10 Muzicieni Care "Și-au Vandut Sufletul Diavolului" - contemporary-establishment

10 Muzicieni Care „Și-au Vandut Sufletul Diavolului”

A învața să cânți la un instrument muzical necesită muncă grea. Repetiție și răbdare, cu și mai multă repetiție. Și asta poate fi foarte obositor. Se crede că diavolul este foarte pasionat de muzică, ceea ce nu este deloc surprinzător. La urma urmei, el are cele mai bune melodii.

Se spune că Lucifer are o afinitate pentru instrumentele cu coarde, în special viori și chitare. În schimbul sufletului tău, Prințul Întunericului te poate învăța să cânți cu adevărat la chitară. El te poate face vedetă.

Se poate să crezi că nimeni nu ar accepta o astfel de ofertă, dar am găsit cel puțin 10 muzicieni, carora li s-a părut a fi un trade bun. Așa că de ce să nu faci un schimb bun astăzi?

Oricum cine mai are timp să învețe game?

Trompetiștii nu au ce căuta în afacerea asta.

Jimmy Page

Legendarul chitarist Led Zeppelin, Jimmy Page, a studiat ocultismul o perioadă bună de timp. A cumpărat casa lui Aleister Crowley din Loch Ness, despre care se spune că era bântuită. El a vorbit despre experiențele ciudate pe care le-a avut acolo. A urmat învățăturile oculte ale lui Crowley despre concentrarea intențiilor tale, pe ceea ce vrei să obții în viață.

Se pare ca Page a vrut doar să cânte la chitară și cu siguranță a primit această dorință.

O mulțime de oameni au susținut că el și-a vândut sufletul diavolului pentru a obține virtuozitatea pe care o are.

Page a răspuns că dacă el a făcut asta și restul trupei ar fi făcut-o. Ceea ce nu este tohmai o negare. Acesta poate fi originea mitului potrivit căruia, dacă asculți Stairway to Heaven backwards, poți auzi voci demonice vorbind.

Sau plm…ceva de genul.

Paganini

Niccolo Paganini a fost atât violonist cât și chitarist, așa că nu a avut nici o șansă. Născut în 1782 la Genova, a început să învețe vioară, la vârsta de 7 ani și este considerat cel mai mare virtuoz al viorii din toate timpurile.

Era atât de bun încât un zvon a circulat, că trebuie să își fi vândut sufletul, în schimbul virtuozitatii sale. Ar fi putut fi asta, sau poate orele de repetiții și degetele extrem de lungi, care i-au permis să prindă patru octave pe patru coarde, ceea ce era nemaiauzit la vremea aceea.

Dying Light 2 Stay Human Steam Key GLOBAL

Lungimea degetelor sale, s-a datorat probabil sindromului Marfan, care de obicei este întânlit la persoanele înalte cu mambre lungi. Paganini, ca toți originalii din muzică, și-a folosit abilitățile pentru a „agăța și el ceva.” Era un mare afemeiat și se spune că întemnița sufletele tinerelor în vioara sa, deși cum a făcut asta, nimeni nu a explicat vreodată.

Un spectator din Viena, a spus chiar că l-a văzut pe diavol, ghidând brațul lui Paganini. Ceea ce a creat o conversație interesantă pentru acea perioadă de timp.

Robert Johnson

Robert Johnson este probabil cel mai faimos suflet din colecția diavolului. Cândva în anii ’30, el a spus că s-a întânlit cu diavolul, se presupune ca la Clarksdale Crossroads. Se spune că a cântat la muzicuță mediocru, și era un chitarist jalnic. Apoi a dispărut pentru câteva săptămâni. Se presupune că și-a dus chitara la rascrucea din Mississippi, unde diavolul i-a acordat chitara și i-a dat câteva lecții.

După ce s-a întors, tehnica sa de chitară a fost descrisă ca fiind „formidabilă” și „magistrală.

