5 efecte pozitive pe care le are muzica asupra sănătății psihice

5 efecte pozitive pe care le are muzica asupra sănătății psihice

Muzica este un lucru puternic. Pe lâgăvaloarea sa din punt de vedere al divertismentului, se șie că ascultatul muzicii are efecte pozitive incredibile spupra creierului. Mai precis, muzica poate schimba modul î care acțonă simțim și gândim. Deci, cum intervine acest factor în gestionarea sănătații mintale?

Muzica are capacitatea de a ne face să dansăm ca și cum nimeni nu s-ar uita la noi, să cântăm până când ne doare gâtul și să batem incontrolabil, ritmuri din picior.

Pentru că există atât de multă muzică pe piață, aceasta afectează în mod diferit oamenii. De la rock’n roll la electronic și pop, există o varietate nesfârșită de muzică de ascultat și este important să gasești melodiile cu care rezonezi.

Cercetătorii de la institul MARCS Institute for Brain, Behaviour and Development, au descoperit că muzica crește capacitatea de a memora și reține informații și maximizează capacitatea de invățare.

Nike SB Force 58 Skate Shoe
Nike SB Force 58 – RON 379.99

Creierul nostru declanșează anumite emoții, amintiri și gânduri, ceea ce duce adesea la efecte pozitive asupra sănătații mintale.

Iată cinci potențiale beneficii despre efectele pe care le are muzica asupra creierului nostru.

Îmbunătățește starea de spirit și motivația

O bunăstare mentală puternică este strans aliniată cu sentimentele optimiste și pozitive.

Deci, atunci când ai o zi proastă, nu este nimic mai ok, decât să cânti cât poți de tare o melodie veselă.

Tonurile și versurile muzicale îți vor schimba sau imbunătăți starea de spirit și îți vor da putere pentru următoarea zi.

Începi greu dimineața? Vei avea o zi grea? Nu ai motivație pentru a face sport?

Citește și – Scurgeri de date arată îmbunătățirile aduse noii camere GoPro Hero 10

Muzica ce conține ritmuri rapide îți poate pune creierul și corpul în mișcare amplificându-ți motivația astfel bucurându-te de ceea ce urmează.

De fapt, cercetătorii susțin că muzica clasică și ambientală au cele mai bune beneficii de stimulare a stării de spirit.

Reduce stresul

Capacitatea muzicii de a reduce stresul nu trebuie minimizată. Indiferent dacă o asculți în fundal sau îi acorzi toată atenția, anumite genuri de muzică au capacitatea a te “de-stresa.

Muzica ușoară, ambientală oferă o stimulare liniștitoare pentru minte. Dacă vrei să scapi de stres, caută liste ce conțin multă muzică ambientală.

Killer Discounts Up to 75% Await You During the Epic Games Halloween Sale
G2A – Haloween Sale – The Spooktacular Edition
Îmbunătățește concentrarea

Unul dintre cele mai mari beneficii ale muzicii, este că poate fi folosită în timp ce îți desfășori activitățile zilnice.

Încercarea de a rămâne concentrat asupra unei activități – fie că este studiul, munca sau făcutul de curațenie în casă – poate fi dificil pentru unii.

Se știe că anumite tipuri de muzică stimulează concentrarea, așa că este important să știi care muzica este potrivită pentru a-ți imbunătăți concentrarea.

Ajuta la relaxare

Tuturor le place să se relaxeze și s se deconecteze după o zi lungă.

Redarea muzicii preferate este o modalitate simplă de a te relaxa, deoarece eliberează tensiunea din mușchi, eliminând stresul și anxietatea.

Atunci când muschii sunt relaxați și mintea este.

Ascultatul muzicii în timpul somnului, este de asemenea, o modalitate eficientă de relaxare și reducere a stresului, deoarece îți poate încetini respirația și te poate calma din punct de vedere psihic.

Citește și – Audio Technica AT2020 Review
Reduce anxietatea si depresia

Înțelegerea modului în care muzica îți afectează emoțiile contribuie în mare masură la reducerea gândurilor anxioase și depresive.

Terapia muzicală a devenit o formă populară de tratare a anxietății și depresiei.

Este un exercițiu de ascultare și compoziție a muzicii terapeutice pentru a promova reabilitarea fizică și psihică.

De fapt un studiu recent al doctorului David Lewis-Hodgson de la Mindlab International a arătat că muzica instrumentală, clasică sau ambientală poate ajuta la reducerea anxietății cu până la 65%.

f64.ro
Support

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

babyliss-romania.ro

Lasă un răspuns