Albului Issues a celor de la Korn: 8 lucruri pe care probabil nu le ştiai

Albumul Issues a celor de la Korn: 8 lucruri pe care probabil nu le ştiai

Cand era gata să intre în studio pentru înregistrarea albumului Issues, Korn avea deja trei albume în carieră şi devenise o forţă dominantă în lumea rockului şi metalului. Dar anumite dinamici din cadrul trupei trebuiau schimbate.

Anii ’90 a fost o perioadă destul de interesantă pentru muzică, dar rockul a început să devină umbrit de stilul pop şi hip-hop spre sfârşitul deceniului. A început cu grunge şi a terminat cu boys-bands. Dar Korn erau tipul de “băieţi” care aveau un mesaj diferit.

elefant.ro

Albumul Issues a apărut pe 16 noiembrie 1999 oferind single-urile “Falling Away From Me“, “Make Me Bad” şi “Somebody Someone”. A debutat pe locul 1 in Billboard 200, învingând noile lansări ale lui Dr. Dre şi Celine Dion în aceeaşi săptămâna. A repus metalul pe picioare în momentul în care Slipknot începeau să prindă aripi – astfel începea domnia nu-metalului.

Iată 8 lucruri pe care nu le ştiai despre albumul Issues a celor de la Korn.

  • Jonathan Davis a devenit “sober”

În comparaţie cu nebunia care a avut loc în studio în timpul înregistrărilor albumului “Follow The Leader“, Jonathan Davis a avut o energie orientată către muncă, trupa l-a angajat pe Brendan O’Brien pentru a produce albumul. Acesta era cunoscut pentru tehnici anti-party în timpul lucrului.

  • A exista un concurs pentru artwork-ul copertei

Coperta albumului a fost creată de Alfredo Carlos ca parte a concursului susţinut de MTV. Korn căutau desene sau imagini “abstracte” ale trupei. Vedeţi primele selecţii mai jos.

  • Incredibilul concert de la Apollo Theater

Cu o seară înainte de lansare, 15 noiembrie 1999, Korn a cântat în întregime albumul Issues la Apollo Theater din Harlem, Ny cunoscut pentru concerte ale artiştilor afro-americani. Aşadar Korn a intrat în istorie ca find prima trupa de artişti albi care a concertat în acel loc de la Buddy Holly.

  • South Park vine în ajutor

Primul single “Falling Away From Me” a debutat pentru prima dată într-un episod din South Park, pe data de 27 octombrie 1999. Episodul s-a intitulat corespunzator “Korn’s Groovy Pirate Ghost Mystery,” şi a imitat stilul Scooby-Doo.

  • Korn chain mail

Cu puţin timp înaintea lansării albumului, MTV a anunţat ca trupa Korn a încărcat primul single “Falling Away From Me” ca fisier MP3 gratuit pe site-ul lor WEB. După această ştire s-a creat un chain mail între fani care a distribuind melodia.

Fanii au fost încurajaţi să semneze cartea virtuală de oaspeţi de pe site-ul lor, deoarece donaţiile au fost trimise către fundaţii de întrajutorare a copiilor. Băieţii au reuşit să strângă 250.000 de dolari.

  • A câştigat albumul de platină foarte rapid

Pe 22 decembrie 1999, albumul a fost certificat de tre ori cu albumul de platină de catre Recording Industry Association of America – la mai puţin de o lună de la lansare.

  • Static

Issues a fost primul album a celor de la Korn care nu a prezentat o piesa ascunsă la sfarsitul albumului. În schimb piesa finală “Dirty” are peste 4 minute de final static, iar în cele din urma intră în fade out.

  • Falling away from a freak on a leash.

Videoclipul pentru “Falling Away From Me” s-a bucurat de un succes extraordinar ca şi “Freak on a Leash”, dar partea interesantă este modul în care cele două videoclipuri se leagă. Începutul celui de-al doila se leagă cu animaţia de sfârşit a primului.

carturesti.ro