Cand Robert Johnson a murit în 1938, la vârsta de 27 de ani, zvonul a devenit un fapt, iar Johnson este acum cunoscut oficial ca Bluesmanul Diavolului.

Giuseppe Tartini

Se spune ca Giuseppe Tartini nu numai că și-a vândut sufletul diavolului, ci și ca a compus o melodie împreună cu acesta. Trillo del Diavolo, sau Trilul Diavolului, i-a venit lui Tartini într-un vis. Muzica a venit la el, a spus el, după ce sinele lui din vis și-a vândut și sufletul.

Cu toate acestea, nu a reușit să citească și subsolurile paginilor din contract, deoarece muzica pe care a scris-o, era cam prea complexă pentru el.

Se spune ca Trilul Diavolulu este una dintre cele mai solicitante piese din punct de vedere tehnic, scrise vreodată. Deși era un muzician desavârșit, el avea să descopere că nu era destul de bun, pentru a-și cânta propria melodie, așa că, și-a dat sufletul, pentru o melodie pe care nu o putea cânta.

Pișicheri diavolii aștia a?

Tartini și-a petrecut restul vieții încercând să-și stăpânească în mod corespunzător propria melodie, ceea ce trebuie să fi fost un lucru foarte important. A fost totuși un muzician de primă clasă, dar și un afemeiat, un scandalagiu și un expert spadasin.

John Lennon

John Lennon este faimos pentru că a spus că The Beatles sunt mai faimoși decât Iisus. Deci știm deja că este un blasfemitor. Cu toate acestea, un „erudit” al trupei Beatles a petrecut ani de zile interpretând mesaje și simboluri ascunse în muzică, artwork-urile și copertele albumelor lui John Lennon, și crede că are „dovezi” că Lennon și-a vândut de fapt sufletul diavolului.

El urmează un traseu aparent „fascinant” de vrăjitorie, misticism, numerologie și teologie pentru a-și explica teoria, precum și știința mistică, mai puțin sigura, a anagramelor și a ascultării melodiilor backwards.

OK, deci există șanse ca acest „savant într-ale The Beatles” să fie puțin cam scrântit, dar cine suntem noi să judecam?

Nimeni nu e perfect. Se presupune că Lennon și-a semnat pactul cu Lucifer, în jurul anului 1960, cu puțin timp înainte de primul focar cunoscut al acelei boli virale cunoscute drept, Beatlemania. Dacă este adevărat, pare deosebit de greu pentru Lennon, deoarece ceilalți 3 membri ai trupei, probabil au reușit să își păstreze sufletele, împărțind cu ei totuși gloria.

Lui Lennon i s-au promis 20 de ani de succes înainte ca diavolul să își revendice partea.

Lennon a murit pe 7 decembrie 1980.

Ei bine, deci ne-a convins bă tată!

Snoop Dogg

De obicei tranzacțiile astea de suflete, sunt făcute în secret…îți dai seama. Ocazional totuși, vine și câte un interpret d’ăsta, care este bucuros să e împărtășească experiența. Sau chiar să cânte despre asta.

Snoop Dogg recunoaște ca în acel moment se afla într-o perioadă nasoală a vieții sale, când a auzit o voce care i-a spus: “Bring your lifestyle to me I’ll make it better

Mr. Dogg a întrebat cât va trăi, iar vocea i-a răspuns: “Eternal and forever.” Moahahahaha.

Pare o afacere bună. Există unele dovezi că artistul a crezut la început, că a făcut pact cu Dumnezeu, dar a fost păcălit.

Sau poate e doar o melodie. Plm…crezi ce vrei!

The Rolling Stones

În 1968, The Rolling Stones lansa un nou album, care confirma cele mai întunecate suspiciuni ale fiecărui părinte. Rock and Roll-ul era într-adevăr muzica diavolului. Melodia de deschidere de la Beggar’s Banquet, a fost desigur Sympathy For The Devil.

