10 celebrități care au fost membrii ai unui cult - contemporary-establishment

10 celebrități care au fost membrii unui cult

Ce îți vine în minte atunci când te gândești pentru prima dată la un cult? Poate o imagine a unor oameni îmbrăcați în negru, adunați în jurul unei pentagrame, la ceva ocult, supranatural poate, mistic și magic. Unele culte au totuși filozofii mai plăcute…uneori.

Dicționarul Merriam-Webster definește oficial termenul ca „un grup religios mic care nu face parte dintr-o religie cunoscută și acceptată, și care are credințe considerate de mulți oameni extreme sau poate chiar periculoase.” Cultele de multe ori, nici măcar nu se bazează pe religie. Adesea, aceste grupuri sociale se bazează pe un anumit stil de viață și fiecare membru este devotat acelei credințe oarecum neobișnuite.

Fortnite – Fallen Light Pack + 600 V-Bucks XBOX LIVE Key EUROPE

Unele dintre personajele tale preferate de pe marele ecran, au fost influențate să participe, să ajute sau chiar să dezvolte, unele dintre cele mai mari și cunoscute culte din lume.

Iată 10 celebrități care sunt sau au fost membre ale unui cult.

Val Kilmer

De la Top Gun pana la The Prince of Egypt, actorul Val Kilmer era foarte cunoscut și talentat. Pupularul actor din anii ’80 și ’90 se întâmplă, de asemenea, sa fie devotat și credincios, cultului Christian Science. Grupul religios este prolific pentru practicile metafizice, cum ar fi conexiunea cu Divine Mind și ideea că toate problemele ar putea fi rezolvate cu mindset-ul corect.

În ianuarie 2015, Kilmer a fost internat pentru o posibilă tumoare, după ce a negat că ar fi fost diagnosticat cu cancer. Abia n aprilie 2017, dupa ce a suferit inutil timp de doi ani, el a declarat că s-a vindecat, datorită afilierii sale la cult. Susține de asemena că tratamentele medicale tradiționale i-au cauzat starea actuală, nu tumoarea vindecată cu ajutorul credinței sale.

Allison Mack

Crezi ca nu ai auzit de Allison Mack? Mai gândește-te. „Probabil ai auzt de munca ei” în proiecte precum 7th Heaven, Honey, We Shrunk Ourselves și Smallville. Dar înainte de a fi lângă Clark Kent, Mack s-a alăturat NXIVM, un cult responsabil pentru trafic de carne vie și care se recomandă ca a fi o companie de marketing, care oferă dezvoltare personală și profesională.

Mack a ajutat la recrutarea femeilor prin șantaj și muncă forțată, ba chiar a organizat ceremonii de inițiere, în care victimele erau marcate cu inițialele ei și a fondatorului cultului.

Ea a fost arestată în 2018 și condamnată la trei ani de închisoare în 2021.

Jaden Smith

Fiul celebrului actor Will Smith, Jaden Smith, este un avid susținător al „teoriilor conspirației” și susținător al Orgone. Cultul Orgone, uneori cunoscut sub numele de Orgonite Society, a fost considerat ca fiind organizarea principiilor universului și piatra de căpătâi pentru tot ceea ce există în natură.

Orgone a fost prezentat în 1930 de către Wilhelm Reich, un medic psiholog austriac, elev al lui Sigmund Freud.

Orgone este privit ca o substanță fără masă,constantă, asociată cu energia vie, de la cele mai mici unități microscopice, până la organisme macroscopice precum planetele și galaxiile.

Patricia Arquette

Ea este cunoscută din filmele A Nightmare on Elm Street 3, Holes și chiar Toy Story 4; totuși Patricia Arquette, nu a fost întotdeauna atât de cunoscută. Familia ei este din Virginia rurală, din comunitatea cunoscută sub numele de Skymont Subud. Această comunitatea a funcționat fără utilități precum, apă curentă și electricitate…asta pentru a-și putea găsi îndrumările interioare.

Fondat în indonezia, în 1920 de „profetul” Muhamad Subud Sumohadiwidjojo, grupul se identifica, ca o mișcare spirituală, care își propunea ca membrii săi să devină mai mult decât ceea ce au fost destinați să fie. Cu toate acestea, Arquette a remarcat multe hibe în cult, remarcând faptul că părinții ei sunt cei mai mari ipocriți. În cele din urmă, ea a părăsit comunitatea și s-a refugiat la sora ei, mutându-se apoi în vest, spre însorita Californie.

R. Kelly

Hitul din 1996 din filmul Space Jam, „I Believe I Can Fly” aparține, vocalistului, compozitorului, producătorului și condamnatului pentru abuzuri sexuale, R. Kelly. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din lume, Kelly s-a confruntat cu multiple acuzații penale de abuzuri sexuale asupra unor fete minore.

Un proces civil a fost intentat în 1996, cu acuzații detaliate. Începând din 1991 o cântăreață, liceană, cu viitor promițător, a fost încurajată să-și racoleze prietenele de la școală și să se angajeze în scene de sex în grup cu alte fete minore. În 2019, Kelly a fost arestat sub acuzația federală de exploatare sxuală a unor minori, trafic de persoane, pronografie infantilă, luare de mită și obstrucționarea justiției.

În timpul unieia dintre numeroasele audieri, mai mulți martori au venit și au depus mărturie despre un adevărat cult sexual.

Ei au descris experiența, ca fiind abuziavă din munct de vedere mental și fizic, deoarece Kelly era responsabil de lucruri precum hainele pe care le purtau și de ceea ce mâncau. Lui Kelly i s-au adus în total, 22 de acuzații penale în ianuarie 2021, iar până în luna septembrie a aceluiași an, un juriu federal din New York, l-a găsit vinovat pentru nouă capete de acuzare. Kelly se confruntă cu alte doua procese pe rol și în 2022.

Michelle Pfeiffer

Să crești în însorita SoCal nu este chiar așa precum ți-ai putea imagina. Uite-te la nominalizata la premiul Oscar, Michelle Pfeiffer. Deși tânăra vedeta a crescut la mică distanță de mers cu mașina de Hollywood, nu a mai existat cale de întoarcere, odată ce a început să lucreze în industria filmului.

Pfeiffer a fost indusă de câțiva prieteni într-un cult numit Breatharianism. Cunoscut și sub numele de Inedia, Breatharianism poate fi o pseudo știință mortală, în care membrii sectei susțin că mâncarea și apa nu sunt necesare pentru a susține viața.

Unii membri chiar au murit în timp ce își exersau convingerile. În timp ce Pfeiffer admite că acest cult i-a o multime de bani, colegii ei au ajutat-o, de asemenea, să scape de anumite dependențe ce îi faceau rău, ceea ce a determinat-o să devină actrița de renume mondial care este astăzi.

Winona Ryder

Cunoscută pentru rolurile ciudățele din filmele Edward Scissorhands și Beetlejuice de Tim Burton, cunoscuta actriță Winona Ryder nu este străină de comunitățile cu idei bizare.

Comunitatea The Rainbow Family este un cult al indivizilor liber afiliați, din toate categoriile sociale, care reușesc să împărtăseacă experiențe prin muzică, mâncare, dragoste și speranța unei lumi mai bune. Inspirate de Festivalul Woodstock, adunările au apărut în Oregon, în anul 1970 și s-au răspândit în diferite părți ale SUA.

Adunările erau folosite pentru rugăciune, meditații, găsirea liniștii interioare și mai ales pentru a se concentra asupra păcii mondiale.

Ryder s-a alăturat comunității când avea șapte ani. Lotul de 300 de acri din California, nu avea utilități și era împărțit între numeroase familii. Având acces limitat la lumea exterioară, Ryder și-a petrecut cea mai mare parte a timpului citind cărți și dezvoltându-și imaginația în divertisment, lucru pe care am avem să îl cunoastem astăzi.

Joaquin Phoenix

Născut în Puerto Rico și crescut în Statele Unite, Joaquin Phoenix a avut parte de o călătorie nebună a vieții, care l-a adus în Los Angeles. Și nu ne referim doar la marile ecrane. Phoenix este un actor foarte apreciat de critici, variind în roluri din filme precum Gladiator, Signs, Walk the Line și Joker.

