Cauza morții lui Riley Gale de la Power Trip a fost dezvăluită

Cauza morții lui Riley Gale de la Power Trip a fost dezvăluită

Cauza morții lui Riley Gale, frontamnul trupei Power Trip, a fost confirmată de MetalSucks după ce a fost verificată la cabinetul Dallas County Medical Examiner. Vocalistul a decedat din cauza unui edem pulmonar ca urmare a unei supradoze de fentanil.

Un edem pulmonar este determinat de acumularea excesului de lichid în plămâni și este adesea rezultatul insuficienței cardiace potrivit Medical News Today. Gale a fost gasit “fără reacție” pe podeaua casei sale, se arată în raport, iar moartea sa a fost considerată accidentalp. Antecedentele sale în abuzuri de Xanax din cauza depresie, au fost menționate în raport potrivit MetalSucks.

Nikon Z50 kit 16-50mm VR
Promo – Nikon Z50 kit 16-50mm VR

În sistemul lui Gale s-au gasit niveluri ridicate de fentanil printre care și THC. Nivelurile de fentanil mai mari de 7ng/ml (nanograme pe milimetru) sau mai mari sunt de obicei fatale după cum a menționat și uropean Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction iar 22,5ng/ml s-au gasit în sângele lui Gale. Autopsia a fost efectuată pe 26 august 2020, a doua zi după ce a fost descoperit.

Fentanilul este un opioid sintetic care este între 50 și 100 de ori mai puternic decât morfina și este de obicei prescis pentru dureri severe în urma intervențiilor chirurgicale după cum este menționat de National Institute of Drug Abuse. În 2015, nu mai puțin de 10.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide sintetice în SUA iar principalul medicament a fost fentanil. Începând din 2019, acest numar a crescut la 36,359.

TRENDING – Cei de la System Of A Down s-au certat ca chiorii în timpul înregistrărilor albumului Toxicity

Alți muzicieni care au murit ca urmare a supradozajului de fentanil îi includ pe Prince, Tom Petty, Paul Grey de la Slipknot, chitaristul 3 Doors Down, Matt Roberts și rapperul Lil Peep.

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.

Lasă un răspuns