Video: Dirty Shirt - 25 Years Pandemic Special, Live at Arenele Romane

Video: Dirty Shirt – 25 Years Pandemic Special, Live at Arenele Romane

Trupa Dirty Shirt a uploadat pe canalul de youtube concerul Dirty Shirt – 25 Years Pandemic Special. Vezi mai jos concertul filmat la Arenele Romane Bucuresti mai jos.

DIRTY SHIRT e o formație rock înființată în 1995 în orășelul Seini (Maramureș). Trupa este considerată una din cele mai originale apariții pe scena rock din România, combinând stiluri din orizonturi muzicale foarte diferite: pe o bază MetalIndustrialHardcore se adaugă elemente preluate din Folclorul românescFunkElectroProgressiveMuzică clasică…De asemenea versurile formației sunt in diverse limbi: engleză, română, franceză, sârbă și maghiară.

Dirtylicious & Folkcore DeTour (2015-2018)

În data de 26 aprilie 2015, a fost lansat unul din cele mai așteptate materiale metal, și anume albumul ”Dirtylicious”, nelăsând loc de dezamăgiri în rândurile publicului românesc și nu numai, feedback-ul fanilor depășind așteptările trupei.

”Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante producții metal din Europa 2015: o combinare unică a soundului groovy-harcore-industrial-metal marca Dirty Shirt cu elemente de muzică tradițională din Europa de Est. La înregistrarea albumului au participat și muzicienii din Transylvanian Folk-Core Orchestra (vioară, clarinet, țambal, percuții, acordeon). Cel mai bun și bine primit material de până acum, a fost lansat în 2015 și apreciat de critici și site-uri muzicale de specialitate din întreaga lume (printre care Metalsucks – USA, Rock Hard – FR, Hard Rock Mag – FR, Terrorizer – UK,  Metal Hammer – DE, etc.), fiind promovat prin concerte atât în țară, cât și în străinătate (Franța, Elveția, Belgia, Lituania, Bulgaria), urcând pe scenă alături de formații precum Godsmack, KreatorMegadethParadise LostVenom, PowerWolf, Tiamat, Skindred și multe altele.

Ascultă ultima piesă interpretată de Nirvana din ultimul concert

În perioada martie – aprilie 2017, Dirty Shirt a reușit, cu ajutorul unei campanii de crowdfunding, să ducă la bun sfârșit un proiect nemaiîntâlnit până acum, alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

„FolkCore Detour” reprezintă un spectacol care reunește pe aceeași scenă o formație metal și un ansamblu folcloric într-o formulă completă și unică, o producție fără precedent în întreaga lume, fiind fără îndoială proiectul cel mai ambițios al trupei până în prezent și o adevărată provocare din punct de vedere artistic, logistic și tehnic, cu o producție ce a implicat peste 40 de persoane.

Turneul a avut loc în 6 orașe din țară: Baia Mare, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Brașov și București, deschiderea show-ului fiind făcută de trupa sibiană E-an-na.

Ca rezultat al acestui turneu, Dirty Shirt a lansat pe data de 23 februarie 2018, prin intermediul casei de discuri Apathia Records, DVD-ul FolkCore DeTour ce cuprinde înregistrarea concertului susținut la Arenele Romane în data de

Sursa wikipedia.org

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.

lensa.ro

Lasă un răspuns