Am stat de vorbă cu RoadkillSoda despre una, despre alta

Am stat de vorbă cu RoadkillSoda despre una, despre alta

Interviu RoadkillSoda

Vineri 29 mai baietii de la RoadkillSodasi-au lansat noul album “𝙎𝘼𝙂𝙍𝘼𝘿𝘼” in Club Expirat Bucuresti. Da ai autzit bine! Si au avut chiar si un concert in cinstea acestuia. Unul mai neobisnuit ce-i drept, fara public transmis online prin streaming.

Probabil stii ca s-a intamplat acest lucru, din cauza pandemiei coronavirus care ne-a lovit din plin cu niste reglementari de distantare dar hey, ghici ce, a trebuit sa ne adaptam cumva situatiei.

Si pentru a sarbatori lansarea noului super-material RoadkillSoda, ne-am gandit sa stam putin de vorba cu baietii. Check it out!

Contemporary-Establishment: Salutare!

RKS: Salut!

CE: Ce anume v-a determinat sa abordati stilul asta de muzica? V-ati gandit la treaba asta s-au pur si simplu a fost coincidenta si o repercursiune a muzicii ascultate de voi?

Panda: Cred ca ajungi sa canti stilul muzical care rezoneaza cel mai bine cu tine si cu gusturile muzicale. Si cred ca asta e frumos, asa apar derivatii stilistice, prin combinarea de influente. Altfel devii copycat si asta nu e prea castigator pentru nimeni.

CE: Cine sau ce  v-a inspira atunci cand compuneti?

Panda: Persay nu cred ca este o trupa cheie. Fiind o gasca destul de diversa stilistic, dar toti avand un numitor comun, sunt mai multe ingrediente. Cred ca daca ne raportam la giganti, putem mentiona Led zeppelin, Hendrix sau Sabbath. Pe partea de versuri, clar toate trairile pot avea o influenta concreta in directie.

CE: Descrieti in patru cuvinte stilul muzical RoadkillSoda.

Byst: Stoned grunged bluesed r’n’r

CE: Unde incepe si unde se termina procesul de creatie a unei piese (a unui album) – descrieti putin procesul.

Panda: Ce ne-a ajutat cred foarte mult de-a lungul anilor a fost totusi pastrarea unei directii clare. Astfel in barlogul RkS, ideile primordiale vin de la un riff de chitara, pe care il duc la o forma incipienta de piesa. De regula am 50 de asemenea schite, din care selectez poate 20-25 pe care sa le asculte baietii. Din ele poate ajungem sa lucram la 10, iar din acele 10 ramane poate un numar si mai mic. Am incercat pe cat posibil sa am intotdeuna in jur muzicieni cu care pot dialoga, si care au si un cuvant muzical de zis. Uneori am reusit, alteori nu. :))) Dar clar este ca oricine poate avea un input atat timp cat adauga ceva piesei.

CE: Cu cine a-ti dori sa colaborati pe viitoare piese, albume?

Panda: Cu oricine si in acelasi timp cu nimeni. Daca se iveste o posibila colaborarea cu un artist pe care il respectam, de ce nu? Altfel cred ca sunt atatea layere pe care le putem  devolta noi in cadrul acestui quartet in cat nu simt necesara o colaborare ca sa ma afirm. Nu alerg dupa faima cu orice pret. Vreau sa o obtin pe merit, prin munca mea.

CE: Care este trupa preferata (cea mai mare) cu care a-ti vrea sa cantati/ sa le deschideti show-ul (whatever nu conteaza).

Panda: Queen of the Stone Age any time.

CE: Care este cel mai useless talent pe care il aveti? :-))

Panda: Nu cred ca un talent poate fi useless.

CE: Daca nu ar fi muzica, ar fi?

Panda: Nu prea ar fi.

CE: Care este cel mai smecher loc din punctul vostru de vedere unde ati cantat, sau care a fost cel mai smecher concert pe care l-ati avut?

Panda: Fuzztastic festival imi vine i minte pentru ca Grecia, pentru ca peisaj, trupe, vibe. Bucovina Rock Castle a rupt norma. In deschidere la Slash pe Arene a fost frumix. And so on.

CE: Ce parere aveti de toata treaba cu internetul si muzica si cum credeti ca impacteaza acesta artistii (cateva aspecte pozitive/negative – si si -nu conteaza)

Panda: S-a schimbat mult aceasta industrie in underground, in ultimii 15 ani. Toata mediatizarea unui event pentru o trupa se face in online. Ceea ce e bine, pentru ca ajunge la un numar mai mare de potentiali ascultatori. In acelasi timp, sunt o mie de variante de formatii si contentul tinde sa se piarda in toata marea de postari. Trebuie gandit foarte bine tot, si de aceea e bine sa ai ca trupa pe cineva iscusit si in domeniul acesta. Cum este Patricia.

CE: Care este cel mai nasol rahat in care ati intrat pana acum? (care se poate da pe post ;-))

Vava: Avem ocazia sa mergem in multe locuri si sa cunoastem tot felul de oameni. Misto sau… Tin minte un concert de acum vreo 5, 6 ani undeva prin Bacau, la un festival open air, unde organizatorul s-a suparat ca i s-a cerut apa la scena. Ciudat, stiu. Cantam tarziu si pana am terminat, omul era deja prastie, cred ca se ambalase singur intre timp, cert e ca a urlat la cei de la security sa inchida portile si a scos brisca la noi. A fost ireal. Initial m-a pufnit rasul, dar tipul era asa dus ca nu realiza exact ce face. L-am sweet talk si intre timp, duba iesea pe poarta exact cand ala a avut un moment de luciditate si m-a intrebat ”da’tu cine esti exact?…” De atunci am realizat ca la scena e mai bine sa bei alcool.

CE: Care este cel mai bun sfat care vi s-a oferit?

Panda: Nimic nu vine nemuncit.

CE: Daca ati putea sa schimbati ceva la domeniul muzical/in industria muzicala – care ar fi acel lucru.

Panda: Mi-ar placea sa se acorde mai multa atentie scenei din Romania, si sa se integreze si trupe din “noul val” in line-up-uri.

𝕊𝔸𝔾ℝ𝔸𝔻𝔸 goes digital! Now available on all the streaming platforms + Instagram/Facebook stories.
𝐒𝐩𝐨𝐭𝐢𝐟𝐲: https://spoti.fi/3eEi9y5
𝐃𝐞𝐞𝐳𝐞𝐫: https://bit.ly/36TfZIb
𝐀𝐦𝐚𝐳𝐨𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜: https://amzn.to/2XQTgsa
𝐢𝐓𝐮𝐧𝐞𝐬: https://apple.co/2MkJKbo
𝐁𝐚𝐧𝐝𝐜𝐚𝐦𝐩: https://bit.ly/2MfcPFn

Intră în comunitatea susținătorilor de artă printr-un Like paginii de Facebook

Lasă-ne părerile tale în Comentarii.

manukashop.ro

Lasă un răspuns