10 conspiratii ciudate din lumea muzicii - contemporary-establishment

10 conspirații ciudate din lumea muzicii

Teorii ale conspirației” au circulat încă dinainte de secolul al XIX-lea. Sincer, la cum sunt oamenii, probabil de mult mai mult timp înainte. Unele dintre acestea crează moșteniri cu adevărat controversate și interesante în același timp. Combinând acest lucru cu fascinația noastră față de viețile celebrităților și decăderea unora, cu timpul s-au vehiculat teorii mai mult sau mai puțin ciudate.

Iată 10 conspirații ciudate din lumea muzicală.

Trupa Supertramp ne-a avertizat în legătură cu 9/11

Supertramp este o trupă rock engleză, care și-a început activitatea la Londra în 1970. Albumul lor din 1979, „Breakfast In America” avea o copertă despre care un ascultător susține ca a prevestit atacurile teroriste de la New York, de pe 11 septembrie 2001. Coperta albumului arată perpectiva ferestrei unui avion cu orașul New York și Turnurile Gemene în fundal. Afară este o însoțitoare de bord ce ține în mână un suc de portocale.

Tema avionului combinată cu orașul New York City este doar prima conzexiune a 9/11 cu trupa Supertramp.

Teoreticienii conspirației, susțin că atunci când imaginea este răsturnată literele „U” și „P” din numele trupei se transformă în 911 deasupra turnurilor gemene. De asemenea, ei spun că “Breakfast” prezice că atacurile au avut loc dimineața. Să aibe aceștia dreptate?

Courtney Love l-a ucis pe Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain a fost un muzician american faimos, deoarece era chitaristul, vocalistul și compozitorul trupei Nirvana. Courtney Michelle Love este o vocalistă, compozitoare americană (cunoscută pentru trupa Hole) și actriță, care a fost căsătorită cu artistul Kurt Cobain. Cele doua vedete s-au căsătorit în anul 1992, după doar patru luni de la prima întânlire.

Cobain s-a sinucis în anul 1994, determinat de mai mulți factori. Prima tentativă de suicid a avut loc la Roma, cu doar șase săptămâni mai devreme.

Teoria adusă de Tom Grant, afirmă că Love a fost responsabilă pentru moartea soțului ei. Grant este detectivul privat pe care Love îl angajase pentru a-l găsi pe Cobain, după ce muzicianul fugise dintr-un centru de reabilitare, după prima tentativă de suicid.

În documentarul „Soaked in Bleach”, Grant susține că, Cobain nu ar fi putut apăsa pe tragaciul puștii, deoarece avea o doză mult prea mare de heroină în sistem.

De asemenea, Grant credea că biletul de sinucidere a fost fals. Fanii erau gata să accepte această teorie ca fiind adevărată. Cei mai mulți au fost suparați, din cauza lansării de către Love a albumului „Live Through This,” la doar câteva zile după moartea lui Cobain. Ei de asemenea cred că aceasta a angajat un asasin pentru a-și ucide soțul, deoarece artiștii erau în pragul divorțului.

Departamentul de poliție din Seattle și oamenii apropiați lui Cobain, inclusiv managerul Nirvana, Danny Goldberg, nu sunt de acord cu această teorie.

Stevie Wonder nu este orb

Cunoscut preofesional sub numele de Stevie Wonder, Stevland Hardaway Morris este unul dintre cei mai de succes compozitori și muzicieni ai zilelor noastre. Este considerat o legendă a stilurilor soul, jazz, funk, rock și pop. Acesta este de asemenea orb.

Dar nu toată lumea crede că vedeta nu poate vedea nimic. În 2014, a circulat un videoclip, în care se pare că Stevie Wonder a prins un microfon, pe care Paul McCartney îl dărâmase din greșeală. Conspiraționiștii se întreabă, cum poate un orb să facă asta?

Născut prematur, Stevie Wonder a devenit orb la scurt timp după venirea pe lume, din cauza oxigenului din incubatorul spitalului. Totuși, acestuia îi face plăcere să glumească despre handicapul său. Gluma pe care o are este că „nici atunci când pilotat un avion, nu i-a făcut pe conspiraționiști să se calmeze.

Rihanna face parte din The Illuminati

Robyn Rihanna Fenty este o vocalistă celebră din Saint Michael, Barbados. Ea a avut mai multe hit-uri de la începuturile carierei sale din anii 2000. În 2019, ea a avut vânzări record de 251 de milioane de download-uri și tonuri de apel. Pentru cineva cu un succes atât de mare, nu este de mirare că Rihanna a avut parte de o varietate de conspirații pe numele ei, printre care și vestiții ochi reptilieni care nu clipesc. O altă teorie notabilă, este că ea face parte din Illuminati.

Și nu numai că este membră, dar unii fani susțin că a avut o căsătorie aranjată cu Chris Brown, un alt membru suspectat de asta. Zvonurile au început în 2012, cand Rihanna și-a făcut un tatuaj cu o cruce în X pe gât. Crucea în diagonală, este unul din simbolurile francmasonilor, iar fanii cred că ea își arată astfel alianța.

În 2018, credința ca Rihanna face parte din Illuminati a creat unele controverse în timpul vizitei în Senegal. Rihanna a zburat la Dakar, pentru a participa la o conferință a Global Partnership for Education. Aceasta s-a confruntat cu proteste din partea a 30 de grupări religioase împotriva Francmasoneriei. Oumar Diagne, purtătorul de cuvânt al coaliției de grupuri religioase, a declarat: Rihanna nici măcar nu ascunde asta. Ea face parte din Illuminati.”

Rihanna are referiri la simbolurile Illuminati încă din videoclipurile anului 2012. De exemplu, în clipul S&M, aceasta este numită Printesa Illuminati, iar videoclipulpiesei Umbrella este plin de piramide.

Jimi Hendrix a fost ucis de managerul său

James Marshall Hendrix mai cunoscut sub numele de Jimi Hendrix, este un chitarist, vocalist, și compozitor american. Este unul dintre cei mai influenți chitariști ai secolului al XX-lea.

Hendrix a murit în septembrie 1970 din cauza sufocării cu propria vomă.

Autopsia a indicat că stomacul sau era plin de barbiturice, medicamente care induc somnul și ajuta la relaxarea musculară. Moartea lui Hendrix a fost luată drept un accident tragic, până când James „Tappy” Wright a venit cu o teorie. În cartea sa din 2009, „Rock Roadie”, Wright explică faptul că managerul lui Hendrix, Michael Jeffery, l-ar fi ucis pe chitarist.

Wright susține că Jeffery l-ar fi forțat pe Hendrix să i-a pastilele, pentru a încasa asigurarea acestuia de viață. Wright explică faptul că lui Jeffrey, îi era teamp că va fi înlocuit cu un nou manager și era de asemenea beneficiarul poliței de asigurare de viață, în valoare de 2 milioane de dolari. În carte, Wright, explică faptul că Jeffrey i-ar fi mărturisit în anul 1971, spunând că „a trebuit să o facă„.

Din moment de Jeffrey a murit într-un accident de avion în Franța, în anul 1973, nu-i putem auzi aparărea față de aceste acuzații.

Paul McCartney a murit în anul 1966

Sir James Paul McCartney este un compozitor și muzician, dar și basist al trupei Beatles. Deși Mccartney a avut turneul live în 2018 si 2019 pentru albumul Freshen Up, unii cred că acesta nu a fost unul dintre membii originali Beatles. Conspirația susține faptul că McCartney a murit de fapt în anul 1966, într-un accident de mașină. Pentru a ascunde tragedia, trupa The Beatles ar fi cerut unui impostor, Billy Shears, să ia locul lui McCartney.

Aceste afirmații au început atunci când cineva a citit unele versuri ale pieselor Beatles, ca indicii ale morții lui McCartney. În octombrie 1969, un apelant necunoscut, a sunat la emisiunea radio WKNR. Acesta a explicat versurile „Turn me on, dead man” din melodia „Number Nine, Number Nine” și „I buried Paul” din „Strawberry Fields Forever” care confirmau faptul că Paul era mort.

Cu timpul au apărut și mai multe indicii și justificări. De exemplu, când a fost lansată coperta albumului „Abbey Road”, fanii au subliniat că Mcartney ținea o țigară în mâna dreaptă, in contextul în care acesta este stângaci. Fanii au suștinut, de asemenea, că pare în decalaj față de pașii celorlalți membri. În meldia „Glass Onion”, John Lennon canta versurile: “Well, here’s another clue for you all, the walrus was Paul.” Fanii au presupus că “walrus” este cuvântul grecesc pentru cadavru, iar acesta a fost un alt indiciu că McCartney murise.

Jay-Z Can este un călător în timp

Shawn Corey Carter, sub numele de scenă Jay-Z, este un rapper și producător celebru care este căsătorit cu Beyoncé Giselle Knowles-Carter. Cuplul are la activ diverse conspirații, dar cea mai ciudată, este cea care susține abilitățile lui Jay-Z, de a călători în timp.

Conspirația potrivit căreia el poate călători în timp, a pornit de la o fotografie realizată de Sid Grossman în Harlemul anilor 1939.

Bărbatul din fotografie arată într-adevar ca Jay-Z, și reflectă trăsăturile rapperului. Apoi a aparut o a doua teorie, cum că, dacă nu poate călători înapoi în timp, atunci este un vampir care a rămas în viață toți acești ani. Cum altfel poate fi explicată aceasta situație?

