Cinci invenții tâmpite care au făcut milioane de dolari - contemporary-establishment

Cinci invenții tâmpite care au făcut milioane de dolari

Sunt uimitoare ideile care au prins viață în ultimii cincizeci de ani. Invențiile creative, inteligente, inovatoare și care rezolvă probleme, au devenit părți semnificative ale vieții noastre de zi cu zi. Nu poate trece o zi fără dispozitivele noastre inteligente, dispozitive medicale, imprimante 3-D etc.

Dar…acest articol nu este despre acele invenții care ne schimbă viețile. Acest articol este despre invenții stupide care s-au dovedit… a nu fi chiar atât de proaste până la urmă! Uneori o idee care pare stupidă, nebunească sau chiar foarte proastă, se dovedește a fi profitabilă, făcându-te chiar…milionar.

Cele mai multe dintre produsele enumărate mai jos, sunt populare încă și astăzi sau au devenit simboluri ale culturii pop de-a lungul călătoriei lor, printre milioanele de dolari. Să explorăm câteva invenții stupide, care au făcut un milion de dolari.

Pet Rock

Când oamenii se gândesc la idei stupide care au făcut milioane, Pet Rock (animăluțul piatră), este adesea primul exemplu care le vine în minte. În 1975, directorul de publicitate Gary Dahl a avut o idee imbecilă, dar genială.

The Pet Rock a devenit sinonim cu invențiile “proaste“. Dahl a comercializat aceste “animale de companie” în cutii de carton. Cutiile includ chiar și paie, și găuri pentru respirat, astfel încât Pet Rock să fie confortabil.

Împreună cu cutia de transport și Pet Rock în sine, clienții primeau și un manual, complet cu glume și joculețe de cuvinte. Este ușor să-l antrenezi pe Pet Rock, să “stea” sau să “stea“.

Deși s-ar putea să nu sune interesant acum, consumatorii au sărit pe acest produs. În 1975, avea un preț de 3,95 USD și s-au vandut aproape cinci milioane de unități în anul de debut. Pet Rock este un exemplu clasic al unei invenții cretine, care a facut milioane de dolari.

The Million Dollar Homepage

Acest exemplu rar include tehnologia modernă. Alex Tew, un student în vârstă de 21 de ani, a inventat The Million Dollar Homepage. În 2005, Tew a avut o idee originală, creativă. Tew a vrut să creeze o pagină web cu un milion de pixeli.

Fiecare pixel putea suporta un link către o altă pagina web. Companiile îi plateau lui Tew 1 USD, pentru a face publicitate, pe un pixel al paginii. Poți vizita acest site în continuare și astăzi (deși multe link-uri nu mai funcționează). The Million Dollar Homepage este o idee care poate a părut stupidă la acea vreme, dar a făcut un milionar foarte fericit din studentul Alex Tew.

Rockstadt Extreme Fest 2022
Bilete – Rockstadt Extreme Fest 2022

Billy Bob Teeth

Produsul Billy Bob Teeth a fost inventat în 1993 de Jonah White și Rich Bailey. Potrivit site-ului lor, Billybobproducts.com, a câștigat 40 de milioane de dolari, vânzănd dinți falși haioși.

Billy Bob Teeth sunt niște dinți falși, colorați foarte puternic, uneori cu dinți lipsă, găuri sau alte podoabe, pentru a da un aspect…ne..placut. Acești dinți sunt vânduți încă și astăzi cu aproximativ 10 dolari. Deși îl pot face pe purtător să arate prost, Jonah White și Rich Bailey trebuie să se simtă destul de deștepti. Aceste cadouri au făcut doi milioanari fericiți.

Big Mouth Billy Bass

Un alt “Billy” de pe lista noastră este la fel de imbecil și foarte zgomotos. Big Mouth Billy Bass a fost inventat de Joe Pellettieri la începutul anilor 1990 și vândut în 1999. Acest pește cântareț, a devenit extrem de popular la începutul anilor 2000. Big Mouth Billy Bass este un pește din plastic, plasat pe o ramă din lemn.

Atunci când cineva trece (sau simte mișcare), peștele începe să cânte și să “danseze“. Peștele a cântat multe melodii de-a lungul anilor inclusiv „Don’t Worry, Be Happy” și „Take Me to the River”.

Deși acesta este fără îndoială un produs tâmpit, oamenilor le-a plăcut. Prostia, familiaritatea melodiilor și tehnologia de detectare a mișcării combinate, au făcut un mare succes atât pentru generații mai vechi cât și pentru cele mai noi. De la inventarea sa, Big Mouth Billy Bass a devenit oarecum un produs iconic. Produsul Big Mouth Billy Bass a câștigat peste 100 de milioane de dolari într-un an.

Acest produs era în toate casele în anii 2000 și este și astăzi bine cunoscut. Aceasta este doar un alt exemplu de idee tâmpită care a făcut un milioanar.

Antenna Balls

Se poate să fi văzut mașini cu antene împodobite, în timp ce conduceai – de la fețe zâmbitoare până la sigle sportive și multe altele. Probabil ai cunoscut multi oameni care aveau astfel de ornamente. Poate chiar și tu ai unul!

În 1960, Union Gas a început să pună o minge portocalie cu sigla “76” pe ea. Ideea a Început timid și s-a extins din ce în ce mai mult. Disney, Jack în the Box, Walmart și multe alte corporații importante au valorificat acest trend. Bilele de pe antenă, au creat practic o industrie proprie; există multă varietăți în gama acestui produs. Ceea ce a început ca o idee aparent “imbecilă“, a ajuns la foarte mulți oameni și a produs companiilor mulți bani.

dynutrition.ro

Lasă un răspuns