Cine a inventat stilul Grunge?

Cine a inventat stilul Grunge?

Îți am amintești ca anul trecut că s-au sărbătorit 50 de ani de heavy metal și a fost de asemenea și a 50-a aniversare a albumul Black Sabbath? În prima fază, s-a discutat cine a inventat cu adevărat stilul heavy metal. Cei de la Loudwire au facut un clip cu interviuri dar de data aceasta despre stilul grunge.

Grunge-ul nu a început într-un anumit an și după cum mulți știu, a fost un proces de lungă durată și lent inainte de a deveni un stil de muzică rock ce a ajuns la mase. Anul în care a explodat a fost 1991, după lansarea albumelor Temple of the Dog, Ten de la Pearl Jam, Badmotorfinger de la Soundgarden și desigur Nevermind de la Nirvana.

Desensibilizare în cazul alergiei la polen - remedii apicole
Desensibilizare în cazul alergiei la polen – remedii apicole


Dar înainte de „Smells Like Teen Spirit” și Dirt de la Alice in Chains a existat o colecție de trupe de la sfârșitul anilor ’70 până la în prima jumătate a anilor ’80, care erau în primul rând punk rock, dar fiecare a devenit puțin diferita, de la Melvins și U-Men până la TAD.

O nouă serie numită „30 de ani de grunge” a fost lansată pentru a comemora aceste imense evenimente, si ce s-a întâmplad cu scena dupaăce a „explodat„. Episodul 1 din „Cine a inventat grunge-ul?” – se concentrează pe trupele cheie care au și fost pionierii scenei din Seattle și jurul acesteia plus modul în care a început să se construiască și să se consolideze.

Vei auzi povești spuse de personajele care le-a trăit, chitaristul Soundgarden Kim Thayil și bateristul Matt Cameron, frontman-ul Melvins, Buzz Osborne, Greg Gilmore de la Mother Love Bone, renumitul artist și manager Susan Silver, co-fondatorul și președinteele Sub Pop Records, Jonathan Poneman, starul radio și fosta gazdă MTV, Matt Pinfield, Allison Hagendorf de la Spotify, Cathy Faulkner, star-ul radio din Seattle și fotograful Charles Peterson.

TRENDING – Iron Maiden anunță lansarea celui de-al 17-lea album si devăluie un nou Eddie
Support

Support Us Here

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

2 gânduri despre “Cine a inventat stilul Grunge?

Lasă un răspuns