Neil Young vs. Joe Rogan: Libera Exprimare Într-un Final Câștigă - contemporary-establishment

Neil Young vs. Joe Rogan: Libera Exprimare Într-un Final Câștigă

În cine poți avea mai mare încredere, în ceea ce privelte problemele COVID? O vedetă din lumea rock, care a făcut pact cu niște corporații, cel puțin dubioase sau în cel mai renumit podcaster din lume? Cea mai bună concluzie, din cel mai recent scandal cultural, nu o poți trage decât tu.

Spotify a ales să îi retragă muzica lui Neil Young de pe platformă, dar încă îi poți asculta destul de ușor discografia. Și chiar dacă cel mai popular serviciu de streaming din lume l-ar fi dat jos pe Joe Rogan, el ar avea totuși, tot felul de modalități, da a ajunge la publicul enorm de mare.

g2a.com Romania

Scandalul ne reamintește faptul că libertatea de exprimare înca poate fi exercitată, destul de ușor. Altfel spus, nu contează dacă cineva, undeva dorește sa-l boicoteze, deoarece, va fi disponibil la doar câteva clickuri distanță, indiferent de ce.

Young a atacat prima oara, spunând că serviciul de streaming va trebui să aleaga între a păstra muzica sa pe platformă, sau a continua să găzduiască podcastul lui Rogan. Young a declara că Rogan răspândește „dezinformări periculoase” în legătură cu chestiunea COVID.

Spotify și-a actualizat regulile cu privire la publicarea de conținut, care „promovează informații medicale periculoase, false sau înșelătoare” despre COVID și alte boli, dar a fost extrem de ferm în legătură cu starul său, al cărui contract, valoarează 100 de milioane de euro.

Young de fapt încheiase deja o înțelegere cu furnizorul de radio prin satelit SiriusXM, (ce aparține Blackstone Group) pentru a-și distribui, cel mai nou album și chiar întregul catalog muzical. Și muzica sa, rămâne diponibilă la scară largă pe Youtube, Apple Music și pe propriul său site web. Același lucru este valabil și pentru Joni Mitchell, care a urmat rapid exemplu.

S-au activat „Soldățeii Cancel„!

Rogan, a distribuit un mesaj ascultătorilor prin rețeaua Instagram, că scopul emisiunii sale, este să creeze conversații interesante și să-i lase pe oameni să tragă propriile concluzii.

Dacă te-am supărat, îmi pare rău. Și dacă îți place podcastul, multumesc.” a declarat el.

Solicitarea lui Young către Spotify, să-l anuleze pe Rogan este validă, dar decizia lui de a-și retrage muzica, merită sărbătorită, ca o afirmare a dreptului său de a nu face afaceri cu entitate care „îl ofensează.

Cancel culture” este o chestiune cât se poate de reală, dar impactul sau este limitat, de natura nelimitată a platformelor și a ușurinței cu care circulă informația în zilele noastre.

Belșugul cultural în care trăim astăzi, era pur și simplu de neimaginat în 1966, când Neil Young a lansat primul său album Buffalo Springfield. Pe atunci, existau câteva case de discuri mari, câteva studiouri de film, câteva rețele de televiziune și radio pe AM și FM. Existau câțiva oameni care aveau multă putere în reprimarea discursurilor pe care nu le aprobau.

În zilele noastre, chiar și Spotify, este doar un serviciu de streaming, ditre multe altele.

Problema nu este că alegerile noastre sunt limitate; este că avem acces la atât de multă informație, încât nu ai suficiente ore într-o zi pentru a o acapara pe toată. Filme, cărți, emisiuni, muzică, podcasturi uimitoare, canale de youtube și multe, multe altele.

Încă putem decide și este important să putem decide singuri, în cine să avem încredere.

Ceea ce avem acum, nu trebuie luat „de-a gata,” și trebuie să fim conștienți că libertatea de exprimare, este un rol important în viețile noastre. Noi trebuie să decidem pe cine ascultăm și pe cine nu. În nici un caz să îi lăsăm pe alții să i-a această decizie pentru noi.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

eneba.com

8 gânduri despre “Neil Young vs. Joe Rogan: Libera Exprimare Într-un Final Câștigă


    1. Desafortunadamente, Neil Young está actuando en otras agendas. Lo que hace es obstruir la libertad de expresión, que no es en absoluto una forma democrática de abordar el tema. En otras palabras, gracias por seguirme y saludos desde Rumania.

Lasă un răspuns