eneba.com
Da, ascultatul muzicii metal, poate fi in beneficiul sămătății tale mintale

Da, ascultatul muzicii metal, poate fi in beneficiul sămătății tale mintale

Creierul uman răspunde la muzică în moduri fascinante. Mulți oameni pot identifica muzica, ca o formă de exprimare emoțională sau chiar mai personal, o extensie a lor, muzica poate fi, de asemenea legată de amintiri specifice, atât bune cât și rele.

Alte moduri terapeutice în care oamenii ar putea răspunde la muzică includ:

  • dansul pe un anumit ritm
  • vizualizarea mentală a muzicii
  • cântând versurile peste o melodie

Gusturile muzicale pot fi foarte personale și variate. Uneori, tipul de muzică ce vă place, poate depinde de starea de spirit în care vă aflați. Într-o zi puteți alege să ascultați muzică clasică sau jazz, pentru că sunteți ocupat cu task-uri ce țin de concentrare. Și în altă zi, s-ar putea să ai chef de muzică plină de energie, precum heavy metal.

Nike SB Skate Hoodie
Nike SB – Skate Hoodie – RON 349.99

Atunci când vine vorba de stilul metal, tind să existe multe concepții greșite. Dar știința poate indica unele beneficii semnificative pentru sănătatea mintală.

Citește și – Red Hot Chili Peppers – BloodSugarSexMagik
Este muzica metal bună pentru săntătatea mentală?

Răspunsul este clar da…asta dacă vă place stilul heavy metal.

Metalul este de obicei descris adesea, ca fiind zgomotos și energic, uneori cu voci urlate dar și cântate clean (pentru cine cunoaște termenul). Și dacă îți place felul în care sună, acest gen muzical unic, poate avea un impact pozitiv asupra sănătații mintale.

Este tipic ca melodiile metal să împerecheze versuri emoționale cu sunetul distinctiv al genului. Ascultarea muzicii metal poate oferi un tip de procesare a emoțiilor intense, precum furia. De asemenea poate ameliora stresul. Pentru iubitorii de metal, acest nivel ridicat de energie poate ajuta la eliberarea emoțională.

Beneficiile ascultării muzicii metal

Ascultatul stilului de muzică metal poate aduce beneficii atât corpului, cât și minții și vă poate ajuta chiar sistemul imunitar, potrivit unui mic studiu realizat în 2002. De fapt acest lucru ar putea fi valabil pentru orice tip de muzică îți place.

Stilul metal și depresia

Despresia este o afecțiune a sănătații mintale care provoaca stări de spirit scăzute, pierdere a interesului față de lucrurile care obișnuiau să vă placă și multe alte simptome total neplăcute. Dacă îți place metalul, ascultarea acestui gen, poate ajuta la diminuarea emoțiilor negative pe care le simți. De asemenea, poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, ceea ce poate duce la mai puțin stres.

b-5170


Muzica metal și acceptarea

Mulți dintre noi doresc să simtă că sunt acceptați și fac partea dintr-un grup. Să mergi la concerte, să asculți trupele preferate și să fii fan, te poate ajuta să creezi o legatură cu ceilalți în legătură cu un interes comun.

Să te simți singur sau izolat vă poate afecta negativ sănătatea și bunăstarea. Să știi că împărtășești o dragoste pentru același tip de muzică, alături de atât de multi alți oameni necunoscuți, poate întări ideea că nu ești singur și faci parte din ceva mai mare decât tine.

Muzica metal și functiile cognitive

Un studiu din 2015 a analizat preferințele muzicale și legătura lor cu funcțiile cognitive. Acesta a determinat că oamenii care preferă muzica intentsă – cum ar fi stilul heavy metal – ar putea avea tendință de a gândi mai logic și în termeni mai complecși decât oamenii carora nu le place metalul.

Un sondaj din 2019 cu aproape 90.000 de participantți din profesia de dezvoltator (programatori) a intrebat ce tipuri de muzică îi ajuta să se concentreze. Participanții au raportat ca o gamă largă de tipuri de muzică, de la muzica clasică la coloane sonore, îi ajută să se concentreze. Dar aproximativ 2.000 de participanți au spus în mod special că muzica metal, a fost cel mai util pentru concentrare.

