Acolo unde canta racii - Delia Owens

Acolo unde canta racii – Delia Owens

comanda-online

Un roman de o frumusete tulburatoare. – The New York Times Book Review

Delia Owens exploreaza felul in care izolarea afecteaza comportamentul uman, precum si efectul profund pe care il poate avea respingerea asupra noastra. – Vanity Fair

Zvonurile despre Fata Mlastinii au circulat multi ani in Barkley Cove, un orasel linistit de pe coasta Carolinei de Nord. Asa ca, in 1969, cand chipesul Chase Andrews este gasit mort, localnicii banuiesc imediat ca a fost ucis de Kya Clark, adevaratul nume al Fetei Mlastinii. Insa Kya nu este nici pe departe salbaticiunea pe care si-o inchipuie lumea. Sensibila si inteligenta, a supravietuit singura in tinuturile luxuriante de pe malul oceanului, imprietenindu-se cu pescarusii, descoperind bogatia nesfarsita a padurilor brazdate de canale si invatand lectii de viata accesibile doar celor care traiesc in natura. Intr-o buna zi, Kya simte infiripandu-se in sufletul ei dorinta de a fi iubita, iar cand doi tineri din oras sunt atrasi de frumusetea ei neobisnuita, viata i se schimba complet, capatand un alt sens. Dar, nu dupa mult timp, ceva cu totul neprevazut ii sfarama noua existenta.

Acolo unde canta racii imbina cu un talent extraordinar povestea tulburatoare a maturizarii unei fete parasite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emotionanta poveste de iubire si misterul unei crime.

Delia Owens si-a obtinut licenta in zoologie la Universitatea din Georgia si doctoratul in etologie la Universitatea din California. Impreuna cu fostul ei sot, Mark, a scris trei bestselleruri internationale despre anii pe care i-au petrecut ca naturalisti in Africa: Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant si Secrets of the Savanna.

A primit Premiul John Burroughs pentru carte de stiinta si a publicat articole in Nature, African Journal of Ecology si International Wildlife. Acolo unde canta racii este romanul ei de debut, care va fi ecranizat de Fox 2000, producatoarea filmului fiind Reese Witherspoon. In prezent, locuieste in Idaho.

Fragment din romanul “Acolo unde canta racii” de Delia Owens:

“Deasupra, cicadele protestau impotriva caldurii nemiloase a soarelui. Toate celelalte forme de viata se ascunsesera si, din vizuinile lor din tufe, slobozeau doar zumzete surde.

Stergandu-si fruntea, seriful Jackson spuse:

 • Vern, mai avem de lucru pe-aici, dar nu-mi pica tocmai bine. Nevasta lu’ Chase si lumea din sat nu stiu ca nu mai e pe lume.
 • Ma duc sa le spun, Ed, replica doctorul Vern Murphy.
 • Multam frumos. Ia camioneta mea. Trimite ambulanta incoace dupa Chase si pe Joe inapoi cu masina. Dar sa nu sufli o vorba nimanui in afar’ de ei. Nu vreau sa-mi vina pe cap toata lumea, si asta ar’ sa se-ntample daca aduci vorba.
  Inainte s-o ia din loc, Vern se uita indelung, un minut si mai bine, la Chase, de parca i-ar fi scapat ceva. Ca doctor, ar fi trebuit sa rezolve asta. Aerul greu de smarc staruia in spatele lor, asteptandu-si rabdator randul.
  Ed se rasuci catre baieti.
 • Voi ramaneti aici. N-arn nevoie sa dati din fleanca prin oras; sa nu puneti mana pe nimic si sa nu mai lasati urme in noroi.
 • Da, domnu’, zise Benji. Crezi ca l-a omorat careva pe Chase, asa-i? Ca nu e urme. Poate l-o fi impins de sus?
 • N-am zis asa ceva. E o treaba standard a politiei. Si voi, baieti, ati face bine sa nu va bagati nasu’ si sa nu spuneti mai departe ce-auziti aici.
  Adjunctul Joe Purdue, un barbat maruntel, cu favoriti desi, aparu cu camioneta politiei in mai putin de cincisprezece minute.
 • Nu-mi vine a crede. Chase sa moara. Era cel mai bun pivot pe care l-a avut oraselu’ nostru vreodata. Nu-i in regula deloc.
 • Asa-i. Ei bine, sa trecem la treaba.
 • Ce stii pana acum?
  Ed se departa de baieti inca un pas.”

comanda-online

carturesti.ro

Lasă un răspuns