Cum naiba am devenit o generație de ofensați?

Cum naiba am devenit o generație de ofensați?

Te simți jignit? Nu mai poți dormi noaptea, din cauza a unor subiecte dezbătute în contradictoriu și cu care nu ești de acord?

Într-o societate care se simte din ce în ce mai jignită (de parcă își dorește din toți porii să devină din ce în ce mai controlată), a devenit imposibil să spui ceva, care să nu “jignească“, mai ales pentru cei cu un caracter puternic – ce înseamnă caracter puternic?

Înseamnă că ai trecut prin niște chestii dure în viață și ai reușit să supravietuiești.

De când am devenit atât de soft?

“Divide and conquer.”

Cunoști acest termen? Desigur, ce nu știm în ziua de astăzi, cu tot acest flux de informații la degetul mic? Aceasta este problema – știm atât de multe, dar punem în practică atât de puțin. Așa că iată-ne, amuzați intelectual de gunoiul nostru mental, ne păcălim că într-o oarecare măsură că informația este egală cu experiența.

Motivul din spatele devizei “divide and conquer” este simplu: să nu crezi că asta ține doar de cucerirea unor țări sau popoare – tu o faci mai mult decât orice politician sau general de armată. Diferența dintre tine și ei, este că tu o faci cu tine însuți.

În momentul în care alegi să rezonezi cu anumite lucruri/informații, declanșezi un mecanism inconstient de supraviețuire, care se numește sentiment de indentitate – este o amintire a tuturor lucrurilor, pe care ai ales să crezi ca ar adăuga ceva la sentimentul de EU. Și uite așa, cu cât o faci mai mult, cu atât ești mai divizat, pentru că hai să fim reali, ești doar o părticică din ceea ce are viața de oferit.

Cu cât continui să adaugi mai multe chestii la identitatea ta, lucruri precum Steaua, Dinamo, “Bemveu“, Instagram, Mac, Facebook, Nike, PSD, PNL și așa mai departe – cu atât devii mai divizat – ești prea “liber” și totuși în același timp sentimentul tău de EU, depinde de atât de multe lucruri exterioare și în acest fel ești pur și simplu cucerit. (și în același timp trigger-uit și deranjat de tot felul de rahaturi opuse celor cu care nu te identifici).

elefant.ro

Orice lucru care vine împotriva acelui lucru cu care ce te identifici, la un nivel sau altul, devine o ofensă “personală“, pentru că până la urmă ești un simplu OM nu?

Și uite așa, cu cât societatea produce excesiv de multe lucruri, informații, produse, grupuri, grupări, stiluri de viață și naiba mai știe ce – cu atât devenim mai fragmentați pentru că trebuie să preferăm anumite lucruri, care cumva fără să știm ne-au fost induse ușor, ușor la nivel de subconștient.

Un lucru pe care îl uităm în toată această călătorie nebună, este că societatea a fost construită pe individ și nu invers. Este minunat să vezi cât de mult evoluează ființele umane și acest lucru poate face viața mai bună. Este superb să vezi diversitatea potențialului uman.

Dar de asemenea, ar fi bine să înțelegi, că cine ești, nu reprezintă doar o adunătură de lucruri și convingeri, nu ești un personaj inconstient…fictiv – ci mai degrabă o ființă fără limite.

Identificarea cu lucruri din exterior, echivalează cu definirea ta, ceea ce în cele din urmă, echivalează cu negarea infinitășii potențialului tău. Poți fi orice vrei – asigură-te doar, că ești cu adevărat acea persoană, nu doar un personaj “ofensat”, influențat și hipnotizat în jocul altora.

Abonează-te la NewsLetter-ul nostru aici – https://bit.ly/3qnCL6m

maranc.ro

Lasă un răspuns