Citește și – Scurgeri de date arată îmbunătățirile aduse noii camere GoPro Hero 10
Mituri comune despre heavy metal și sănătatea mintală

O campanie împotriva muzicii metal, a fost lansată în anii ’90 ca răspuns la o creștere unor atacuri armate în SUA. Unii oameni au dat vina pe acest gen pentru valul de crime violente, invocând faptul că muzica metal este:

  • sexistă
  • violentă
  • plină de furie

Cu toate acestea, aceste concepții greșite negative, pictează un gen vast, cu o perie rară și poate duce la părtiniri nedrepte. Deoarece muzica metal, tinde să îmbrățișeze o gamă largă de emoții și subiecte, iar fanii au tendința de a percepe muzica metal într-o lumină pozitivă.

best rated xbox 360 games Cheaper Than Retail Price> Buy Clothing,  Accessories and lifestyle products for women & men -
G2A Bestsellers GAMES
Mitul 1: Muzica metal îți afectează creierul

Nu există dovezi științifice că muzica metal dăunează în vreun fel creierului, sau se corelează cu inteligența. în vreun fel.

Mitul 2: Muzica metal duce la furie

Unele versuri din muzica metal pot exprima furie, dar nu s-a găsit nici o dovadă că ascultarea acestui gen, îi duce pe fani spre violență. Un mic studiu din 2015 a constatat faptul că atunci când fanii acestui gen sunt furioși, își pot asculta trupa preferată, drept o modalitate pozitivă de a procesa furia în siguranță.

Mitul3: Muzia metal este asociată cu vioalența și maleficul

Dacă nu ești fan al muzicii metal, acest gen de muzica poate părea agresiv, amenințător sau stresant. Unele versuri te pot duce într-un loc întunecat și explorează, părțile neplacute ale naturii umane, cum ar fi moartea. Din cauza acestor elemente artistice întunecate, muzica metal ar putea fi ușor stereotipată ca „satanică” sau diabolică.

Dar, prin ochii unui metalist, poți vedea muzica în mod creativ, rupându-se de genurile mainstream. Mulți și-ar putea găsi confortul în a reflecta asupra durității vieții în timp ce văd un impact pozitiv asupra sănătății lor mintale.

Modul în care interpretezi și relaționezi cu muzica metal, depinde de cât de confortabil explorezi subiecte dificile, cum a fi durerea. Ascultarea genului metal, poate fi o modalitate sănătoasă de a reflecta asupra temelor și subiectelor mai dificile care ne afectează viața.

Citește și – The Batman – noul trailer este impresionant și ne promite răzbunare
Să recapitulăm

Ascultatul muzicii de orice gen, poate fi terapeutic și poate oferi o eliberarea emoțională puternică. Stilul heavy metal nu fce excepție.

Dacă îți place metalul, ascultarea acestuia poate oferi numeroase beneficii pentru sănătatea mintală și bunăstare generală. Mulți fani pot fi energizați de sunetul puternic și găsesc alinare în versurile intense din punct de vedere emoțional.

Ascultarea acestui gen de muzică poate duce la îmbunătățirea simptomelor de stres și depresie. Metalul ar putea ajuta, de asemenea, unii oameni, să se simtă acceptați, aparținând unei comunități cu gânduri similare. Oamenii care preferă stilul metal, pot avea și funcție cognitivă superioară, pe partea de logica și gandire științifică.

Bilete – Rockstadt Extreme Fest 2022

Cu toate acestea, există multe mituri și concepții despre heavy metal. Metalul a fost cândva considerat a fi „satanic” sau malefic și chiar a fost țapul ispășitor social al unor crime oribile.

Cu toate acestea, nu există nici o dovadă, că acest tip de muzică îi face pe oameni mai supărați sau violenți.

Opusul poate fi adevărat pentru mulți fani. Unii oameni simt că muzica metal îi ajută să abordeze evenimente provocatoare ale vieții, cu o perspectiv dificilă, permițând în același timp o ieșire pentru exprimarea emoțională.

Citește și – Actorul principal Tom Hardy „Venom: Let There Be Carnage” joacă „Venom Symbiote Or Death Metal Band?”
Support

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

eneba.com

Lasă un răspuns