Keith Richards a declarat pentru revista Rolling Stone că unii oameni i-a văzut ca pe niște „agenți sub acoperire, ai lui Lucifer, în timp ce alții cred că suntem Lucifer în personană.

Oricum, au fost ceva probleme.

Unii dintre fanii lor au acceptat cu adevărat chestia cu Satanic Majesties (titlul abumului lor anterior). În special cei de la Hells Angels l-au ridicat mai sus. Dacă era posibil ca o bandă ilegală de motocicliști să aibe un imn oficial, Sympathy For The Devil era imnul acela.

Ei au oferit „securitatea” celor de la Stones la festivalul Altamont.

Necazurile au isbucnit, în timpul acestei piese și la scurt timp după, un adolescent a fost înjunghiat mortal.

Deși melodia, nu a fost legată direct cu acest incident, Stones nu au mai cântat-o live mult timp. De atunci, Stones au fost urmăriți de zvonuri despre venerarea diavolului, posibil din cauza „mesajelor secrete” din muzica lor, sau posibil din cauza tatuajului ce reprezintă un diavol, de pe pieptul lui Mick.

Philippe Musard

Philippe Musard a fost un muzician, compozitor și dirijor francez, care era cunoscut la fel de mult pentru viața sa colorată, precum și pentru concertele sale, despre care se spune că, erau haotice și decadente. Philippe Musard a fost starul rock al secolului al XIX-lea.

Cu siguranță avea un fler teatral aparte și îi plăcea să șocheze publicul. Musard a fost primul dirijor care s-a ridicat în picioare, în timpul spectacolelor sale și primul care dădea din maini frenetic. El este cel ce a inventat Galop Infernal, melodii frenetice, de dans, care erau adesea folosite ca un acompaniament, la balurile dansante de la acea vreme.

Acesta a avut un succes fenomenal, iar cofetarii parizieni, chiar i-au vândut afigia în ciocolată. În timp ce dirija, se spunea că facea niște grimase ciudate și părea stăpânit de gesticulările sale sălbatice.

Poate aceste lucruri au dus la zvonul că Musard ar fi făcut pact cu diavolul.

Tommy Johnson

Tommy Johnson a fost un muzician de blues și este omul care a pornit zvonul că Robert Johnson și-a vândut sufletul la răscruce. Ceea ce este ciudat, pentru că înainte să răspândească acel zvon, se crede că Tommy făcuse același lucru.

Tommy Johnson a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni de blues din Mississippi, din anii ’20 și ’30. Fratele său mai mare, LeDell, îl învață să cânte la chitară, când în adolescență Johnson a fugit de acasă în Delta Mississippi. Atunci când s-a întors, după doi ani, era un chitarist excepțional.

LeDell Johnson a susținut că fratele său a întânlit o „figură misterioasă,” la o răscruce de drumuri. Străinul i-a acordat chitara, după care a putut să cânte ca, ei bine…diavolul.

Care este exact aceeași poveste pe care o spusese Tommy despre Robert Johnson.

Bob Dylan

În 2016, Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură. A fost o surpriză pentru toată lumea. Cu excepția poate, a lui Bob. El a explicată într-un interviu: „Este veroba de destin. Am făcut un pact cu diavolul și îmi țin promisiunea.”

Ei bine, acest lucru pare destul de concludent. Totuși, nu ar fi trebuit să fie o surpriză. Bob Dylan, a murit se pare pe 25 iulie 1965. Întâmplător, în aceeași zi a urcat pe scena Newport Folk Festival cu o chitară electrică.

Cu o chitară electrică….la un festival de folk!

Pentru a înrăutăți situația, el a fost însoțit și de o trupă rock. și a lansat hotoarât piesa nofolky „Like a Rolling Stone.”

Nu a mers foarte bine.

Așa că nu este o supriză pentru fanii tamburinelor și a muzicuțelor, că Dylan a semnat un pact nu prea sfânt.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic