Cum să alegi o chitară electrică

Cum să alegi o chitară electrică

TL, LP, V, SG, Superstrat, semiacoustice, Jazzmaster, jaguar și alte bestii, chitarele electrice vin în multe forme și culori, cu tipuri diferite de lemn, doze, poduri și alte ademeriri. Prin urmare, este ușor să-ți pierzi calea atunci când cumperi o chitară pentru prima oară. În cele ce urmează, te vom ajuta să alegi chitara potrivită.

Ce să aleg, atunci când nu știu ce tip de muzica vreau să cânt cu noua mea chitară?

În acest caz îți recomandăm o chitară electrică sau electro-acustică, deoarece ambele oferă cele mai multe opțiuni de sunet. Cu o chitară electrică se poate obține un sunet sensibil, iar la o chitară la o acustic-electrică puteți cânta și rock.

 • Modele ST – Un adevarat clasic, este un model pentru chitarele electrice de astăzi. Se simte acasă în Rock, Blues, Hard Rock, și Metal. Fanilor săi îi aparțin unii dintre giganți muzicii, Jimi Hendrix, David Gilmour, John Frusciante, Eric Clapton și Buddy Holly.

Fender Player Lead II MN Black

 • Modele Singlecut – De peste 60 de ani, sunetul LP face parte dintre sunetele cheie ale chitarei electrice. Rifuri grele și solouri dulci. Acest tip de chitară este apreciat de către Jimmy Page, Slash, Zakk Wylde, Bob Marley și Billie Joe Armstrong.

Gibson Les Paul Tribute Satin Iced Tea

 • Modele Super ST – Forma lor ne amintește de trecut, dar datorită puterii și a versabilității, aparțin cu siguranță în mâinile cântăreților de azi. Redare rapidă, semnal de ieșire mare și o calitate fără compromisuri. Giganții Steve Vai, Eddie Van Halen și Joe Satriani știu cum să le facă să sune bine.

Schecter BANSHEE-6 SGR Satin Black

 • Modele Hard & Heavy – Fiecare fan al distorsiunilor grele ar alege un instrument din secțiunea Hard & Heavy. Aceste chitare sunt gata pentru a scoate sunetul cel mai brutal, tuning plat extrem sau o piesă cu doar câteva corzi. Model folosit de câtre Stephen Carpenter, Tosin Abasi, Kerry King și Randy Rhoads.

Chapman Guitars Ghost Fret Pro Lunar

 • Modele SG – A spus cineva AC/DC? Da, chitarele SG sunt o necesitate absolută pentru fiecare fan hard-rock. Legende ca Angus Young, Tony Iommi și Frank Zappa mereu au avut sau au această chitară la îndemână.

Gibson SG Standard Heritage Cherry

 • Modele semi-acustice – Ia aminte, chitarele semiacoustice nu sunt doar pentru jazz. Sunetul lor bogat și natural este perfect și pentru rock, dar nu uita feedback-ul. Chitaristi ca Joe Pass, Pat Metheny, Dave Grohl, B.B. King și Chuck Berry s-au îndrăgostit de aceste instrumente.

Gretsch G5420T Electromatic Hollow Body with Bigsby Single-cut Orange Stain

 • Modele Jaguar, Jazz – Alegerea numărul unu pentru toți rebelii. Armele de surf-rock din anii 60 au găsit nișa lor după apariția solourilor alternative din anii 90: Kurt Cobain, Kevin Shields, J. Mascis și Johnny Marr. Dacă recunoțti aceste nume cunoțti cu siguranță sunetul acestor bijuterii ale muzicii.

Fender Squier Classic Vibe '60S Jazzmaster Sonic Blue

 • Modele PRS – un sunet gata să îți îndeplinească toate visele – de la acordul blând până la riff-uri masive. Chitarele cu această formă de corp vin echipate cu o pereche de humbuckers și magia lor este înțeleasă de soliști precum Carlos Santana, Dave Navaro, Mark Tremonti și Orianthi.

Ce caracteristici ale chitarelor electrice influențează sunetul general?

Poate că acum știi ce model de chitară este pentru tine, dar înainte de a cumpăra una, ia în considerare părțile individuale ale chitarei electrice. Poate vei găsi ceva care să te inspire sau să te îndrume în direcția cea bună. Fiecare model de chitara se face în mai multe configurații. Acest lucru permite combinarea esteticii cu sunetul care armonizează cu tine.

Lemnul

Corpurile și gâturile chitarelor electrice sunt fabricate de obicei din așa-numitele “tonewoods” (lemne cu tonalitate). Acestea vă pot “asculta” piesa și apoi transfera sunetul în diferite moduri. Fiecare lemn transferă vibrațiile sonore într-un mod diferit, ceea ce influențează sunetul final al instrumentului. Așadar, care sunt caracteristicile diferitelor tipuri de lemn?

DIY Electric Guitar Wood Body Fraxinus Spp Body for Fender ST ...

 • Arinul – rezonanță înaltă, susținere lungă și un răspuns bogat în frecvența de mijloc. Este cel mai adesea folosit pentru corpurile modelelor STT și Super ST.
 • Frasinul – are caracteristici sonore similare cu arinul și, prin urmare, este folosit în aceleași modele de chitară. De asemenea, aduce un aspect atractiv cu decorațiuni frumoase.
 • Mahonul – lemn mediu-dur, dens și foarte rezonant, cunoscut pentru răspunsul său puternic la frecvențele medii și joase. Cel mai adesea găsit în chitarele de tip Singlecut.
 • Tei– lemn moale și relativ ușor utilizat pentru a face corpurile de chitara. Teiul este cunoscut pentru dinamica bogată, cu o rezonanță puternică în frecvența de mijloc.

Guitar Tone Woods | Guide To Tone Woods for Guitars – SoundUnlimited

 • Agathis – un lemn cu un sunet similar caracteristic ca cel al arinului, dar rezonanța sa este semnificativ mai mică. Datorită acestui lucru agathis-ul este folosit pentru a construi chitări mai ieftine.
 • Palisandrul – lemn dur, cu o rezonanță înaltă, folosit în principal pentru tastiera chitarei. Palisandrul permite mai multe variații de culoare și este cunoscut pentru suprafața sa poroasă.
 • Arțarul – un lemn foarte dur, folosit in general pentru gâturi si tastiere. Arțarul este renumit pentru marea sa rezonanta in frecvente înalte.
 • Abanosul– un lemn frumos și dur, moale la atingere și în cea mai mare parte folosit pentru a produce tastiere pentru chitări mai scumpe. Abanosul este minunat pentru frecvențele de bas.

Doze

O bandă lucioasă din metal sau plastic cu puncte din metal – dacă vezi această parte a chitarei, atunci te uiți la doze. Aceste părți mici ale chitarei electrice influențează cel mai mult sunetul general al instrumentului, așadar, trebuie să le dai atenție atuncu când alegi. Din fericire, există doar trei opțiuni principale din care poți alege.guitar pickup types | Pastillas de guitarra, Pedales de guitarra ...

 • Doze simple pentru un sunet curat și clar – o doză de acest tip este realizată din magneți și o bobină; este un clasic absolut. Se găsește pe modele iconice, cum ar fi ST sau T, dar și pe multe alte instrumente – unde oferă un sunet clar, transparent. Mulți giganți, precum Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, David Gilmour și John Frusciante, preferă dozele simple.
 • Doze duble (Humbucker) pentru riff-uri puternice si solo-uri elaborate – dozele duble sunt realizate din două bobine cu polaritate opusă, ceea ce asigură eliminarea zgomotului de fundal. În plus, oferă sunete puternice bogate în bas și medii. Pitch-ul nu este la fel de clar ca în cazul bobinelor individuale, dar cui îi pasă când în acel moment cânți riff-ul vieții tale?
 • Doze active pentru distorsiuni intrasigente – dacă obiectivul tău este o formă de Metal, atunci ar trebui să te concentrezi pe o chitară cu doze active. Dozele active sunt dotate cu un preamplificator alimentat de la baterie care le oferă energie într-un punct în care dozele pasive ar pierde energie. Chitariști precum Kirk Hammet, Jim Root, John Petrucci, Stephen Carpenter and Tosin Abasi se bucură de un răspuns în bas și medii. Ar trebui sa vă bucuri și tu.

Construcția

Modul în care construcția influențează sunetul general al chitarei. Întoarce chitara și verifică modul în care sunt conectate corpul și gâtul. Ce vezi? Construcția Cobs permite o întreținere ușoară, este confortabilă, dar pierde o parte din vibrații prin transport. O pierdere de vibrații duce la o susținere mai scurtă. Dacă alegi un gât lipit, vei obține o susținere extrem de lungă, dar în cazul unui incident va fi mai greu să de reparat. Același lucru se întâmplă și cu executarea construcției gâtului, unde gâtul formează partea principală a corpului chitarei.

How electric guitar is made - material, making, history, used ...

După cum bănuiești, rezonanța și susținerea ating niveluri înalte. Corpul chitarei poate avea un impact imens asupra sunetului final. Corpul poate fi fabricat dintr-o bucată de lemn solidă sau construit similar unei chitare acustice – corp gol sau semi-gol. Instrumentele cu acest tip de corp, sunt fiabile și rezistente la feedback. Sunetul lor este mai intens și mai viguros, dar nu se manifestă la fel de mult în final, ca și în cazul chitarelor semi-acustice.

Semi acoustic guitars are instruments that may have a completely hollow or semi-hollow body. Due to their construction, the wood has a major impact on the overall sound. As a rule, it is a softer and a more natural tone. Semi-hollow guitars are also equipped with a central block of wood, which significantly helps with feedback control, as these instruments are more likely to experience feedback.

Corzile

Am dobândit o înțelegere a chitarelor electrice, dar sunt corzile chiar atât de importante? Da, sunt! Corzile sunt pentru o chitară precum este lanțul la o bicicletă. Dacă cânti ușor și nu trebuie să te bazezi pe o susținere de câteva zeci de secunde, poți să te relaxezi cu corzi la o grosime mai mică – cum ar fi 9 sau 10.

scooter-2

Există un instrument universal considerat o alegere bună?

Da. Majoritatea cântăreților de chitară din lume trec prin perioada lor Strat sau LP, mai devreme sau mai târziu. Sau prin amândoua. Chitarele de acest tip sunt considerate a fi ultimul clasic, încercat de-a lungul deceniilor. Dacă alegi unul dintre aceste modele, este foarte probabil că vei fi mulțumit. Dacă durata de viață a corzilor și confortul oferit sunt importante pentru tine, ar trebui să cauți corzi cu un strat special, care să le protejeze de coroziune și contaminare.

Chitara este suficientă sau am nevoie și de altceva?

Dacă vrei un sunet precum cel al corzilor metalice, atunci da. Fiecare chitară electrică are nevoie de un amplificator sau de o combinație de amplificator și un difuzor – cunoscut sub numele de combo. Pentru a conecta aceste două părți esențiale, aveți nevoie de un cablu. Distracția începe cu adevărat numai după conectarea unei pedale de efecte, care face ca o chitară electrică să fie una dintre cele mai versatile instrumente. Alege combo-ul și unitatea de efecte potrivite și folosește pe deplin chitara ta electrică!

Via Muziker

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

manukashop.ro