Vin sec prosecco Santi Conegliano-Valdobbiadene extra dry, 0.75L, 11% alc., Italia

Vin sec prosecco Santi Conegliano-Valdobbiadene extra dry, 0.75L, 11% alc., Italia

Producator: Santi

Cod Produs 4109

Santi Conegliano-Valdobbiadene este un vin sec, care face parte din categoria vinurilor prosecco. Provine din Italia, țara cu cea mai vastă varietate de stiluri individuale de vin. 

Acest vin sec prosecco își are originea în regiunea Veneto, una dintre cele mai productive regiuni viticole, situată în nord-estul Italiei. 

Santi Conegliano-Valdobbiadene a luat naștere în Crama Santi, situată la câțiva pași de centrul orașului Illasi, un oraș istoric înconjurat de podgorii.

Este obținut 100% din soiul de struguri Glera, soi cunoscut și sub numele de Prosecco.

Specialitate a regiunii prestigioase Veneto, Santi Conegliano-Valdobbiadene prezintă caracteristici interesante: o aciditate înaltă și clară, o culoare sclipitoare de galben-pai, zaharuri scăzute, echilibru și caracter.

Santi Conegliano-Valdobbiadene prezintă un buchet fructat intens (mere verzi, lămâie verde, piersici, pere, grapefruit, tangerine), însoțit de note de iarbă proaspăt tăiată și miere.

În ceea ce privește gustul, acest vin prosecco italienesc prezintă o savoare unică datorită fructelor bine coapte, împletite armonios cu note de miere.

Este indicat a se servi la temperaturi aflate între 8-10°C și, în privința gastronomiei, Santi Conegliano-Valdobbiadene este indicat a fi partener pentru aperitive, preparate pe bază de pește, preparate sărate și carne albă. Calitățile acestui vin sec prosecco se remarcă și atunci când însoțește deserturi.

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanRomanianSpanish
%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic