5 strategii de marketing cu efecte dezastruase - contemporary-establishment

5 strategii de marketing cu efecte dezastruase

Marketingul este un joc destul de complicat. Multe mărci nu vând cu adevărat nimic, de care ar avea nevoie cineva. O promovare intensă înseamnă mai mult, să îți vinzi brand-ul și compania, decât produsul pe care îl produci. Asta înseamnă că brand-urile, trebuie să rămână relevante și trebuie să facă niște „cascadorii ciudate,” pentru a le putea observa.

În mare parte, aceste brand-uri uriașe aruncă bani unor profesioniști într-ale meseriei.

Evenimentul trece de obicei fără chestiuni nedorite. Uneori, totuși câtaodată sunt angajați, oamenii nepotriviți și totul se duce dracului pe copcă.

Petrecere la piscină a la Jagermeister

Imaginează-ți o diagramă în care echipa de evenimente Jagermeister este în partea stângă și o echipă de chimiști în partea dreaptă. Secțiunea de mijloc probabil nu există.

Cu alte cuvinte, ar fi bine să nu lași echipa Jagermeister să aibe controlul asupra unor substanțe chimice periculoase. La o petrecere de promovare a mărcii, în Leon, Mexic, ei au demonstrat că nu își pot gestiona foarte bine azotul lichid.

Fallout 3 Steam Key GLOBAL

Acest eveniment special, a constat într-un Pool Party, în anul 2013, la care au participat aproximativ 200 de tineri. Pentru a crea o atmosferă „mai specială” a petrecerii, managerii evenimentului au decis să toarne azot lichid în piscină. Asta pentru a crea un efect extraordinar de ceață.

Din păcate, aceștia nu și-au dat seama că azotul lichid combinat cu clorul din apă, a creat un gaz toxic.

Oamenii au început să cadă inconștienți, ca muștele. Nu sunt vești foarte bune în cazul ăsta, mai ales când omenii sunt în apă și înoată. În felul acesta, un tânăr de 21 de ani a ajuns in comă și alți opt au fost spitalizați.

Vânătoare de comori a la Dr. Pepper

Uneori este greu de înțeles cum iau naștere astfel de idei de marketing. În acest caz, Cadbury Schweppes (care deținea marca la acea vrame) a decis să organizeze o vânătoare de comori pentru băutura lor răcoritoare, Dr. Pepper. În 2007, au ascuns în oraș monede de diferite valori. Participanții trebuiau să le gasească folosind anumite indicii.

Un indiciu a dus către…un cimitir. Un cimitir vechi de 347 de ani din Boston, care era locul de odihnă pentru printre altii, John Hancock, Samuel Adams și Robert Treat Paine. Până acum probabil ai observat că ar putea fi o mică problemă. Oficialitățile orașului a oprit vânătoarea, după ce concurenții au început să intre în cripte si alte spații de genul, din cimitir…în plus, trecuseră deja la categoria lopeți.

Mda…pentru că le era teamă că acești oameni, ar putea începe să „sape” după comori, cei de la Dr. Pepper și-au cerut scuze afirmând „că monedele nu ar fi trebuit plasate în astfel de locuri.

Ceva ce ar fi trebuit să fie evident, înainte ca oamenii să alerge cu lopeți, printr-un cimitir. :-))

Revolată accidentală marca LG

Încă un event care nu a fost gândit prea mult înainte (este puțin probabil ca jucătorii de șah să fie pe această lista). În 2013, LG a promovat un eveniment în care urmau să lanseze 100 de baloane cu heliu, fiecare conținând un voucher pentru un smartphone grauit.

Acestea erau niște smartphone-uri scumpe la acea vreme – evaluate la undeva peste 850 USD. Cei care au apărut acolo erau competitivi rău de tot.

Când baloanele au fost eliberate, unii din mulțime au început să scoată pistoalele cu aer comprimat și să tragă.

Toată poanta a rezultat cu douăzeci de persoane rănite. LG a decis că probabil ar trebui să anuleze restul evenimentelor similare.

Well Done Sherlock!

Domino’s Tattooed Giveaway

Domino’s au creat o strategie bizară de marketing în Russia, în anul 2018. Le-a cerut fanilor să își tatueze sigla companie, pe un loc vizibil de pe corp. Fotografiile încărcate pe rețelele de socializare, ar fi adus concurentului pizza pe viață la Domino’s.

Din pacate nu și-au dat seama cam câți ar fi acceptat acest deal.

Ei au plănuit să desfășoare această campanie, timp de două luni și sa acorde premiul oricui are un tatuaj și a distribuit fotografia pe rețelele de socialinzare. Cu toate acestea, după cinci zile, au primit atât de multe poze cu tatuaje, încât au schimbat ideea campaniei la „primele 350 de persoane

Cu siguranță nu ai vrea să fii numarul 351, care a auzit de schimbarea planurilor.

Amenințări cu bombă a la Paramount

Aici avem un adevarat gânditor de la Hamangia. De data asta, și-au expus ideea pe străzile din L.A. Echipa de marketing Paramount, ce promova filmul Mission Impossible III, a plasat dispozitive electronice în tonomatele pentru ziare din oraș. Atunci când ușa era deschisă, începea să cânte soundtrack-ul filmului.

Din păcate aceste dispozitive semănau foarte mult, cu niște bombe arizănale. Mulți cetățeni panicați au sunat la poliție. Unele tonomate de ziare, au fost aruncate în aer de către echipele de geniști. Dacă acest lucru sună puțin cam extrem, să știi că dispozitivul era o cutie din plastic, din care ieșeau la întâmplare fire și era atașat tonomatului de ziare.

Acestea au fost plasate în 4.500 de automate de ziare, asta ducând la o mulțime de apeluri telefonice 911. Asta chiar și după ce s-a aflat că era doar o cutie muzicală.

Strategia de marketing a provocat mult mai mult decât indignare, iar Paramount Pictures au fost dați în judecată.

Cei de la Paramount au fost obligați să platească 75.000 USD pentru soluționarea cazurilor.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m


Publicat

în

, ,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic