Ravi revine pe scena muzicala cu piesa „Departe de tine”

Ravi revine pe scena muzicala cu piesa „Departe de tine”

Bucuresti, 25 februarie 2021. La 14 ani a inceput sa scrie poezii, la 16, in timpul unei calatorii la munte, a descoperit folkul si pasiunea lui pentru arta si creatie a inceput sa capete forme si mai clare. De aici si pana la a imprumuta o chitara, a se inchide in casa 2 saptamani si a invata sa cante prima melodie a fost doar un pas. In 1997 Adrian Paunescu il aude pe strada cantand melodia “Doua Fantani”, ramane impresionat de vocea lui puternica si aparte si il invita la cenacul “Totusi Iubirea” ca debutant. Urmeaza doua albume, lansarea trupei Hazard si un succes binemeritat, curmat din pacate de cateva problemele medicale care il forteaza sa renunte la cariera in muzica.

Chiar daca timpul a trecut, Ravi a ramas acelasi tanar pasionat de muzica folk, ea fiind cea care il readuce acum in vizorul publicului, cu forte noi si hotarat sa isi continue cariera muzicala.

Departe de tine” devine prima piesa de pe albumul “In strain” la care lucreaza inca de anul trecut si care va fi finalizat in toamna acestui an. Piesa romantica isi propune sa transpuna ascultatorii intr-o lume visatoare, diferita si care sa starneasca curiozitatea, dorinta acestora de a asculta intregul album. Cu puternice influente folk, „Departe de tine” este insa o piesa ancorata in anul 2021, cu tonuri actuale si pasaje compozitionale care vor surprinde.

titlu promotie

„Mi-am dorit sa revin pe scena muzicala care imi este foarte draga si de care cu greu am stat departe atata timp cu un proiect special, diferit de ceea ce se asteapta un ascultator si un fan al muzicii folk clasice. Sper sa reusesc sa surprind placut si sa va pot introduce pe toti incetul cu incetul in noul meu univers muzical. Am ales genul folk in tinerete si i-am ramas fidel de-a lungul timpului, dandu-i noi valente prin compozitiile mele,” a declarat Ravi.

Producatorul piesei este nimeni altul decat Florin Barbu, cunoscut publicului rock pentru colaborarile sale cu formatii precum Cargo, Implant pentru Refuz, Weinberger, Timpuri Noi, Proconsul, Partizan, etc., piesa fiind inregistrata in studioul sau din Sibiu. Art work-ul este conceput si realizat de celebrul artist timisorean Ovidiu Hrin.

La inregistrarile piesei „Departe de tine” au colaborat: upright bass, clape, acordeon – Florin Barbu; tobe, percutie, clape – Marcel Moldovan; chitara – Cristian Lupascu; guitar Angus James Fraser; backing vocals – Cristina Igrisan. Compozie: Ravi si Aurel Lungu. Aranjamente si mixat – Florin Barbu. Masterizare – Streaky.

Piesa este disponibila pe canalul oficial de YouTube, intr-un video realizat de Theo Ghenea, si in curand distribuita pe toate retelele de online streaming. Pentru cei care vor sa afle mai multe informatii despre artist si ce urmeaza in cariera sa, Ravi poate fi gasit pe paginile sale oficiale de Facebook si Instagram.

Lasă un răspuns