De ce nu s-a întors Lilly Wachowski ca director al filmului Matrix 4

De ce nu s-a întors Lilly Wachowski ca director al filmului Matrix 4

Odată cu primele imagini prezentate a CinemaCon din viitorul film Matrix, care urmează a fi intitulat Matrix Revelations, la la începutul acestei săptămâni, Lilly Wachowski a dezvăluit de ce nu s-a întors în franciză alături de sora sa. Lansat în 1999, în The Matrix, Keanu Reeves a jucat rolul hackerului Neo care descoperă ca el și restul omenirii trăiesc într-o simulare controlată de programe și roboți. El se alătură unui grup de alți proscriși conduși de Morpheus, jucat de Laurence Fishburne pentru a încerca să elibereze omenirea.

The Martix a avut un succes uriaș și s-a dovedit a fi un film extrem de influent prin folosirea wire-fu, o tehnica utlizată în filmele de acțiune din Hong Kong. Filmul a contribuit de asemenea la popularizarea efectului vizual cu mișcări lente, cunoscut sub numele de „bullet-time.The Wachowskis au mai regizat două continuări, deși ce-a de-a treia, The Matrix Revolutions a fost slab primită de critici.

Zvonurile au abundat despre un al patrulea film Matrix de ani de zile. Cu toate acestea Resurrections a fost anuntat ofocial in 2019, regizat de Lana Wachowski iar Reeves revenind în rolul lui Neo alaturi de Carrie-Ann Moss și Jada Pinkett Smith care își vor relua rolurile de Trinity și Niobe. Lor li se vor alătura de asemenea nou veniții Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris și Jessica Henwick.

decathlon.ro

După cum a raportat Entertainment Weekly, Lilly Wachowski și-a exprimat decizia de a nu reveni pentru Resurrections în cadrul turneului de vară al Asociatiei Criticilor de Televiziune pentru Work in Progress. Wachowski care este trangender, a explicat că o parte din decizia ei de anu se întoarce a fost influențată de faptul că este complet epuizată de tranziția ei și de finalizarea Cloud Atlas, Jupiter Ascending și primul sezon din Sense8. Vezi declarația mai jos.

TRENDING – Documentarul HBO Woodstock ’99: Vezi trailerul exploziv

„Am iesit din tranziție și a fost complet epuizant, pentru că facusem Cloud Atlas, Jupiter Ascending și primul sezon din Sense8. Așadar vorbim de peste 100 de zile de filmare pentru fiecare priect, asta fiind complet epuizant iar lumea mea s-a destrămat, m-am simțit de parcă am ieșit dintr-un ou. Am avut nevoie de acest timp departe de industrie. Trebuie să mă reconectez cu mine ca artist și am făcut asta întorcându-mă la studii, pictând și altele.”

Wachowski a adăugat de asemenea, că se află într-o poziție în care dorea să mearga mai departe cu eforturile sale creative și să nu repete paternuri vechi.

„[Lana] a venit cu această idee pentru încă un film Matrix și am avut o discuție. Am început de fapt să vorbim despre asta între moartea tatălui și a mamei noastre, ceea ce au avut loc undeva la cici săptămâni diferență. A fost ceva în ideea de a ne întoarce și a face câteva chestii iar mie mi-a displăcut ideea. Așadar nu am vrut să trec prin tranziția mea și pierderea părinților făcând lucruri din trecut. Ar fi o plimbare prin trecut și am simțit că nu aș fi fost indeplinită din punct de vedere emoțional, ba chiar opusul. Ca și cum as fi vrut pantofii vechi înapoi. Nu am vrut asta.”

Rămâne de înțeles că Wachowski preferă să lucreze la proiecte noi. Nu la chestii vechi de peste douazeci de ani, mai ales că a lucrat non-stop câțiva ani obositori. Și-a luat timp pentru a-și redesccoperi pasiunile și a alege să lucreze la propriile eforturi creative. Din fericire Wachowski nu simte nici un sentiment de reavoință față de Lana pentru revenirea la The Matrix, oferindu-i binecuvântarea asupra proiectului. De asemenea ea nu a respins o potențială altă colaborare la un al cincilea Matrix sau orice alt film. Vom vedea în viitor unde se va ajunge.

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

4 gânduri despre “De ce nu s-a întors Lilly Wachowski ca director al filmului Matrix 4

Lasă un răspuns