Cele mai bune softuri de editare foto gratuite te vor ajuta în transformarea imaginilor – corectarea culorilor, stergerea anumitor imperfecțiuni și multe altele – iar mai jos le vei gasi pe toate.
Cel mai bun editor gratuit de la ora actuala este GIMP – un program open source puternic și plin de caracteristici și care este cel mai apropiat de Photoshop. Oferă multe tool-uri, poate chiar mai multe decât un aditor plătit, suporta lucrul în layere, masks și dispune de plugin-uri, ba chiar te lasă să lucrezi și cu documente PSD.
Cu toate acestea, acest lucru poate fi distruge task-urile simple cum ar fi cropping-ul unei fotografii sau îndreptarea acesteia. De aceea am adunat o serie de alte softuri de editare foto excelente și gratuite, astfel încât să poți alege tool-ul potrivit pentru job-ul pe care îl ai și la nivelul tău de experianță.

1. GIMP
GIMP este cel mai bun editor foto gratuit. Este plin de tool-uri de îmbunătățire a imaginii pe care le-ai găsi în soft-urile premium și tot adaugă zilnic altele.
Setul de instrumente de editare foto este ultuitor și prezintă layare, masks, curves și levels. Poți elimina cu ușurință defecte cu ajutorul Clone Stamp sau Healing Tools, poții customiza periile și poți aplica modificari de perspectivă în toate felurile posibile.
GIMP este un editor de fotografii Open Source gratuit, iar comunitatea de utilizatori a creat o colecție uriașă de pluginuri pentru a-și extinde utilitatea. Multe dintre acestea sunt preinstalate și poți descărca și mai multe din glosarul oficial. Dacă nu este suficient, poți chiar instala pluginuri Photoshop.
TRENDING – Trupa GUILTY atinge o tema sensibila si dureroasa prin noul single si video „Never Call My Name Again”

2. Ashampoo Photo Optimizer
Dacă ai o mulțime de fotografii pe care trebuie să le editezi în grabă, Ashampoo Photo Optimizer ar putea fi instrumentul perfect pentru tine. Interfața este curată și complet lipsită de reclame (deși va trebui să trimiți o adresă de e-mail înainte să îl poți utiliza).
Importul imaginilor se face ușor și odata ce au fost adăugate, poți selecta mai multe simultan pentru a le roti sau alte operațiuni, astfel ajutându-te să salvezi foarte mult timp. De asemenea poți alege fotografii individuale pentru a le îmbunătăți cu ajutorul tool-ului de optimizare, cu un singur click.

Dacă dorești să efectuezi corecții de culoare și expunere, există maulte slidere pentru acest lucru. Este păcat că nu poți aplica aceleași modificari de culoare la un întreg de imagini simultan.
Pentru editare mai avansata vezi Ashampoo Photo Optimizer 7 – versiunea premium a software-ului cu instrumente imbunătățite.

3. Canva
Canva este un editor foto care rulează în browserul tău web și este ideal pentru editarea fotografiilor preferate și transformarea lor în postere sau bannere pentru postări pe social media. Dacă dorești să îți menții o prezenta online perfectă, Canva este tool-ul perfect.
Canva are două nivele, unul gratuit și unul plătiti, dar nivelul gratuit este perfect pentru utilizatorii de acasă. Înscrie-te cu adresa de mail și vei obține spațiu gratuit de stocare în cloud de 1 GB pentru instantanee și modele de 8000 de template-uri.
Aici vei găsi tool-uri avansate, cu ar fi perii de clonare și selectoare inteligente, pentru aplicarea de nuanțe, efecte de vinietă, claritate, reglarea luminozității și contrastului și multe altele. Instrumentele de editare a textului sunt intuitive și există o selecție excelentă de fundaluri și alte elemente grafice pentru a-ți completa desenele.
Vezi și – Cele mai glorioase momente ale pedalei de distors Boss MT-2 Metal Zone

4. Fotor
Fotor este un editor gratuit, ideal pentru a oferi fotografiilor un impuls rapid. Dacă trebuie să faci o anumită zona de retușare, dacă îți trebuie o perie clonă sau un healing tool, atunci nu ai notoc. Cu toate acestea, dacă nevoile tale sunt simple, ai o gramadă de filter incredibile la dispoziție.
Există, de exemplu, un instrument de tilt-shift tool, , o serie de filter vintage și pentru culori vibrante, toate accesibile în meniul intelligent Fotor. Poți modifica manual propriile curbe și niveluri, dar fără complexitatea instrumentelo de ultimă generație.

Funcția deosebita Fotor și una care lipsește extreme de mult în multe editoare de fotografii gratuite, este instrumental său de procesare în serie. Uploadeaza o grămadă de poze și le va aplica filter tuturor.
Vezi și – Audio Technica AT2020 Review

5. Photo Pos Pro
Photo Pos Pro nu este la fel de cunoscut ca Paint.net sau GIMP, dar este un alt editor foto gratuit de calitate superioară, care este dotat cu instrumente avansate de îmbunătățire a imaginii.
Interfața acestui editot foto este mai inteligentă și mai accesibilă decât gama de meniuri și bara de instrumente GIMP, toate aranjate în mod logic și consecvent. Dacă ți se pare intimidant dar există și un mod optional “novice” care seamănă mult cu filtrele Fotor. Alegerea este a ta.
Aspectul “Expert” care oferă layere și masks pentru o editare sofisticată, precum și instrumente pentru reglare manuală a nivelurilor. Poți accesa în continuare fltrele cu un singur click în meniul principal, dar accentual este pus mai mult pe fine editing.
Este păcat că versiunea gratuită Photo Pos Pro îți permite să exporți fotografia la maximum 1,024 x 1,024 pixels.. Dacă pregătești imagini pentru partajare online, este posibil să nu fie o problemă dar limitează software-ul pentru print.

Support Us Here
€2.00
Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.
3 gânduri despre “Top 5 cele mai bune editoare foto gratuite ale anului 2021”