Petre Ionuţescu lansează "Murmur", o călătorie audio-vizuală în care ecourile ființei radiază visare.

Petre Ionuţescu lansează „Murmur”, o călătorie audio-vizuală în care ecourile ființei radiază visare.

„Murmur”, cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu a.k.a. Trompetre, este o experienţă care fixează timpul şi fiinţa în bolta apelor peste care cerul încolţeşte lumină.

Petre Ionuţescu reuşeşte să creeze un univers fantastic în care cerul îşi dichiseşte claia de stele în oglinda lacului 3 Ape, în reflexia căruia Omul, ca personaj veşnic nelămurit, este pus în situaţia de a-şi redimensiona existenţa, cu ajutorul unui soi de clepsidră sonică prin care timpul cerne simţire.
 Astfel, sunetul se descoase-n eter ca o mantie de care atârnă iţele eternităţii, ca şi cum artistul ar transforma trompeta, asemeni unui Freud pasionat de armonii, într-un instrument de interpretare a viselor.

redgoblin.ro

Cu o muzică aşezată de adierile venite dinspre culmile ambiental-experimentale ale jazzului, şi pigmentată cu influenţe autohtone, Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că, spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit de Natură.

Albumul „Murmur” conține 8 piese, toate compozițiile sunt creaţii originale şi au ca punct de inspirație natura. Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului „Murmur 3 Ape”, un concert inedit organizat de Asociaţia 3 Compas şi susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou. 

Citește și – Sebi Bârzeianu, chitaristul trupei timișorene Phaser, a lansat single-ul „Saudade”

Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei. A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural.

TROMPETRE_Murmur_2020_040.jpg

Piesa „Dance in Blue”, reprezentând un fragment vizual din concert, a fost deja lansată şi poate fi vizionată aici: 

Petre Ionuteşcu a.k.a. Trompetre, este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor şi producător muzical. Este membru fondator al formaţiilor Funky Growl şi Blazzaj, dar şi fondator al asociaţiei Romanian Brass Society. A colaborat cu diverşi artişti de pe scena muzicală autohtonă: Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento şi alţii. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat, în 2016, albumul „Maria Radna Live”. Împreună cu artistul Daniel Dorobanţu a lansat albumul „Cartea de piatră” şi vinyl-ul „Alive at Gărâna Jazz Festival”, propunând o muzică la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz.

Data lansării: 20 Decembrie 2021
Gen: Jazz Ambient, Modern Classical, Experimental

Productie video: Kaze Media
Editare video: Cristian Văduva
Filmare: Ovidiu Novac
Filmare panoramică: Adrian Danciu
Sunet & Înregistrare live: Cristian Giurgev
Mix & Master: Attila Lukinich
Lumini: Cristian „Sol Faur” Popescu
Foto: Lucian Oprea
Artwork: Ovidiu Hrin
Mai multe detalii despre PETRE IONUŢESCU găsiţi pe:

Facebookhttps://www.facebook.com/petre.ionutescu
Instagramhttps://www.instagram.com/petreionutescu/
Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/6n2fFckRGLEI6Shu8NvZYa
Bandcamphttps://petreionutescu.bandcamp.com/
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCcWxzZ1U1yL

Support

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

eneba.com

Un gând despre “Petre Ionuţescu lansează „Murmur”, o călătorie audio-vizuală în care ecourile ființei radiază visare.

Lasă un răspuns