Audio Technica AT2020 Review

Comandă Aici

Acest review al microfonului Audio Technica AT2020 va arunca o privire asupra unui microfon cu o reputație uriașă printre microfoanele de nivel entry. Este cunoscut drept un „workhorse”, dar acesta este un compliment ce recunoște performanțele sale. Are multe caranteristici bune și la preț, pare a fi aproape moca. În mediul potrivit, acesta va fi un microfon excepțional.

Audio-Technica este o companie japoneză cu sediul în Tokyo care a fost inființată în 1962. Inițial aceștia fabricau bureți fonoizolanți dar în curând au început să își extindă plaja de produse. Cu toate acestea, abia în 1974 au început să fie recunoscuți cu adevărat odată cu introducerea gamei de căști audio.

În anii ’90 au fost văzute pentru prima dată microfoanele lor condenser. Aceste două articole, căștile și microfoanele ar putea fi considerate produsele lor emblematice. De asemenea aceștia produc și turntables de calitate.

Prezentare generală a microfonului Audio Technica AT2020

Audio-Technica AT2020 este unul dintre acele microfoane rare care țți oferă calitate bună a sunetului, la un preț total accesibil. Am menționat în introducere că acest microfon este considerat un adevărat „workhorse”.

În primul rând funcționează foarte bine ca microfon pentru voce. Este capabil să reproducă cu adevarat toate schimbările subtile ale vocii. Datorită atenției acordate detaliilor acustice, este de asemenea, perfect pentru înregistrarea chitarelor acustice și a altor instrumente acustice.

Dar nu numai că se ocupă de lucrurile mai cuminți care necesită finețe la înregistrare dar are și o latură malefică. Pune-l în fața unui cabinet pentru a lăsa să suprindă o chitară puternic distorsionată. Rezista cu brio, nici o problemă.

Dar mai există o variabilă – funcționează excelent în studio. Este microfonul ideal pentru început sau dacă ești în curs de dezvoltare.

În calitate de microfon starter, utilizarea lui poate fi variată, iar ca microfon pentru voce sau pentru captarea instrumentelor live își face treaba cu brio. Toate acestea la un preț la care nu îți vine să crezi.

Construcția

Daca ai de gând să proiectezi și să construiești un microfon cu diverse utilizări, ar fi bine să îl faci rezistent. S-ar putea să fie într-un studio frumos, confortabil cu risc minim. Dar dacă este pe drum, în turneu trebuie construit pentru problemele ce ar putea apărea pe parcurs. Nu există probleme de această natură cu acest microfon. Audio-Technica 2020 este construit ca un tanc.

Are dimensiuni destul de compacte, cu o lungime de 243.84 cm și câtărește doar un kilogram și jumătate. Carcasa este construită din metal, deci este un microfon robust și dispune și de o grilă metalică.

Nu numai că acest microfon are un aspect dur dar în același timp are un aspect plăcut și profesional. Are un suport pivotant, cu filet, care poate fi detașat dacă nu este necesar.

Un microfon bine construit fără îndoială.

Design

The Audio-Technica 2020 este un microfon condenser model polar cardioid. Există o mulțime de păreri, ce fel de microfoane sunt mai bune, cele condenser sau dinamice. Microfoanele dinamice tind să fie mai bune pe scenă, în timp ce microfoanele condenser în studio.

Generic vorbind, microfonul dinamic funcționează mai bine la înregistrarea sunetelor puternice, în timp ce microfoanele condenser sunt mai ok pe frecvențe înalte cu sunete mai gentile. Microfoanele condenser au nevoie și de alimentare externa, ceea ce înainte era o problemă. Dar din moment ce Neumann a inventat phantom power, nu mai este nevoie de așa ceva.

Modelul polar cardioid

Cardioid-ul are unele beneficii, în special pentru înregistrări. Este cel mai frecvent model polar și este cel mai sensibil la sursa de sunet aflată în fața acestuia, respingând în același timp orice sunet din spate.

Prin urmare, este un microfon vocal ideal pentru studio. Audio-Technica 2020 are o diafragmă cu adresa laterală, cu masa redusă. Acest lucru va asigura respingerea oricărui sunet din afara axei. Un microfon bun va avea nevoie de un respuns bun de frecvență. AT 2020 oferă între 20Hz și 20kHz. Acest lucru asigura ca semnalele sunt colectate dintr-o gama foarte largă.

SPL

Un alt aspect este SPL-ul sau Nivelul de presiune acustică. Presiunea într-o undă va determina cât de puternică este aceasta. Cu cât sunetul este mai puternic, cu atât este mai mare și presiunea. Prin urmare SPL-ul ridicat este necesar. Poate trebuie amintit că urechea umană nu aude volum ci presiune.

Microfoanele au nevoie de un SPL bun pentru a funcționa eficient. A avea un SPL mai mare înseamnă că este mai puțin probabil ca microfonul să distorsioneze atunci când crește presiunea. Un atribut necesar atunci când înregistrezi surse puternice, cum ar fi voci urlate sau chitare distorsionate. SPL din Audio-Technica AT2020 este de 144 dB. Asta, împreună cu gama dinamică largă, îneamnă că poate înregistra semnale mai puternice cu nivel minim de distorsiune.

Un bun exemplu poate fi un cinel – o sursă bruscă de sunet. Capacitatea microfonulul de a capta aceste sunete este cunoscută sub numele de răspuns tranzitoriu. Și cu cât este mai rapid, cu atât mai bine, așa cum este cazul Audio-Technica AT2020.

Unde poate fi cel mai bine folosit?

Cu acest microfon suntem tentați să spune ca oriunde. Poate că ar trebui considerat mai degrabă, simplu versatil decât un „workhorse”. Hai că pictăm o imagine perfectă a unui microfon, așa că să găsim ceva la care s-ar putea să nu fie bun.

Va fi bine în studio și pe scenă în poziți statice folosit pe stativ. De asemenea este un microfon excelent pentru vocile trase în studio, dar poate nu atât de grozav pentru un vocalist care îl ține în mână, dar oricum este rar acest lucru în studio. Nu a fost conceput să fie ținut în mână și chiar funcționeaza doar pe un stativ.

În opinia noastră, acest microfon este cel mai bine folosit într-un studio, pentru înregistrarea vocilor, posibil tobe, chitare electrice distorsionate, tom-uri sau cinele, chitare acustice sau microfon de camera. Designul și performanțele acestui microfon sunt excelente pentru cam tot.

Deci un studio este cu siguranță cel mai bun mediu pentru el.Cu toate acestea, nu am fi surprinsi să îl vedem și pe scenă, dar ne indoim că îl vom vedea în mâna unui vocalist.

Vezi oferta pentru microfonul Audio Technica AT2020 AICI!

Specifications

Microphones
ElementFixed-charge back plate, permanently polarized condenser
Polar PatternCardioid
Frequency Response20 – 20,000 Hz
Open Circuit Sensitivity-37 dB (14.1 mV) re 1V at 1 Pa
Maximum Input Sound Level144 dB SPL, 1 kHz at 1% T.H.D.

Support Us Here!

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI.

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

eneba.com