System of a Down anunță un livestream special pentru soldații armeni

System of a Down anunță un livestream special pentru soldații armeni

System of a Down anunță un eveniment livestream special pentru acest weekend, cu scopul în strangerea de fonduri pentru soldații armeni răniți în luptă. Evenimentul este cea mai recentă acțiune a trupei ca răspuns la conflictul Armenia-Azerbaidjan în curs.

Conflictul are loc pentru regiunea Nagorno-Karabakh, care face parte în prezent din Azerbaidjan. În anii ’80, a izbucnit războiul după ce regiunea a votat pentru a deveni parte a Armeniei si de atunci a fost controlată de etnici separatiști armeni susținuți de guvernul armean. În urma unui acord de incetare a focului din 1994, cu timpul au avut loc ciocniri sporadnice în regiune, care au dus la al doilea razboi Nagorno-Karabakh în 2020.

Pentru a sprijini soldații armeni, System of A Down a anunțat premiera a unui clip live pentru „Genocidal Humanoidz”, împreună cu niște invitați surpriză. “Luptătorii pentru libertate din Artsakh și Armenia au suferit pierderi în urma unor crime de razboi realizate de Azerbaijan și susținute de Turcia. Chiar și după acordul de încetare a focului semnat pe 10 noiembrie 2020, eroii răniți au nevoie de ajutorul nostru pentru spitalizare, îngrijire medicală și proteze.” a declarat System Of A Down într-un comunicat de presă.

lensa.ro

Lasă un răspuns