7 Super-Aplicații de Editare a Fotografiilor pentru Smartphone

Din start avem tendința de a partaja fotografii imediat după ce le facem, adesea nefiltrate și neschimbate. Cu siguranță poate exista ceva în acea spontaneitate și simplitate care surprinde momentul.

Totuși, înseamna de asemenea că, treci peste funcțiile avansate de editare și îmbunătățire disponibile pe telefon, prin intermediul unei varietăți de aplicații – funcții care devin din ce în ce mai bune pe masură ce software-urile și hardware-urile devin din ce în ce mai puternice.

Iată câteva aplicații grozave pentru editarea fotografiilor pe care merită să le încerci. S-ar putea să fii surprins cât de bine funcționează și câte de ușor sunt de utilizat.

Google Photos

Google Photos este mai mult decât un loc unde să îți faci backup pentru fotografiile tale. Pe lângă toate funcțiile pe care le ai la îndemână din punct de vedere al stocării, aplicația este excelentă și pentru editare. Opțiunile disponibile încep cu cele mai simple: cropping și resizing, adjustarea luminozității, saturației, căldurii și umbrelor.

Unde Google Photos începe cu adevărat să iasa în evidența, este la categoria filtre și funcțiile alimentate de algoritmii Google: poți aplica o serie de îmbunătățiri sugerate, pentru a crea background blurs, și contrast personalizat pentru cer (dacă aplicația detectează un cer în imagine, desigur.)

Google Photos este gratuit atât pentru Android cât și pentru IOS.

Apple Photos

Aplicația încorporată Photos app din IOS, este mai bună decât ți-ai putea imagina. Aruncă un ochi pe suita de editare din aplicație și prima opțiune pe care o vei vedea este Auto Enhance, care aplică filtre inteligente fotografiei tale. Apoi poți regla manual expunerea, strălucirea, umbrele, luminile și multe altele.

Citește și – Concert KISS la București -The Farewell Tour

Apple Photos dispune de asemenea și o funcție foarte utilă, de reducere a zgomotului de fond, pentru a adăuga o „șlefuire” a imaginilor tale, asta pe lângă instrumentele de îndreptare și cropuire disponibile. Aplicația dispune de o serie de filtre prestabilite care pot schimba dramatic aspectul general al unei fotografii și poți ajusta efectul aplicat folosind un glisor.

Aplicația Apple Photos este gratuită pe IOS.

Snapseed

Interfața rafinată și minimalistă Snapseed, conține o mulțime de instrumente și funcții de editare a fotografiilor chiar de la la suprafață – dacă începi să cauți mai mult, vei descoperi opțiuni pentru gestionarea luminozității, contrastului, balansului de alb, expunere, culoare și multe altele, precum instrumente de baza pentru decupare și ajustare a perspectivei imaginilor.

Vezi și – Galerie Foto – byron, The Mono Jack & Lucia Live at Arenele Romane

Snapseed include, de asemenea, o gramadă de instrumente care se gasesc de obicei doar pe un editor de imagini desktop: instrumente precum healing brush, corectare a imperfecțiunilor și o opțiune de extompare, pentru focalizare într-un singur loc. Toate aceste instrumente, plus o gamă largă de filtre, ce pot fi ajustate și personalizate pentru ca imaginile să arate corect.

Snapseed este o aplicație gratuită atât pentru Android cât și pentru IOS.

Pixlr

Una dintre cele mai distractive și prietenoase aplicații de editare foto disponibile, Pixlr îți oferă acces la un număr impresionant de opțiuni. Poți face totul, de la adăugare de text labels desupra imaginilor până la înlocuirea cerului spre exemplu cu altceva. În ciuda funcționalităților avansate din aplicație, Pixlr este întotdeauna simplu de uttilizat.

Poți pixela imaginile, le poți roți și decupa, poți elimina efectul de ochi roșii, poți aplica o mulțime de filtre și chenare, plus multe altele. Deși ești blocat de inspirație, aplicația are câteva opțiuni automate pe care le poți activa cu o singură atingere, toate astea în mod inteligent.

Pixlr este o aplicație freepremium pentru Android și IOS.

Afterlight

Dacă petreci câteva minute pe Afterlight îți vei putea da seama că aceasta aplicatie este un editor foto foarte serios – dispune de un design profesional, minimalist, dar include si o multime de functii, o gramada de filtre eficiente si o varietate de instrumente simplu de folosit, care pot face ca pozele tale sa arate mai bine ca niciodata. Partajarea si exportul imaginilor pe telefon sau in alte aplicatii este, de asemenea, foarte simpla.

Citește și – De ce unii oameni nu înțeleg ceea ce transmite Jordan B. Peterson?

Îți va lua o perioadă semnificativă de timp pentru a explora ceea ce are de oferit Afterlight, prin intermediul celor cinci pictograme din partea de jos a ecranului și toate pot fi personalizate pentru a obține efectul potrivit.

Aplicația îți permite să schimbi culorile, să plasezi texte în imagine, să creezi efecte precum dublă expunere, să întorci fotografiile și multe alte efecte. De asemenea îți permite să lucrezi cu layere.

Afterlight este o aplicatie freepremium pentru Android și IOS.

Lightroom

Nu trebuie sa ai un abonament active Adobe Creative Cloud pentru a utiliza această excelentă aplicație numită Lightroom pe telefonul mobil. Este un editor foarte puternic, intuitiv, care se poate dovedi util în multe situații, indiferent daca ești în căutarea unor preseturi rapide de îmbunătățire a imaginilor sau dorești să ai un control mai aprofundat asupra editărilor pe care le faci.

Aplicația vine cu o listă impresionantă de funcții: crop, rotire, expunere, contrast, evidentiere, umbre, balans de alb, saturație, claritate, estompare. Acestea sunt doar câteva dintre tool-urile disponibile. Iar dacă nu dorești să aplici modificări întregii fotografii, Lightroom îți permite să selectezi doar o anumită parte, care să fie destinată pentru editare.

Lightroom este o aplicație freepremium pentru Android și IOS.

VSCO

Una dintre cele mai vechi și respectate aplicații de editare foto, VSCO se adresează aproape tuturor. Indiferent daca dorești să îmbunătățești automat o imagine, să aplici unul dintre numeroasele filtre, cu o singură atingere sau să explorezi mai profund editarea culorilor, expunerea și contrastul fotografie. VSCO dispune de instrumentele care să te ajute – și totul este frumos prezentat.

Cele două zone ale aplicației în care probabil vei petrece cel mai mult timp, sunt preseturile (o selecție de filtre atent concepută) și ajustări (totul, de la nuanța pielii până la efectele de estompare.) Pe lângă tot ceea ce te-ai aștepta să găsești într-un editor foto, există mai multe, inclusiv o funcie cuprinzatoare de suprapunere a textului și multe alte instrumente complexe.

VSCO este o aplicație freepremium pentru Android și IOS.

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

<meta name="robots" content="max-image-preview:large">
eneba.com

Un gând despre “7 Super-Aplicații de Editare a Fotografiilor pentru Smartphone

Lasă un răspuns