KULTIKA anunţă data lansării noului album Capricorn Wolves

KULTIKA anunţă data lansării noului album Capricorn Wolves

Cvintetul timişorean Post Metal KULTIKA vor lansa noul album de studio, Capricorn Wolves, pe data de 11 Ianuarie 2021 în format Digital şi CD, urmând ca după o lună, pe 15 Februarie, să fie lansată şi versiunea pe vinil. 

Pre-comenzile pentru Capricorn Wolves sunt acum disponibile aici: 

Digital: https://loudragemusic.bandcamp.com/album/kultika-capricorn-wolves

CD: http://shop.loudragemusic.com/kultika-capricorn-wolves

Vinil:  http://shop.loudragemusic.com/kultika-capricorn-wolves-lp

Capricorn Wolves a fost înregistrat în DSP Studio din Timisoara cu Attila Lukinich (părţile de tobe au fost înregistrate la Joylive Sound Studio cu Sergiu Nădăban), mixat şi masterizat la Consonance Studio cu Andrei Jumuga, iar de partea de imagine s-a ocupat Alexandru Das.

Iată ce au avut de spus despre Capricorn Wolves componenţii trupei:

Despre conceptul albumului

Albumul materializează o întrebare existenţială asupra realităţii în care trăim: ce e real şi ce e simulare, ce e simbol şi ce e aievea.
Timpul îl masoară doar oamenii”, “timpul nu există de fapt” sunt afirmaţii axiomatice prezente în conştiinţa colectivă, astfel conceptul de măsurare şi raportare spaţial-temporal este extrem de fascinant pentru noi şi felul în care ne străduim să-l înţelegem.

Despre titlu

Titlul albumului – “Capricorn Wolves” – are două componente: o parte astrală, spirituală, această constelaţie este vazută ca fiind la capatul timpului ce se reînnoieşte anual, iar lupii impersonează lumea şi societatea în care trăim şi care dictează totul într-un format extrem de distopic: convenţiile morale, religia, alimentaţia, accesul la tehnologie etc – toate acestea alterând puritatea ancestrală a spiritului şi libertatea primordială a oamenilor, încătuţându-i în ceva previzibil, dictat, programat. Aceasta este cumva tema centrală despre care vorbim pe parcursul a aproximativ 47 de minute de-a lungul acestui album.

Despre muzica

Din punct de vedere muzical, orizontul a fost lărgit şi mai mult de la precedentul material, existând o predilecţie spre lungi pasaje instrumentale, experimentând o dimensiune progresivă şi psihedelică cu accent pe muzică veche a anilor ’70, alături de radacinile clasice Kultika: Post / Sludge / Black Metal… sumarizând în final o muzică imposibil de catalogat, ermetică şi care are propria cale.

Un prim extras pe single este piesa Building Nothingness Inside Faith lansată sub forma unui lyric-video anul acesta:

bauturialcoolice.ro

Lasă un răspuns