The Matrix Resurrections: Eroare 404, Bluescreen

The Matrix Resurrections: Eroare 404, Bluescreen

M-am gandit să merg și eu ca tot omul să văd mult așteptatul film Matrix Resurrection, și cu toate că ma așteptam la asta, nu am fost deloc încântat să nu fiu încântat de ceea ce văd.

Parcă noul film încercă să mă atragă în Matrix, în loc să mă facă să văd realitatea.

Filmul Matrix mi-a schimbat viața în moementul în care l-am văzut pentru prima oară (apoi de încă vreo 30 de ori în două săptămâni pe casetă video). Era un afront la adresa simțurilor noastre și probabil datorită acestui lucru ne-am și îndrăgostit de el. Următoarele două părți au fost cu siguranță mai slăbuțe, dar această ultimă parte se apropie cât se poate de mult de o distrugere totală a întregii serii.

În primă fază am crezut că este problema mea, am îmbătrânit și am piedut gustul sci-fi-urilor, dar uitându-mă în sală…la cei maxim 20 de spectatori….majoritatea stăteau pe telefoane…ba chiar doi dintre ei s-au ridicat și au plecat, la undeva după 45 de minute după începerea filmului.

Vezi și – Amânarea lansării No Time To Die este roast-uită într-o reclamă la bere

Simbolismul acestui ultim Matrix a fost atât de stângaci încât parea că și un elev de gimnaziu ar putea scrie scenariul cu mai multă finețe. Nu stiu de ce au creat atât de multe scene siropoase iar leftismul în care este scufundată America zilelor noastre și-a făcut din nou simțită prezența într-un mod pregnant.

Cel de-al patrulea film din seria Matrix începe prin a ne arăta un Neo (Keanu Reeves) la vasta a doua, slăbit și depresiv, care operează sub numele său real Thomas Anderson: un programator de jocuri „prăjit”.

Dar există erupții ciudate din interiorul realității sale alternative: o activitstă numită Bugs (Jessica Henwick) care încearcă să ia contact cu el, împreună cu un agent renegat (Yahya Abdul-Mateen II) care și-a asumat rolul lui Morpheus. Între timp, detestabilul angajator miliardar a lui Thomas, Smith (Jonathan Groff), este o versiune paralel a sinistrului agent Smith interpretat de Hugo Weaving în primele serii.

lacoste.pl/

În același timp psihoterapeutul lui Thomas, (Neil Patrick Harris) este acolo pentru a-l asigura că totul este în imaginația sa. Desigur Thomas este încă profund îndrăgostit de Trinity, pe care o vede în fiecare zi la o cafenea, dar nu știe exact ce și cum.

Într-un fel The Matrix Resurrections are un fel de farmec, al unei povești de dragoste de vârsta a doua și de obicei francizele de acțiune care se întorc, oferă personajului principal mai bătrân un co-star feminin mai tânăr. Nu și aici: este o plăcere să o vezi pe Carrie-Anne Moss revenind pe marele ecran, dar în același timp este păcat să o vezi că nu are foarte multe lucruri interesante de făcut și de oferit.

2GMPWH8 USA.Keanu Reeves and Carrie-Anne Moss in a scene from (C)Warner Bros new film: The Matrix Resurrections (2021). Ref: LMK110-J7321-130921 Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. pictures@lmkmedia.com

The Matrix dispune de o idee interesantă, atunci când totul începe să se destrame: cand apare o eroare. Dar franciza a ajuns acum o narațiune, fără prea multe probleme: știm practic despre iluzie și despre realitatea câmpului de lupta. O lume ruinată condusă acum doar de o parte din roboți, pantru că cealaltă parte ne sunt aliați.

Ideea gândirii mașinilor și a motivațiilor lor, nu este cu adevărat rezolvată în acest al patrulea film, în ciuda unor idei noi jucăușe, că unele dintre ele ne sunt prietene.

Vezi și – Este Libertarea de Exprimare Amenințată de Cenzura BIg Tech?

Personajul lui Lambert Wilson, Merovingianul, un veteran al Războiului Mașinilor, revine și el, dezvăluind plăcerea artei, a muzicii și a conversatiilor pre-digitale, înainte de Facebook, Twitter sau Tinder, cu toate acestea trece cumva neobservat odată cu scena luptei dintre Neo și Smith din acel moment.

Sincer The Matrix Resurrections, nu se sinchisește prea mult să atragă atenția publicului din cinematograf, care este din ce in ce mai puțin. Posibil ca acest film să fie conceput pentru a iniția o posibilă nouă serie, dar partea creativă lasă de dorit ca să nu zic, că este aproape inexistentă.

În contrast cu primul The Matrix care era original, exploziv și inovator, Resurrections pare a fi doar o bucată de umplutură, dintr-o oală plină cu sarmale, create dintr-un algoritm de neoriginalitate.

eneba.com