Jason Newsted: Accidentul pirotehnic a lui James Hetfield a salvat trupa Metallica - contemporary-establishment

Jason Newsted: Accidentul pirotehnic a lui James Hetfield a salvat trupa Metallica

În timpul unui concert de la Montreal din 8 august 1992, viitorul trupei Metallica a fost temporar pus în pericol atunci când James Hetfield a fost grav rănit din cauza unui incident pirotehnic, în timp ce începuseră să cânte piesa „Fade To Black„. Trupa a oprit concertul și solistul a fost dus de medici la spital, și deși în cele din urmă și-a revenit, acesta a suferit arsuri de gradul doi și trei pe braț.

Într-o serie nouă de interviuri So What! redactorul Steffan Chirazi și fostul basist Jason Newsted au vorbit despre timpul petrecut în trupă – de la poveștile sălbatice din turnee, până la cheltuirea rapidă a banilor câștigați din vânzările albumului de top „Black Album. Cu toate acestea, în episodul patru, el intră și în detalii despre noaptea în care Herfield a fost ars, cum reacționat trupa în culise și cum acea experiență i-a apropiat într-un moment al carierei lor în care aveau nevoie.

IRON MAIDEN @ Romexpo
Bilete – IRON MAIDEN @ Romexpo

„Accidentul acela ne-a adus împreună, într-un loc în care nu cred că s-ar fi întâmplat altfel…James a fost un erou.” a declarat Newsted. „A fost tare. Știi cât de mult doare atunci când te arzi puțin făcînd mancare sau ceva? El a avut tot brațul ars.”

După patru ore obositoare de așteptare pentru a afla starea colegului lor de trupă, Newsted a spus că managerul lor de turneu Tony Smith, s-a întors de la spital și le-a dat vestea bună: „Va fi bine, este chiar dur omul.” și-a amintit Newsted. „Singurul lucru pe care a vrut să îl știe, era când vom relua concertele.”

Vezi seria de iterviuri formată din patru părți cu basistul Jason Newsted mai jos.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

eneba.com

Lasă un răspuns