Fractal ridică miza jocului cu "cel mai puternic floor multiefect unit ever" - FM9

Fractal ridică miza jocului cu „cel mai puternic floor multiefect unit ever” – FM9

Lupta pentru crearea modelului suprem de floor amp modeller și a floor multiefectului tohmai a devenit extrem de intensă odată cu lansarea modelului FM9 de la Fractal.

Folosind același design de semnal ca și la unitățile de rack Axe-Fx III, FM9 folosește un cvartet de nuclee DSP, pentru a alimenta cel mai recent și evoluat model din tehnologia modelling, Cygnus.

espressocafe.ro

Cygnus se extinde pe tehnolodia SpectrumTrack de la Fractal, făcând modelele sale de amplificatoare, mult mai realiste pe toate nivelurile de imput, cu o atenție deosebită acordata ampurilor de chitară adăugând „cascaded gain stages”. „Rezultatul” declară cei de la Fractal, „este un sound mai dinamic și mai real”, „Sensibilitate remarcabilă și o satisfacție exceptională a – chugs-urilor”.

Fractal FM9 își aranjează amplificatoarele în două blocuri, fiecare având canale capabile să ruleze oricare dintre cele 280 de modele vintage, moderne și cele originale. Această afișare absolut vulgară a tehnologiei amp modelling, este completată de simultarorul de cabinet UltraRes IR de la Fractal, plus o gamă atrăgătoare de pedale de efect și efecte de studio plus exinderea functionalității cu ajutorul tipului de footswitching FC.

FM9 are aceleași functionalități Ultra-Res cab, ca și la Fractal Ax-Fx II. Dispune de 2.200 de cabinete în factory presets, iar pe lângă asta mai poți încărca încă 1.024 de Impulse Responses.

Citește și – Scurgeri de date arată îmbunătățirile aduse noii camere GoPro Hero 10

Pedale de efect? Există o gamă imens de variată, cu peste 57 de pedale Overdrive, alte zeci de pedale de delay, pedale de chorus, tot felul de modulation efects, tremolo, compresoare, pedale wah, EQ, filter options, sintetizatoare etc.

Cei care caută un motor puternic care le poate schimba pasul nu vor fi dezamăgiți. Fractal promite „o suită întreagă” de efecte, cu opțiuni de detune, armonizare și capodastre virtuale.

Inutil să spunem că există o abundența de alte funcționalități moderne în deisgn-ul Fractal F9 și toate tipurile de opțiuni de conectare, inclusiv imputul „secret sauce” de la Fractal, de 1/4 inch, care oferă performanțe excepționale signal-to-noise.

Poți conecta unitatea în pre sau post, dar și prin metoda cu patru cabluri, iar iesirea stereo principală dispune atât de outputuri XLR balansate, cât și outputs de 1/4 inch – ambele putând fi folosite ca outputs auxiliare sau semnale Send. De asemenea există o ieșire pentru monitorizare prin căști.

Tehnologia Humbusting de la Fractal este utilizată pe toate ieșirile de 1/4 inch, iar în ceea ce privește conexiunile digitale, ai un SPDIF de 48k, intrare și iesire, plus MIDI In și Out cu 5 pini. Poți conecta pedalele de expresie prin una dintre cele trei intrări pentru pedale. De asemenea poți folosi Fractal FM9 și pe post de interfață audio USB de înaltă calitate – are capacitate de înregistrare pe 8 canale și redare pe 8 canale.

Citește și – Camera foto Sony Alpha ZV-E10 – Creată special pentru vloggeri? – Review

Cei care au mai folosit modelul FM3 sau celelalte unități de multi-efect Fractal, vor găsi un design familiar; FM9 dispune de aceeași carcasă bine construită, cu footswutch-uri iluminate prin LED-uri colorate și display LCD. Footswutch-urile pot avea funcții de apăsare sau menținere dar ca și în cazul tuturor produselor Fractal, acestea pot fi personalizate în toate felurile posibile, cu editări, acum mai ușor de folosit mai ales cu ajutorul softului pentru PC.

Poate Fractal FM9 să îl înlăture pe Neural DSP Quad Cortex pe parcursul acestui an? Ei bine, manușa a fost aruncată. Fractal FM9 se găsește acum pe piață undeva la 1.599 de dolari. Vezi mai multe detalii pe Fractal Audio.

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

eneba.com