încă zece persoane în Nebraska, într-o perioadă de opti zile în anul 1958.

Springsteen a văzut filmul Badlands din 1973 și a fost inspirat de fata din film, care stă pe peluza din fața casei. Restul inspirației pentru cântec, a venit după ce Springsteen a cercetat crimele comise de Starkweather și Fugate.

Melodia a fost intitulată „Nebraska” și a fost inclusă pe albumul lui Springsteen din 1982, de asemenea intitulat Nebraska.


Publicat

în

, ,

de către

Comentarii

5 răspunsuri la „Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante”


  1. […] Citește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante […]


  2. […] Citește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante […]


  3. […] Ctește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante […]


  4. […] Citește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante […]


  5. […] Citește și – Câteva melodii care spun povești tulburătoare și terifiante […]

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic