CEO-ul Spotify, Daniel Ek răspunde la controversa legată de podcastul lui Joe Rogan - contemporary-establishment

CEO-ul Spotify, Daniel Ek răspunde la controversa legată de podcastul lui Joe Rogan

În mijlocul recentelor controvese Spotify din ultima săptămână, sau ceva de genul, CEO-ul și fondatorul Daniel Ek a apărat deciziile serviciului de streaming cu privire la podcastul lui Joe Rogan.

Neil Young a inițiat o mișcare săptămâna trecută prin care cerut celor de la Spotify să elimine fie catalogul său muzical, fie podcastul lui Rogan, despre care muzicianul crede că răspândește “informații false” legate de vaccinuri.

fashiondays.ro

Spotify a elmiminat muzica lui Young din biblioteca lor, iar alți câțiva muzicieni i-au călcat pe urme muzicianului – Joni Mitchell și fostii colegi din trupa Failure, printre care David Crosby, Stephen Stills și Graham Nash.

Ca răspuns la numărul crescând de creatori care solicită ca materialele lor să fie scoase de pe platformă, Ek, a vorbit despre politicile companiei.

“Cred că partea importantă este să nu ne schimbăm politicile, din cauza unui creator care dorește acest lucru și nici pe baza vreunui ciclu media, sau a apelurilor altor personaje.” a spus Ek. “Politicile noastre au fost create cu atenție, cu contribuția unui numar mare de experți interni și externi. Cred că sunt potrivite pentru platforma noastră. Și despre Joe, are o audiență masivă, el este de fapt podcasterul cu numarul unu în mai mult de 90 de piețe – el trebuie de asemenea să respecte acele politici.”

“De obicei când am mai avut controverse în trecut, acestea se mîsurau în luni, nu în zile.” a spus el. “Dar mă simt bine cu privire la locul în care ne aflăm, în raport cu asta și evident, tendințele de top arată încă foarte sănătoase.”

“Evident au fost câteva zile notabile pentru spotify”, a adăugat el. “Fără îndoială că ultimele săptămâni, au prezentat o serie de oportunități de învăța.”

În urmă cu câteva zile, Spotify și-a anuntat planurile de a adăuga o “avertizare de conținut” la podcasturile care abordează chestiunea COVID-19 și subiectele conexe. Avertismentul ar direcționa la rândul său, ascultătorii către propriul ghid COVID al Spotify, care constă în resurse bazate pe date legate de virus.

“Există o mulțime de persoane și opinii pe Spotify cu care nu sunt cu totul de acord.” a scris Ek pe blogul Spotify, For the Record pe 30 ianuarie. “Știm că avem un rol esențial de jucat în susținerea exprimării creatorilor, în același timp echilibrând-o cu siguranța utilizatorilor noștri. În acest rol, este important pentru mine să nu ne asumam poziția de cenzor de conținut, asigurându-ne totodată că există reguli și consecințe pentru cei care le încalcă.”

“Pe baza feedback-ului din ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligația de a face mai mult, pentru a oferi echilibrul și acces la informații acceptate la scară largă de comunitățile medicale și științifice care ne ghidează în această perioadă fără precedent.”

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

3 gânduri despre “CEO-ul Spotify, Daniel Ek răspunde la controversa legată de podcastul lui Joe Rogan


  1. All of these artists defended free speech and freedom when they were young. Now that they are old and no longer very popular or relevant, they want to censor other people. I stand with Joe Rogan (and anybody else) and their right of free speech, as guaranteed by the U.S. Constitution.


    1. Unfortunately, what you pointed out is very true. What Neil Young is after is a very dangerous form of censorship. In this way we are only heading towards a form of totalitarianism, which I personally do not want.

Lasă un răspuns