10 tipuri de mâncare ce te vor ajuta la combaterea mahmurelii - contemporary-establishment

10 tipuri de mâncare ce te vor ajuta la combaterea mahmurelii

Ne regăsim din când în când, în acea periculoasă situație – toți am experimentat la un moment dat o mahmureală ablosut oribilă. Simptomele mahmurelii venită din iad, includ dar nu se limitează la, uscăciune a gurii, amețeli, beție prelungită (depinde de momentul în care te-ai culcat și în care te-ai trezit) și greață.

Nu, nu știu de ce ne place să bem și să ne pedepsim cu acest “after party from hell”, dar este o consecință pre care, se pare ca suntem dispuși să o suferim. Poate merită să fii “distrus,” mai ales că s-au găsit nenumărate modalități de a ne “vindeca“. Dar nu există nici un “tratament” exact pentru mahmureală, doar o recuperare lentă, plină de promisiuni gen “nu mai beau“, regrete din noaptea precedentă și ceva mâncare.

Assassin’s Creed: Unity (Xbox One) Xbox Live Key GLOBAL

Daca vei vrea să manânci în timp ce ești mahmur, va trebui să îți alegi cu înțelepciune tipul de aliment pe care îl vei îngurgita. Deși nici un aliment nu îți va vindeca mahmureala, hrana potrivită, te va ajuta să te recuperezi mai repede. Și să recunoaștem, un hamburger după o noapte de băut, are un gust destul de bun.

Cu asta, intrăm în lista primelor 10 alimente care te vor vindeca (mă rog, ajută la recuperare) de mahmureală.

Iaurtul

Iaurtul, de preferință fără adaosuri, este un pansament stomacal. Daca ai dureri a doua zi după ce ai baut, o cană de iaurt, poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac, la reglarea zahărului din sânge și reducerea balonării.

Singurul lucru este că, iaurtul are recenzii mixte.

Adică totul depinde de cum te trezești, gândundu-te că bagi în gura un produs lactat alb, fermentat. Dacă te împaci din punct de vedere psihologic cu beneficiile iaurtului asupra mahmurelii, e bine. Daca nu, ar putea rezulta niște imagini destul de obscene în subconstientul tău.

Avocado Toast

De ce sunt milenialii obsedați de pâinea prajită cu avocado? În principiu datorită tendințelor alimentare și pentru că grasimea din guacamole și carbohidrații din pânea prăjită sunt grozave pentru un organism mahmur. Dintr-un oarecare motiv este un produ popular pentru “brunch.” Și spre deosebire de burger, grăsimea din avocado este foarte bună pentru organism, la echilibrarea parametrilor stomacali și a corpului în general.

Atunci când bei, pierzi potaziu. Potasiul te ajută la reglarea apei din organism și atunci când nu este suficientă, poate duce la amețeli, spasme musculare și stare de slăbiciune generală. Avocado are acea cantitate de potasiu!

Este superalimentul tău pentru mahmureală.

Nu prepara guacamule full, dacă dorești să te joci cu avocado în siguranță. Ceapa, usturoiul și toate celelalte ingrediente, ar putea să te ajute la opusul a ceea ce dorești să obții.

Foloșeste doar un piure de avocado cu puțina sare, ulei de măsline și o notă de lime.

Bloody Mary?

Cui pe cui se scoate” este o zicală, care presupune să bei în continuare, pentru a te ajuta la ameliorarea mahmurelii. În ciuda punctului tău de vedere cu privire la sucul de roșii, un Bloody Mary este opțiunea perfectă pentru asta. Se pare că în ultimii ani, a devenit o masă în toată regula.

Unu la mână, sucul de roșii este suficient pentru a te sătura. În al doilea rând, este o sursă bună de sare, pentru a-ți ajuta electroliții care sunt buni pentru inimă. Dar ziceam de Bloody Mary, pentru că multe restaurante au întrecut de mult măsura și au transformat această băutură într-o garnitură comestibilă. Nu mai este o mizerie de băutură, cu un băț de țelină în ea. Acum sunt cocktailuri cu creveți, bacon, măsline umplute și multe alte nebunii.

Ca să nu mai vorbim că unele restaurante, servesc Bloddy Mary-ul împreună cu un sfert de vafă și un ou prăjit.

Și nu trebuie neapărat să o prepari cu votkă. Se poate prepara cu tequilla, sau un Red Snapper cu gin. Poți trece chiar la o bere rece la draft poate? Un avertisment pentru tequilla. Aceasta poate agrava mahmureala.

Bananele

Uneori când ești mahmur, pur și simplu nu vrei să mănânci nimic. Când este cazul….pune mâna pe o banană.

Bananele sunt bogate în potasiu și te pot ajuta la restabilirea echilibrului fluidelor în organism, așa cum am manționat anterior. De asemenea conțin magneziu, care poate relaxa vasele de sânge, reducând astfel durerile de cap și sunt o sursă de B6. Vitamina B6 nu este încă un remediu pentru mahmureală, dar face o treabă grozavă în reducerea simptomelor.

APA cu lamaie

OK…tehnic nu este un aliment, dar cu siguranță este ceva ce poți adăuga la trusa de remedii.

După cum știm, ficatul nostru este foarte important în filtrarea toxinelor și este prietenul nostru atunci când vine vorba de procesarea alcoolului. O parte din mahmureală, se datorează deshidratării. Alcoolul este un diuretic natural, ceea ce face ca rinichii să elimine lichidele repede.

Atât apa, cât și lămâia, ajută ficatul să proceseze alcoolul și să ne rehidrateze. Antioxidanții găsiți în coaja de lămâie pot stimula enzimele din ficat, iar vitamina C, este bună pentru sistemul imunitar in general. Nu îți va oferi o cantitate foarte mare de antioxidanți, dar va fi suficient pentru a te ajuta.

Pur și simplu dacă tai niște felii de lămâie și le arunci în apă, nu va avea același efect ca și stoarcerea sucului proaspăt din lămâie în apă. Așadar, stoarce bine o lămâie pentru un efect maxim.

Somonul

Nu încerca să gătești atunci când ești praf și pulbere fină, și probabil nici nu vei comanda pește de mâncare. În schimb, mănâncă niște somon înainte de a pleca la băut. Somonul este bogat în acizi grași esențiali, dar vitamina pe care o cîutăm aici este B12. O porție de somon conține aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de B12.

Atunci când bei, nivelul de B12 scade, deoarece alcoolul împiedică absorpția vitaminei din alimente. Așa că, jocul în prealabil cu un aliment bogat în vitamina B12, poate ajuta la menținerea acestor niveluri.

Poate unii mai fițoși, îți vor recomanda să îți mănânci somonul cu niște sparanghel.

Cercetarile sugerează că sparanghelul ajută la prevenirea leziunilor celulelor hepatice, cauzate de alcool. Sigur, acest studiu a fost realizat la scară mică, pe celule de șobolan, dar trebuie să existe și un anumit beneficiu adus omului. În caz contrar, ce rost ar avea să facem studii pe animale…NOOO?

Cartofii dulci

Un alt aliment pentru acest joc. Cartofii dulci. Au mai multe beneficii. În primul rând, aceștia sunt mai hrănitori decât cartofii albi, deși juriul ne aruncă în față altceva…cartofii prajiți (mâncarea prăjită, este mâncare prăjită). În al doilea rând, pot fi sățioși, deoarece ajută la reglarea zahărului în sânge și pot preveni pofta nebună de mâncare, în timp ce ești beat. În al treilea rând, și asta e una nouă pentru mine, cartofii dulci conțin electroliți. Deci da, mănâncă un cartof dulce înainte de a pleca la băut.

Castraveții murați

Murăturile nu mai sunt bune, doar pentru femeile însărcinate; se știe din moși strămoși, că sunt bune și pentru cei ce vor să trateze o mahmureală nasoală. Conținutul de sare, ajută la completarea electroliților, iar zeama este plină de tot felul de vitamine creaate în urma fermentării.

Cheeseburger

Da, ajungem încet dar sigur, la capătul acestei liste, și asta cu atotputernicul cheeseburger!

Printre proteine și grăsimi, un cheeseburger poate ajuta la absorbția alcoolului din stomac, astfel încât să nu te lovească atât de tare.

Cu toate astea, ar trebui să mănâci burgerul înainte de a începe să bei, indiferent de ceea ce îți spune McDonald’s în timp ce treci pe lângă arcadele aurii. Dacă mănânci un burger după ce ai băut, acesta ar putea să îți bubuie stomacul destul de nasol. Grăsimea îți va irita stomacul.

Practic…de toate

Mănâncă…înainte…de…a..bea. Punct. Nu contează dacă este un coș de pâine, sushi sau o pizza întreagă de la Domino’s. Dacă ai o cantitate decentă de mâncare în stomac, înainte de a începe să bei, vei avea un avans în acest joc. Poți merge în siguranță, pe calea grăsimilor și a mâncărurilor sărate. Aici ai dreptul la tot ceea ce medicii nu îți recomandă (cu excepția cazului în care suferi de o afecțiune cronică).

În principiu mănâncă ceva…nu fii amator…vorba maestrului Dinică “Fii profesionist, ce dracu’??”

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

maranc.ro