Lou Ottens, care a adus bucurie multor iubitori de muzică prin invenția casetei audio, a murit la vârsta de 94 de ani.

Lou Ottens, inventatorul casetei audio a murit la vârsta de 94 de ani

Lou Ottens, care a adus bucurie multor iubitori de muzică prin invenția casetei audio, a murit la vârsta de 94 de ani.

Ottens a început să lucreze pentru compania de producție de electronică, Phillips în anul 1952, dar momentul său de glorie a venit în 1960, când era șeful dezvoltării pentru filiala belgiană Hasselt din Eindhoven a companiei Phillips.

Acolo a creat caseta audio, care a fost lansată oficial pe piață în 1963 la Targul de Electronica din Berlin. Caseta fost concepută pentru a fi un produs ușor de utilizat. Datorită ambalajului, compania a creat trademark-ul “compact cassette” în 1964.

SET 2 Boxe podea, Focal Chora 816, negru
Preț imbatabil: SET 2 Boxe podea, Focal Chora 816, negru

Ottens dezvaluia mai târziu către Eindhovens Dagblad, ca în momentul inventării produsului, el nu știa exact care îi va fi întrebuințarea.

“Eram niște tineri care ne distram jucându-ne. Nu am simțit că facem ceva extraordinar. Era un fel de sport pentru noi.” a declarat el.

Designul Ottens a devenit standardul pentru casetele audio din întreaga lume, peste 100 de miliarde fiind vândute de la introducerea produsului pe piață.

TRENDING: Ultima zi a lui Cliff Burton, basist Metallica

Ottens a avut, de asemenea pe mână și tehnologia care va duce într-un final la eliminarea casetei audio de pe piață. E a lucrat în comun la Phillips și Sony pentru dezvoltarea compact discului (CD) in 1979.

Casetele au crescut în popularitate în anii ’70 și începutul anilor ’80 înainte de introducerea CD-ului pe piață, dar au început să scadă în popularitate și au fost în mare parte diminuate în vânzări la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Cu toate acestea, la fe ca vinilul, caseta a cunoscut o recurență recentă în popularitate, pe măsură ce CD-ul s-a estompat ca tehnologie populară.

Caseta audio nu umai ca a fost grozavă pentru lansarea albumelor complete, dar a fost și o tehnologie de înregistrat pe care mulți iubitori de muzică, compilau mxuri de melodii preferate sau înregistrau muzica direct de pe radio.

Ottens a fost un adevarat pionier pentru răspandirea muzicii moderne și o parte din povestea sa, a fost spusă în documentarul din 2016, Cassette: A Documentary Mixtape.

Drum lin printre stele Lou Ottens!

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.

Lasă un răspuns