eneba.com
Unele dintre cele mai ciudate dușmănii din industria muzicală - contemporary-establishment

Unele dintre cele mai ciudate dușmănii din industria muzicală

Mai mult decât majoritatea artiștilor, muzicienii pot fi o categorie foarte volatilă. Fie din rivalitate, gelozie, drepturi de autor sau nesiguranță, muzicienii celebri tind să creeze multe momente pline de dramă.

Atâta timp cât au existat muzicieni celebri, ei au încercat să arunce în umbră munca unor colegi de breaslă. Multe dintre rivalitățile muzicale – Salieri și Mozart și Tupac și Biggie – sunt chestiuni simpliste și cel puțin cateva dintre ele, cu povești de background, bizare.

Unele dintre aceste rivalități, te vor face să te îndoiești de sănătatea mintală a ceor implicați. Având în vedere asta, iată câteva dintre cele mai ciudate scanaluri din industria muzicală.

Queen și Vanilla Ice

Conflictul dintre legendarii rockeri Queen și rapperul Vanilla Ice, este cel puțin ciudată, deoarece concluzia a fost evidentă, încă de la început. În anul 1981, Queen a făcut echipă cu David Bowe, pentru a înregistra piesa „Under Pressure”, cântecul devenind la scurt timp, number one hit. Poate componenta sa cea mai memorabilă, este linia de bas, scrisă și interpretată de basistul John Deacon. După aceea a fost ciudat, atunci cand, Vanilla Ice a furat în mod flagrant riff-ul și a mințit în legătură cu asta.

Ice a făcut sample după linia de bas pentru “Ice Ice Baby”, apoi a mințit în interviuri, susținând că a modificat-o.

Toate acestea, pentru a evita plata redevențelor, desigur, pe care a ajuns să le platească într-un final, după un proces intentat de către Bowie și Queen. Ei au câștigat, de asemenea și drepturi de compoziție pentru Ice Baby, ceea ce o face practic o Flawless Victory.

Elton John și Madonna

Râca dintre Elton John și Madonna, este bizară pentru că a început practic, de la nimic, și cumva, a avut suficient combustibil pentru a arde decenii. În 2002, John, a simțit o mâncărime și a decis să comenteze public, că tema melodiei Madonnei pentru „Die Another Day” a fost cel mai prost soundtrack James Bond, făcut vreodată. The rest is history. Cu excepția faptului…că încă are loc în continuare.

Heart, Fitness, Waterproof, 1.8
Bluetooth Smart Watch Men Blood Pressure Smartwatch Women Waterproof Sport Heart Rate Fitness Tracker Smart Clock Watches – RON35

În anii ce au urmat, John a continuat să arunce săgeți serioase cum ar fi “Madonna, best live act? F**k off,” și „Turneul ei este un dezastru, și asta i se întâmplă unei mari bagaboante.”

Madonna, spre meritul ei, și-a păstrat comentariille publice rezervate și cu mult tact. Cu toate acestea, istoria indelungată a scandalului care dispune de multe declarații derizorii, în alte contexte, face plauzibil faptul că regina pop ajută la menținerea aprinsă a „gâlceavei„, în stilul ei…mai puțin public.

Tchaikovsky și jumătate de Rusie

Muzica, la fel ca orice artă, este un mediu progresiv; este un ciclu continuu de război al vechiului cu noul. Cu excepția faptului că unor muzicieni, indiferent de motiv, le place să arunce vechiul în umbră.. Exact asta i s-a întâmplat compozitorului rus Pyotr Ilyich Tchaikovsky, pe când un grup de compozitori mai tineri, cunoscuți sub numele de Cei Cinci, l-au făcut de rahat în public…pentru că îndrăznea să fie mai tradiționalist din punct de vedere muzical.

Povestea desigur, coboară în grote și mai adânci, incluzând aspecte de naționalism, care doreau să producă un nou stil de muzică, specific rusesc și să abandoneze stilul clasic, vest-european, predat la conservatoarele tradiționale. În cele din urmă, gașca de muzicieni mai tineri, l-au târât prin noroi pe Tchaikovsky, spundând despre muzica lui, că este „complet slabă…dacă ar fi avut cu adevărat vreun talent…s-ar fi eliberat la un moment dat, de lanțurile Conservatorului.

Dave Grohl și Courtney Love

Bătălia dintre vaduva lui Kurt Cobain, Courtney Love și restul trupei Nirvana, este un capitol binecunoscut din istoria muzicii. Este usor să uiți…dar totuși…cât de tâmpit a putut să fie?

Dave Grohl și Love nu au fost niciodată prea buni prieteni. Ambii s-au trântit unul pe celalalt în interviuri, iar multe documentare povestesc râca dintre cei doi, încă din perioada Nirvana.

Lucrurile au escaladat la un nivel absurd, atunci când Love i-a adus pe Grohl și pe basistul Nirvana, Krist Novoselic în instanță, pentru drepturile de autor asupra melodiilor Nirvana, nelansate și orice potențiale drepturi aferente acestora. Deși cei trei s-au înțeles în cele din urmă, incidentul merită menționat pentru posteritate: Conrtney Love a încercat să dea în judecată Nirvana pentru a-și însuși melodiile Nirvana.

Kurt Cobain și Axl Rose

Apropo de regretatul artist, Kurt Cobain nu a fost străin de scandaluri. La începutul anilor ’90, trupa sa Nirvana și trupa hard rock condusă de Axl Rose, Guns N’ Roses, erau în vârfurile topurilor lumii rock. Rose, spre creditul său a fost fan Nirvana și i-a invitat în turneu. Cobain în schimb nu împărtășea o anume dragoste pentru GNR. El a refuzat oferta lui Rose, numid-o „sellout.

Lucrurile au început să degenereze, atunci când au înclus atacuri în presa scrisă, precum comentariile lui Rose care spuneau că solistul Nivana era doar un drogat împuțit cu o soție nasoala și la fel de drogată” și cum ca acest consum excesiv de droguri, ar putea provoca malformații congenitale copilului nenăscut.

Lucrurile au ajuns la apogeu, în cadrul VMA din 1992, când cele doua trupe s-au luat la înjurături în culise mai, mai să tragă și o mare bătaie. Cearta s-a încheiat doar după moartea lui Cobain, dar partea cea mai ciudată este începutul ei: aceasta nu a fost pornită de Ax Rose.

eneba.com