Leica dezvăluie noul model de cameră foto M11: un rangefinder de 60MP cu tehnologie ‘Triple Resolution’ încorporată - Contemporary-Establishment

Leica dezvăluie noul model de cameră foto M11: un rangefinder de 60MP cu tehnologie ‘Triple Resolution’ încorporată

Leica a anunțat modelul de cameră foto M11, cel mai nou model de rangefinder, care oferă ce se pretinde a fi un nou etalon în domeniul fotografiei digitale, flexibilă și fiabilă.

Senzor de 60 de megapixeli cu “Triple Resolution Technology”

Camera foto Leica M11 pare a fi construită în jurul unui senzor full-frame “triple resolution”, cu ISO foarte ridicat. “Triple resolution” se referă la capacitatea camerei de a înregistra formatele DNG și JPEG la 60, 36 și 18 megapixeli, folosind totuși întreaga zonă a senzorului.

f64.ro

Cei de la Leica spun că cei 60 de megapixeli sunt ideali pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii de la acest rangefinder, iar în același timp opțiunile cu rezoluții mai mici, permit performanțele mai rapide ale camerei, modul de rafală extinsă și desigur fișiere mai mici.

Indiferent de rezoluția selectată, cei de la Leica spun că au implementat un filtru special infraroșu și ultraviolete, care este compus din două straturi subțiri din sticlă și este capabil să realizeze o corecție „deosebit de eficientă” a luminii. Pe scurt, matricea de filtre va oferi o reproducere îmbunătățiă și mai naturală a culorilor.

Vezi și – Galerie Foto – Omul cu Sobolani Silent Concert Live at J’ai Bistrot Bucuresti

Camera foto Leica M1 dispune de un interval de sensibilitatea ISO de la 64 la 50.000 și poate înregistra la 14-bit color depth, cu o gamă dinamică de până la 15 stops. Camera este alimentată de procesorul Leica Maestro II , despre care compania spune că va oferi o experiență de operare fluida și receptivă, chiar și atunci când fotografiezi la cea mai înaltă rezoluție și setări de calitate a imaginii.

Shutter-ul electronic dispune de o viteză de declanșare de până la 1/16.000 de secundă, despre care compania spune că va permite să poți fotografia în medii extrem de luminoase fără un filtru de densitate. În plus M11, dispune de modul rangefinder cu opțiunea multi-field metering.

Un design îmbunătățit

Cei de la Leica spun că placa de bază tradițională este absentă la modelul de camera foto M11, pentru a oferi fotografilor acces mai rapid și mai direct la baterie și la slotul pentru cardul SD. Apropo de cardul SD, în timp ce camera poate folosi un astfel de tip de stocare detașabil, noul model, vine de asemenea și cu o stocare internă de 64 GB, ceea ce înseamnă că modelul de cameră M11. este primul model M ce oferă posibilitatea de a salva fișiere pe două tipuri de stocare simultan. Deci deși nu există un al doilea slot pentru card, această soluție ar putea funcționa identic.

Compania spune că a menținut aspectul tradițional Leica M pe M11, dar a optimizat cu atenție designul pentru a se concentra pe eficiență. Comenzile au fost dispuse într-un „aspect unic” lângă display-ul touchscreen cu o rezoluție de 2.3 milioane de pixeli. Structura meniului M11 rămâne în corcondanță cu Leica SL2 și Q2, despre care compania spune că unifică interfețele pentru o experiență mai bună.

Varianta black-finish a camerei foto Leica M11 dispune și de o placă superioara din aluminiu de înaltă calitate, foarte rezistentă la zgârieturi. Ca rezultat, body-ul este cu aproximativ 20% (100 de grame) mai ușor. În comparație, M11 silver-chrome, dispune o placă superioară clasică din alamă și cântărește 640 de grame.

Baterie mai bună

Cei de la Leica spun că modelul de cameră foto M11, dispune de o baterie de 1800 mAh, care stochează cu 64% mai multă energie decât generațiile anterioare și combinată cu funcționalitatea mai eficientă a camerei, permite sesiuni de fotografiere „considerabil mai lungi ca durată” cu o singura încărcare. Cu toate acestea, Leica nu a furnizat cu exactitate cât timp ar trebui să dureze o sesiune. Compania spune că portul USB-C, nou adăugat, servește și la încărcarea bateriei camerei și este compatibil cu majoritatea încărcătoarelor USB-C.

Vezi și – Galerie Foto – Coma & Mountains On My Back Live în Control Bucureşti

Funcțiile de conectivitate îmbunătățite pentru camera foto Leica M11, vor fi disponibile printr-o nouă versiune de firmware în a doua jumatăte a anului 2022. Compania spune că utilizatorii se pot aștepta la capacitatea de a utiliza capabilitățile avansate de conectivitate ale noului model de cameră foto M11, care vor crește workflow-ul utilizatorului și vor îmbunătăți aplicația Leica FOTOS cu posibilitatea de a încorpora date despre locație, de a accesa fotografii prin conexiunea Bluetooth și de a permite rate de transfer crescute.

Modelul de cameră foto Leica M11 este compatibil cu produsele și accesoriile Apple și oferă abilități unice cu ajutorul cablului Leica FOTOS inclus.

Există desigur și accesorii

Camera foto Leica M11 nu este lansată singură, ci cu o pereche despre care Leica spune că vor îmbunătăți experiența utilizatorului. Cel dintai este viewfinder-ul electronic Visoflex 2 care dispune de un afișaj cu o rezoluție de 3.4 megapixeli pentru a oferi ceea ce Leica numește, „un control remarcabil al imaginii,” în modul Live View și este încadrat în exteriorul metalic.

Vizualizarea full-frame și focalizarea precisă a obiectivelor Leica, sunt susținute de gama largă de reglare a dioptriei Visoflex 2, de la -4 la +3 și funcția de înclinare de 90 de grade.

Leica a pus accentul pe ergonomia îmbunătățită, fără a obstrucționa accesul la baterie și cardul SD printr-un mâner opțional. Funcționează ca suport de trepied, unde camera foto Leica M11, poate fi atașată de un trepied standard Arca-Swiss, fără a fi nevoie de nici un echipament suplimentar.

Prețul noului model de camera foto Leica M11 va fi de 8,995 de doleri.

Comadă noile modele de camere foto Leica aici.


Publicat

în

, , ,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic