Steve Vai lansează piesa fusion-funk - „Little Pretty" și anunță noul album "Inviolate"

Steve Vai lansează piesa fusion-funk – „Little Pretty” și anunță noul album „Inviolate”

Odată cu anunțul marelui chitarist Steve Vai a unui turneu cu 54 de concerte în 2022, trebuia să îți imaginezi ca acesta va lansa și ceva muzică nouă. Și asta s-a și întâmplat. Acesta a venit cu o nouă piesă fusion-funk numită „Little Pretty”, care îi permite chitaristului să exploreze stări mai întunecate. Piesa face parte de pe noul album al lui Vai, intitulat „Inviolate” și care va fi lansat pe data de 28 ianuarie prin Favored Nations / Mascot Label Group.

Vai își folosește chitara Gretsch hollow body în majoritatea noii piese, acesta explicând utilizarea instrumentului: „Era pe perete, lângă celelalte chitare și întotdeauna mă uitam la ea și plecam. În acelasi timp îmi spuneam – O să cânt într-o zi și cu tine.”

Epiphone ES-335 Figured Blueberry Burst
Epiphone ES-335 Figured Blueberry Burst – 2 86900 Lei


El continuă: „În compoziția acordurilor pentru secțiunea de solo, am săpat adânc în mintea mea academică și în teoria muzicală pentru a crea un set de modificări în care atmosfera se schimbă constant. Structurile dense a acordurilor au necesitat o serie de moduri sintetice pentru a naviga. Această abordare aparține în general instrumentiștilor de jazz și fusion, dar știam că nu vreau să sune a așa ceva și solo-urile trebuie să fie melodice. Rezultatul a fost destul de puternic, deoarece întreaga seciune solo, evocă schimbari melodice atmosferice care se schimbă dramatic, dar funcționează bine împreună.”

Citește și – Red Hot Chili Peppers – BloodSugarSexMagik

Steve Vai și-a câștigat respectul ca unul dintre cei mai inventivi chitariști din lumea rock. Vai spune că nu încearcă întotdeauna să se autodepășească. Nu îmi spun – bine, acum ce pot face pentru a-mi depăși limitele?” Vai explică despre abordarea sa la chitară. „Ceea ce îmi spun este – ce ai de gând să faci acum, care te va interesa, care te va fascina și este diferit de ceea ce ai facut înainte?”

Pe acest nou albu, Vai nu numai că a inventat o nouă chitară, ci și o nouă tehnică de cânta la chitară. „Este foarte Vai, orice poate să înseamne asta. Este o muzică sinceră. Altul ar putea fi mai bun decât mine să explice ce este asta. Pentru că multe dintre înregistrările mele sunt lungi și axistă o mulțime de concepte și povești. Aici nu este cazul. Sunt nouă compoziții destul de dense, complet instrumentale, pe care am vrut să le surprind și să le înregistrez, astfel încât să pot ieși pe scenă să le cânt în fața oamenilor.”

Cat despre noul album, Vai spune că este vorba în primul rând de a-ți găsi propria voce și de a avea convingerea de a-ți urma instinctele creative. „Unul dintre lucrurile grozave despre chitară este că nu trebuie să fii un virtuos pentru a-ți exprima versiunea creativă.” spune el. „Vreau să spun, Bob Dylan, cânt la chitară perfect pentru modul lui de exprimare. La fel și John McLaughlin. Trebuie doar să decizi ce fel de tehnic vrei să aplici. Eu unul am dorit acest mod de exprimare. Atunci când vine vorba despre muzica mea, nu simt c trebuie să dovedesc ceva sau să mă conformez cu nimic. Îmi place pur și simplu să găsesc idei creative și apoi să folosesc orice abilitate pentru a le manifesta.”

„O adevărată inspirație, este una care vine la tine complet pură.” continuă Vai. „Apare aproape în întregime și există o recunoaștere ca fiind potrivită pentru tine. Nu exist scuze în asta. Nu exista fantezie în ea. Exist doar recunoaștere.”

  1. Teeth of the Hydra
  2. Zeus in Chains
  3. Little Pretty
  4. Candlepower
  5. Apollo In Color
  6. Avalancha
  7. Greenish Blues
  8. Knappsack
  9. Sandman Cloud Mist
Support

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

eneba.com

Lasă un răspuns