Bob Marley a fost asasinat de CIA

Robert Nesta “Bob” Marley este un muzician, cântăreț, si compozitor jamaican, considerat a fi pionierul stilului reggae. În 2018, pe rețelele de socializare, au început să circule povești despre care un fost agent CIA, Bill Oxley, ar fi mărturisit că l-a ucis pe Marley.

Mărturisirea a avut loc pe patul de moarte, și susținea că CIA-ul a fost responsabil pentru moartea lui Marley, prin infectarea acestuia cu virusuri și bacterii cancerigene. Întrucat lansarea documentarului Bob Marley pe Netflix, indică faptul ca CIA a recunoscut că îl fila pe Marley în anii ’70, i-a facut pe fani să creadă că agenția a fost în spatele morții acestuia.

Unii au încercat să dezmintă această teorie. Teoretic, nu s-a găsit nici un Bill Oxley asociat cu CIA, iar fotografia difuzată, ar fi fost o fotografie stock, a unui fotograf polonez, Katarzyna Biasiewicz.

Poate că această poveste, nu o fi adevărată, dar Marley a murit răpus de cancer la creier, care a început cu o infecție a degetului de la picior. A existat și un atentat asupra sa în 1976, care ghici ce…a fost legat de CIA.

Cei doi bărbați înarmați, care au deschis focul asupra artistului, au susținut ca au fost contactați de CIA în chimbul unor arme și droguri. Deci, poate nu este atât de ciudat faptul că CIA ar fi putut contribui la moartea timpurie a artistului, în 1983.

Elvis încă trăiește

Elvis Aaron Presley a fost adesea numit și „Regele Rock and Roll”. Deși unele celebrități au fost declarate în mod fals moarte, fanilor le-a fost greu să creadă că Elvis a murit. Aceștia au susținut că este încă în viață. După ce a murit în anul 1977, au existat mai multe persoane care susțineau că l-au văzut pe Elvis în viață, în anii ’80 și ’90.Se susține că a fost văzut cumpărând o siguranță în Michigan sau că s-au primit apeluri telefonice de la el.

Gail Brewer-Giorgio a scris chiar și o carte intitulată, „Is Elvis Alive” în 1988.

Teoria susține că Elvis și-a simulat moartea, pentru a scăpa de presiunea faimei. Fanii credeau că sicriul său, care era greu de transportat, avea un sistem de răcire in el. Adevărul este că acesta era confecționat din cupru. Alții credeau că s-a folosit o dublură a cadavrului artistului, pentru înmormântarea sa, deoarece nu semăna cu el. Din cauza consumului intens de droguri și cu realitatea că, cadavrele nu prea mai seamănă cu persoana vie, este oarecum o explicație de ce oamenii au crezut asta.

Gene Simmons are implantată limba unei vaci

Gene Simmon este basistul și liderul legendarei trupe Kiss. Cu spectacole imense și uneori prea bizare pentru anii’ 70, nu este deloc surprinzător ca a apărut această teorie în jrului lui Simmons. În timpul concertelor, Simmons scotea adesea limba la public. Era mai lungă și mai ascuțită decât o limbă normală.

Apoi a apărut zvonul că acest lucru se datorează faptului că i s-a implantat o limbă de vacă. Zvonurile se extind chiar și la credințele că a avut loc o operație de mărire a gurii pentru ca aceasta să încapă. Simmons a recunoscut că acesta este mitul său preferat despre el.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m


Publicat

în

, , ,

de către

Comentarii

9 răspunsuri la „10 conspirații ciudate din lumea muzicii”


  1. […] Lennon este faimos pentru că a spus că The Beatles sunt mai faimoși decât Iisus. Deci știm deja că este un blasfemitor. Cu toate acestea, un […]


  2. […] Who, și a vrut ca „Helter Skelter” să fie cel mai tare și mai zgomotos cântec pe care trupa The Beatles l-a făcut […]


  3. […] dintre vaduva lui Kurt Cobain, Courtney Love și restul trupei Nirvana, este un capitol binecunoscut din istoria muzicii. Este usor să uiți…dar totuși…cât de […]


  4. […] Citește și – 10 conspirații ciudate din lumea muzicii […]


  5. […] Citește și – 10 conspirații ciudate din lumea muzicii […]


  6. […] Citește și – 10 conspirații ciudate din lumea muzicii […]


  7. […] de a fi omorât de către armată în Mexic. Cercetătorii indică faptul că aceasta ar fi cea mai plauzibilă teorie, având în vedere pericolul la care se supunea, intrând practic în teatrul unui razboi civil. […]


  8. […] obicei nu se vorbește despre The Beatles ca fiind o trupă funk, dar toți membrii trupei erau fani ai muzicii soul și rhythm and blues, […]

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic