eneba.com
Singura trupa de metal care i-a plăcut lui Johnny Cash - contemporary-establishment

Singura trupa de metal care i-a plăcut lui Johnny Cash

Johnny Cash este un muzician american cunoscut pentru cariera sa de vocalist, compozitor și personalitate TV. Melodiile și versurile sale au explorat teme precum durerea și suferința morală. El s-a definit prin vocea sa calmă și profundă de bas-bariton, ritmuri puternice de chitară și prezența sa pe scenă, care i-au dat și nickname-ul de ‘The Man in Black.

În anii ’60 și ’70, când Cash se bucura de succes internațional, muzica metal era în creștere. Stilul rock pe de altă parte începuse să se dezvolte pe lângă o gamă de alte stiluri. Johnny Cash atinsese faima prin stilul country/rockabilly. Cu toate acestea, era interesat de blues și chiar a lansat un album cu melodii gospel intitulat „My Mother’s Hymn Book”.

Nightwish @ Romexpo
Bilete – Nightwish @ Romexpo


În ultimii ani ai carierei sale, s-a îndreptat către muzica country, rock acustic și folk, iar acest lucru a fost adesea interpretat că nu i-ar fi plăcut stilurile rock și metal. Faptul ca a invitat in principal muzicieni country la emisiunile sale populare din nii ’70, i-a convins pe mulți că a vrut să rămână în afara genurilor underground. Cu toate acestea, avea o trupă de metal preferată.

Este Johnny Cash un muzican de country sau de rock?

Dacă ești fan Johnny Cash, știi că este o întrebare dificilă. Chiar dacă artistul a început cu country/rockabilly, împreună cu trupa sa de suport Tennessee Two, a experimentat apoi cu gospel, blues, rock, folk și multe alte genuri. Mulți spun că a determina genul în care se încadrează cel mai bine, e ca și cum ai bate în cuie, jeleuri pe perete.

De asemenea când Cash și-a început cariera în 1955, termenul de rockabilly și distincția dintre rock, blues și country nu era atât de aparent și strict. Cu toate acestea, prima sa lansare „Cry, Cry, Cry”, are un element bluegrass, care a devenit popular în anii ’40. A fost adesea descris ca rockabilly timpuriu și rock pur, dar nimeni nu a putut fi vreodată sigur.

Care a fost singura trupă de metal care i-a placut lui Johnny Cash?

Discuția dacă lui Johnny Cash îi plăceau stilurile rock și metal a fost una populară. După cum am menționat anterior, în timp ce găzduia emisiunea sa TV, muzicianul a invitat diverși artiști, iar cei mai mulți erau muzicieni country. Cu toate acestea i-a gazduit și pe Neil Young, Joni Mitchell, Bob Dylan și multe alte simboluri rock. Astfel, se pare că i-a plăcut atât să asculte cât și să cânte muzică rock.

Ce zici de metal? Discuția este încă aprinsă, deoarece nu a spus niciodată în mod explicit daca îi place stilul metal. Cu toate acestea, colaborările sale arată că a facut-o. Cash a interpretat piesa „Man in Black” a trupei Christian punk/metal, One Bad Pig, a colaborat cu Soundgarden și a făcut un cover după „Rusty Cage”. De asemenea a colaborat cu Sean Kinney de la Alice In Chains.

Cu toate acestea, una dintre colaborările sale preferate a fost cu Nine Inch Nails. Se știa că lui Cash îi placeau foarte mult, iar unii spun că era trupa lui preferată de „metal„. În 2002, a făcut cover după hit-ul lor de succes, „Hurt” și a obținut o apreciere semnificativă din punct de vedere comercial și critic. Videoclipul este numit unul dintre cele mai tari clipuri din zilele noastre, iar interpretarea lui Cash este lăudată pentru sinceritatea și semnificația sa.

Compozitorul piesei, Trent Reznor, a spus odată că a simțit că piesa numai este a lui, după ce a apărut cover-ul lui Cash, deoarece Johny a acceptat-o cu adevărat și a făcut-o melodia lui. Deși Nine Inch Nails nu este considerată o trupă de heavy metal, ei sunt cunoscuți pentru soundul lor de industrial metal, care este probabil ceea ce l-a atras pe Johny Cash.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

Ascultă coverul lui Johny Cash dupa „Hurt” mai jos.

eneba.com