6 mituri despre fitness care te vor enerva maxim - contemporary-establishment

6 mituri despre fitness care te vor enerva maxim

Am început un nou an, și după o lună de la intrare, ai cam uitat să te mai duci și la sală.

Cumva cunoști oameni care s-au întors din vacanță și parcă sunt mai în formă decât i-ai lăsat. Unii din cauza asta ar putea exagera cu sala din prima, astfl încât nu s-ar mai întoarce acolo niciodată.

Sau ar putea intra în stadiul de „dietă,” lucru care ar putea chiar să le afecteze sănătatea.

Dar tu nu ești ca acești oameni; te gândești bine înainte de a începe toată treaba. Analizezi lucrurile bine nu?
Iată 6 mituri despre exerciții fizice, care te vor enerva maxim + câteva informații care te vor ajuta să nu devii o victimă a prostiilor internautice.

Prin transpirație „scoți gripa din tine”

Fie că este vorba de HIIT sau 10 minute în saună „a transpira o raceală” este o afirmație pur și simplu tâmpită. Există câteva componente ale acestui mit care îl fac oarecum credibil.

Prima este ideea că toxinele ies din organism prin transpirație, ceea ce este complet fals.

Transpiratia este compusă în întregime din apa și grăsime. Toxinele sunt filtrate prin rinichi și ficat și cu siguranță nu vor ieși prin glandele sudoripare, indiferent cât de mult încercăm să le punem la treabă.

O alta parte a acestui mit, este că „ne simțim mai bine după antrenament. Deși este adevărat că exercițiile fizice eliberează endorfine, ceea ce ne stimulează starea de spirit dar nu există nimic curativ în a te antrena atunci când ești bolnav.

De fapt sistemul nostru imunitar este destul de slăbit timp de aproape 24 de ore după un antrenament de mare intensitate. Așa că dacă ești răcit sau ai gripă, las-o mai moale. În felul acesta te vei recupera mai rapid și te vei putea întoarce la sală fresh.

Îți „tonifiezi” musculatura

Mitul muschilor „tonifiați este unul care ar trebui să moară. Pentru a clarifica lucrurile, atunci când facem antrenamente de forță sau de orice alt fel, construim mușchi. Conceptul de a avea mușchi „tonifiați” este o strategie tâmpită de marketing (dar care merge de minune).

Potrivit Insider, Rachel Hosie descrie acest mit ca fiind unul care vizează în mod special femeile. Asta pentru a crește clienții sălilor de sport.

Ea declara: „Există atât de multe tipuri de antrenamente și exerciții care sunt marcate drept pentru – tonifiere – în speciale cele pentru femei. Îmi fac sângele să fiarbă aceste afirmații, pentru că este o dezinformare care vizează nesiguranța femeilor.”

Industria fitness-ului a decis sa vizeze femeile într-un număr mai mare, așa că a creat mitul exercițiilor și aparatelor pentru tonifiere.

Aceasta narațiune sugere că femeile ar trebui să slăbească și să câștige masă muculară, fără să devină „musculoase.” Este o tampenie. În primul rând ca să devii „musculos”, trebuie să depui foarte multă muncă, iar femeile nu pot dobandi atât de multă masă musculară natural, precum bărbății din cauza diferenței cantității de testoseron din organism, plus multe alte particulatități.

Ideea este să te antrenezi, să arăți bine, fără a te gândi la prostiile de exerciții pentru „tonifiere.” Go to the basics.

Exercițiile fizice îți amplifică durerile de spate

Deși este adevărat că un antrenament este ultimul lucru, pe care ai vrea să îl faci atunci când te doare spetele. Ideea durerilor de apate agravate de exercițiile fizice, este complet falsă.

Specialiștii de la clinica Clinica Mayo, notează faptul ca mișcarea este lucrul de care are nevoie corpul nostru, pentru a se recupera după leziunile la spate și durerile musculare. Asta înseamnă că odihna la pat și evitarea exercițiilor fizice ar putea avea efect opus asupra recuperării tale.

Nasol nu? Asta ziceam și eu!

O scădere targhetată a grasimii?

Pierderea targhetată a grăsimii, este un alt mit imbecil, despre exercitii fizice, care ar trebui să dispară pentru totdeauna. Serios acum. Antrenamentele pentru muschii abdominali, nu vor viza în nici un caz grăsimea de pe burtă, la fel cum nici un aparat de la teleshoping nu te va ajuta să scapi de grasime „pe bucăți.

Sa dezmințim acest mit în detaliu, totuși, pentru că este unul pe care multe agenții de publicitate și experți” în fitness, îl folosesc pentru a determina oamenii să cheltuie bani pe programe și echipamente inutile, care nu dau nici un fel de rezultat.

În primul rând, grasimea corporală, este măsurată ca procent total de grăsime din organism.

Anumit părți ale corpului nostru, ar putea avea mai multa grăsime decât altele, dar modul în care corpul nostru distribuie grăsimea este în afara controlului nostru.

Asta înseamnă că atunci când luăm în greutate, corpul nostru o plasează oriunde simte că avem nevoie de grăsime în exces, iar când ardem grasime, asta se întâmplă de unde corpul nostru a stocat acel exces de grăsime.

Atunci când un exercițiu, o rutină de antrenament sau „un aparat miraculos„, pretinde că vizează o anumită zonă, singurul lucru adevărat, este că probabil vizează anumite grupe musculare, din acea zonă.

Putem construi muschi în anumite zone și grupuri muschulare, dar nu putem arde grăsime din anumite zone.

Să transformăm grăsimea în mușchi

Deci…fără deci. Principala problemă cu acest mit, este că mușchii și grăsimea, sunt substanțe complet diferite.

Un articol din Cleveland Clinic descrie mușchii ca fiind țesuturi moi, formate din „multe fibre elastice.” Mușchii care sunt vizibili atunci când ne uităm în oglindă, sunt cunoscuți ca mușchi scheletici și împreună cu tendoanele și ligamentele, susțin greutatea oaselor, organelor și țesuturilor care alcătuiesc corpul.

Grăsimea, pe de altă parte, este ceva pe care corpul nostru, o depozitează sub piele și în jurul organelor noastre. Excesul de grăsime ar putea apărea în zonele în care am prefera să avem muschi vizibili (cum ar fi abdomenul), așa că este ușor pentru oameni, să susțină că atunci când arzi grasime într-o anumită zonă, și câștigi muschi, grăsimea se transformă în muschi.

Realitatea este că de fapt sunt două procese diferite. Primul este construirea mușchilor iar al doilea este arderea grăsimilor.

Pierderea grăsimii este egală cu scăderea în greutate

Oamenii sunt puțin confuzi în legătură cu arderea grăsimilor și scaderea în greutate. În acest clip de pe Youtube, dr. Rohini Somnath Patil explică faptul că pierderea în greutate, are mulți factori de influență și că nu este același lucru cu pierderea grăsimii.

Greutatea noastră este ingluențată în mare parte de masa musculară, retenția de apă, grăsimea și chiar de excremente. De multe ori, oamenii vor face schimbări cu adevărat semnificative în dietă și rutina de exerciții fizice, dar nu vor observa o „pierdere în greutate.” Acest lucru poate fi descurajator, deoarece pare că nu există nici un progres.

Atrunci când începi să te antrenezi în mod regulat, începi să construiești mușchi. Muschiul dispune de o grautate mult mai mare decât grasimea!

Dr. Somnath Patil recomandă să utilizezi tipul de masurare, ca o modalitate de a vedea progresul schimbărilo fizice și nu cele în greutate; deoarece pierderea de grăsime este mult mai evidentă atunci când faci schimbări în stilul de viață și sănătatea este mult mai importantă decât greutatea.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m


eneba.com

7 gânduri despre “6 mituri despre fitness care te vor enerva maxim

Lasă un răspuns