Părinții lui Phoenix, s-au cunoscut când mama lui făcea autostopul în California. Întrucat frații săi primesc numele de River, Rain, Liberty și Summer, nu putem fi surprinși de unde și-a luat ideile familia Phoenix. Ei s-au alăturat cultului Children of God, acum cunoscut sub numele de The Family International, unde se crede în mântuire, reformă spirituală și apocalipsa unui anti-Hrist. Phoenix a trăit în acest mediu timp de peste un deceniu, în timp ce familia sa, a călătorit prin America de Sud cu misionarii Children of God.

Însa prin jurul anului 1974, lucrurile au început să devină un pic dubioase. The Children of God au implementat o formă de predică a Evangheliei numită „flirty fishing„, în care membrele de sex feminin ale cultului sau „pescarele” îi convingeau pe bărbații din toate mediile sociale, „peștii„, să se alăture comunității și să contribuie cu donații caritabile, toate astea prin seducție sexuală.

Practica a a fost o sursa primară de venit financiară și a avut loc o creștere a numărului de membri. Se aproximează că peste zece mii de copii s-ar fi născut dupa aceste întânliri. Din cauza practicilor distorsionate, Phoenix și familia sa, s-au întors în State în anul 1978 și s-au stabilit în Florida.

Rose McGowan

În ciuda frumuseții numelui ei, Rose McGowan are un trecut întunecat și o istorie a filmului și mai întunecată.

Deși interpretarea ei revoluționară din Scream din 1996, i-a câștigat laudă și recunoastere, McGowan are un storic de personaje cunoscute pentru seducție și lucruri întunecate, ce provin din copilaria ei.

Născută în Florența, Italia, din artiști americani, tatăl ei a condus un cult italian intitulat Children of God. Știi tu, „the flirty fishing cult„, pe care l-a părăsit Joaquin Phoenix.

McGowan și-a petrecut copilăria în această comunitate, călătorind adesea prin Europa cu părinții ei și a asistat de multe ori la infracțiuni sexuale, inclusiv agresiune, abuz și molestare.

Părinții ei au fost membri ai cultului până în 1978, când s-au întors în Statele Unite, doar pentru ca McGowan să fugă de aceasta, în adolescență. La 15 ani s-a îndepărtat oficial de părinții ei și s-a mutat în Los Angeles, doar pentru a descoperi ca Hollywood-ul, poate fi la fel de rău ca și cultul pe care l-a părăsit.

Glenn Close

În sfârișit dar nu în ultimul rând Glenn Close, de trei ori câstigătoare a premiilor Emmy, Globul de Aur și Tony. Născută în Connecticut în anul 1947, actrița din The Natural a crescut sub ochii atenți ai MRA sau The Moral Re-Armament.

Fondat în anul 1938, cultul internațional își încurajează membrii să participe activ la probleme politice și sociale.

Una dintre ideile de bază ale cultului este că schimbarea lumii începe cu schimbarea individului.

Ei cred în cele Patru Absolute. Onestitate, Puritate, Devotament și Dragoste.

Cu toate acestea, Close își reamintește condițiile comunității ca fiind altruiste…dar nu prea. Era urmărită din toate direcțiile și i s-a arătat cum să promoveze o preocupare dezinteresată fața de semeni, deși grupul pretindea ca promovează bunăstarea și abnegația.

Close crede ca a crescut în carieră prin, înțelegerea comportamentului la care a fost martoră, și ce modalitate mai bună era de explora acest lucru, decât actoria.

Support

Support Us Here

€2.00

Comentarii

6 răspunsuri la „10 celebrități care au fost membrii unui cult”


  1. […] Citește și – 10 celebrități care au fost membrii unui cult […]


  2. […] Citește și – 10 celebrități care au fost membrii unui cult […]


  3. […] Citește și – 10 celebrități care au fost membrii unui cult […]


  4. […] Hollywood-ul a caracterizat greșit reprezentările Voodoo de zeci de ani, majoritatea omenilor care nu sunt […]


  5. […] Citește și – 10 celebrități care au fost membrii unui cult […]


  6. […] Citește și – 10 celebrități care au fost membrii unui cult […]

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic