Acum 19 ani Zombie lansa albumul The Sinister Urge

Acum 19 ani Zombie lansa albumul The Sinister Urge

Când Rob Zombie s-a întors în studio în 1998 pentru a lucra la urmatorul său album solo de dupa Hellbilly Deluxe, acesta a abordat o atitudine “if-it-ain’t broke” pentru a scrie piesele.

libris.ro

Acesta nu numai ca a creat o nouă serie de piese metal cu nunațe de industrial și ritmuri puternice, dar și-a angajat aceeasi muzicieni și a avut aceeași echipa de producție pentru a realiza un album care să fie apropiat predecesorului său.

Lucruri fun despre chitara electrică, chitarişti şi ceva trecut glorios

The Sinister Urge care a apărut pe 13 noiembrie 2001, a fost înregistrat cu producătorul Scott Humphrey la Chop Shop din Hollywood, California, iar Zombie a lucrat cu chitaristul Riggs, basistul Blasko și fostul sau toboșar din White Zombie, John Tempesta. Acesta va fi ultimul album pe care vor aparea Riggs și Tempesta, care au reapărut doi ani mai tarziu în Scum of The Earth, o trupă numită după o piesa Rob Zombie. Aceștia deși aveau piese originale, aproape sunau ca o trupă de coveruri Rob Zombie.

În timp ce albumul The Sinister Urge a fost o evoluție naturală de la Hellbilly Deluxe, Zombie a avut un buget mai mare pentru acest proiect, ceea ce i-a permis să se se bazeze mai putin pe sample-uri și mai mult pe muzicieni live. DJ-ul Beastie Boys turntablist Mix Master Mike si DJ Lethal de la Limp Bizkit au facut scratch-uri pe album care de asemenea conținea și instrumente de suflat, viori și alte instrumente clasice.

“Transylvanian Transmissions, Pt. 1” a generat un soud creepy și cinematic în timp ce “(Go To) California” a dispus de versuri stealth. “House of 1000 Corpses” are ritmuri complexe , piane disonante și voci distorsionate, un freakshow care a deschis calea catre debutul filmelor lui Zombie la Hollywood.

Susține proiectul Contemporary-Establishment

manukashop.ro

Un gând despre “Acum 19 ani Zombie lansa albumul The Sinister Urge

Lasă un răspuns