Olympus Mons a castigat Marele Premiu al concursului Posada Rock 2020

Olympus Mons a castigat Marele Premiu al concursului Posada Rock 2020

Trupa de doom metal Olympus Mons a reusit sa impresioneze juriul concursului Posada Rock 2020, sustinut la Quantic, in Bucuresti. OM a castigat Marele Premiu, precum si premiul special oferit de Psychosounds Music.

elefant.ro

In concurs au fost inscrise 28 de trupe din Romania si Bulgaria, 10 dintre ele fiind alese de juriu pentru a canta in finala. Dupa Olympus Mons, formatiile castigatoare sunt: Drive Your Life- Locul 1, Katara – locul 2, Valak- locul 3. Au obtinut premiul “Zaharia Radulica” membrii trupei Creepy Willie.

„Daca anul trecut ne aflam la festival in public si admiram trupele de pe scena, anul acesta ne-am propus mai mult. Desi pandemia ne-a dat multe planuri peste cap, am continuat sa compunem si sa repetam si suntem mandri de ce am reusit sa realizam in acest timp. Suntem extrem de onorati de alegerea facuta de juriu si le multumim tuturor celor prezenti in public in cele trei zile de concurs si, in special, fanilor nostri care ne sustin de fiecare data. Nivelul competitiei a fost ridicat, am avut de invatat de la fiecare trupa care a fost in finala si, consideram noi, chiar am legat prietenii. De-abia asteptam sa urcam pe scena Posada Rock 2021,” au declarat membrii Olympus Mons.

Olympus Mons – OM – a fost lansata in 2018 de catre membrii fondatori Victor Frunza (voce), Cristi Lincu (chitara), Alex Toderasc (chitara bass), Cristi Filipescu (tobe) si Eugenia Antonia Pupeza (clape). Dovada a puternicii chimii muzicale care ii leaga, drumul pana la compozitie a fost scurt, in doar cateva luni trupa avand deja finisate 7 piese. Olympus Mons a lansat primul video oficial in decembrie 2019 pentru piesa “The Heavens Below”, urmat in februarie anul acesta de “Darkness Takes Over”. Formatia aduce un sunet proaspat in industria de doom metal autohtona, cu piese noi care vorbesc profund despre experientele personale ale membrilor trupe si isi propun sa aiba un impact emotional puternic asupra publicului lor.

In timpul pandemiei, OM a compus doua piese noi, portiuni ale uneia dintre ele, Dark Mantra, fiind deja prezentate publicului si fanilor pe canalul oficial de YouTube. Crimson Dreams si-a facut debutul live in cadrul concursului Posada Rock 2020.

decathlon.ro

Posada Rock este cel mai vechi si cel mai important concurs pentru formatiile rock din tara, o rampa de lansare pentru trupele tinere. Avand in vedere pandemia de Covid-19 si masurile de prevenire a raspandirii luate de autoritati, care au afectat grav intreaga industrie de evenimente si muzicienii romani, organizatorii au considerat ca un ajutor, cat de mic, este necesar pentru supravietuirea formatiilor de rock din Romania. Editia „in exil” a concursului Posada Rock 2020, a avut loc la Bucuresti, la terasa Quantic, in perioada 18-20 septembrie 2020.

Concursul Posada Rock 2020 a fost organizat de Asociatia Rock Culture, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Susține proiectul Contemporary-Establishment
Intră în comunitatea susținătorilor de artă printr-un Like paginii de Facebook

lensa.ro