Cum să îţi alegi un Combo de chitară

Cum să îţi alegi un Combo de chitară

Chitara electrică este un instrument care, mai devreme sau mai târziu, necesită un amplificator bun. Dar cum să afli ce amplificator este bun și care te va satisface? Sperăm că odată ce citești următoarele rânduri, alegerea amplificatorului va deveni mai ușoară

Care este diferența dintre un amplicator și un combo?

Amplificatorul de chitară este un termen cel mai frecvent legat de așa-numitul “head”. Este în esență un amplificator echipat cu tot ce ai nevoie, exceptând doar un singur lucru – un difuzor. De aceea ai nevoie de un difuzor, care transformă toată magia unui amplificator în sunetul tău. În cazul unui combo, este clar din denumire că este o combinație finală a unui amplificator și a unuia sau mai multe difuzoare. Combo-ul este mai ușor, mai mobil, dar, de obicei, mai mic. Prin urmare, poate fi folosit în concerte de club. Spațiul salvat va fi apreciat de ceilalți membrii ai trupei atunci când repetați.

La ce folosește un combo / amplificator?

Acesta este începutul unuia dintre cei mai importanți pași în alegerea echipamentului. Reține că, pentru genurile mai silențioase, combo-urile mai mici, cele care excelează în sunet clar, sunt suficiente. Când repeți acasă, vei aprecia funcționalitatea și compactitatea ridicată a modelelor de combo-uri mici. În timp ce pe o scenă adevărată de concert, sunetul are nevoie de ceva în plus. Alege noul amplificator pe baza utilizării viitoare.

scooter-2

 

Există unele modele de bază de amplificatoare?

Amplificatoarele pot fi împărțite în amplificatoare pe lămpiamplificatoare pe tranzistori și amplificatoare hibride. Această diviziune nu reprezintă numai structura și tipul, ci și sunetul caracteristic, dinamica și alte caracteristici care definesc fiecare tip. Așa-numitul amplificator pe lămpi este considerat un clasic absolut. Acest lucru nu înseamnă că amplificatorul tău ideal nu va fi unul pe tranzistori sau hibrid.

De ce să aleg un amplificator pe tranzistori?

 

Amplificatoarele pe tranzistori au fost dezvoltate ca o alternativă modernă și sigură la amplificatoarele pe lămpi și au cunoscut cel mai mare popularitate în anii ’80. Amplificatoarele pe tranzistori sunt cunoscute pentru dinamica lor mai mică și un pitch mai natural, dar sunt mai fiabile datorită cadrului extrem de robust. În plus, tranzistorii sunt mai puțin probabil să distorsioneze în mod natural sunetul, de aceea aceste amplificatoarele păstrează un sunet foarte puternic și clar. Ele sunt perfect potrivite pentru cântăreții de jazz.

De ce să aleg un amplificator pe lămpi?

Amplificatorul pe lămpi este adevăratul clasic și prima alegere pentru majoritatea chitariștilor. Construcția lui, deși de mult depăsită și foarte încercată, oferă un sunet bogat, foarte natural și dinamic. Lămpile sunt fragile și susceptibile la diverse probleme datorate temperaturii, umidității sau vibrațiilor puternice. Amplificatoarele cu lămpi sunt cunoscute pentru distorsiunea lor naturală, care este foarte bogată în armonici, confortabilă și răspunde puternic atunci când se utilizează diverse pedale.

De ce să aleg un amplificator hibrid?

În majoritatea cazurilor, un amplificator hibrid oferă ce este mai bun din ambele părți. Preamplificatorul utilizează lămpi, în timp ce post-amplificatoarele, responsabile de volumul și de puterea totală, sunt pe tranzistori. Sunt cunoscute pentru fiabilitate, dinamică și un sunet decent.

Cât de puternic ar trebui să fie combo-ul / amplificatorul de care am nevoie?

Iesirea este un alt factor care influențează puternic satisfacția finală a chitaristului. Cu toate acestea, fi atent când te uiți la cifre. Poți lua în considerare ieșirea ca referință pentru volum, dar regula generală este că, cu aceleași ieșiri, amplificatoarele pe lămpi sunt SEMNIFICANT mai puternice decât cele pe tranzistori.

Acest lucru este valabil mai ales cu combo-uri cu o putere mai mică decât 15-30W. Condiderând o situație ipotetică în care vrei să cânți intr-o trupă alături de un baterist, vei avea nevoie de un amplificator pe tranzistori de cel puțin 50W, pe de altă parte un amplificator pe lămpi de 15W poate fi de ajuns. Dacă vrei să cânți doar acasă sau să repeți alături de un prieten cu un intrument acustic, nu vei avea nici o problemă cu un combo de 20-30W.

scooter-2

Există alte diferențe pentru combo-uri în afară de iesire?

Sunetul unui combo este în mare măsură influențat de plasarea difuzoarelor. În primul rând, diametrul difuzoarelor influențează sunetul. Difuzoarele cu un diametru de 8″ sună mai puțin plin decât cele cu 12″. Combo-urile care au montate difuzoare 2×12″ sunt perfecte pentru concerte mai mari, în cluburi.

Amplificatorul sau combo-ul este potrivit și pentru chitarele electro-acustice?

Nu există limite pentru imaginație și creativitate, dar dacă vrei să obții totul de la chitara electro-acustică, îți recomandăm un combo de chitară acustică. Aceste combo-uri specializate au frecvența adaptată la o expresie completă și naturală a instrumentului acustic pentru a nu pierde sunetul prin distorsiuni.

Am nevoie de altceva împreună cu un combo?

 

Ai o idee mai bună acum despre ce amplificator sau combo este potrivit pentru tine? Nu uita cablul pentru chitară, care este legătura directă între instrument și sunetul dorit. Uneori, merită să incluzi între chitară și combo o pereche de pedale de efecte. Cum să alegi câteve pedale interesante, poți gasi aici. Îți dorim distracție în căutarea sunetului tău!

Via https://www.muziker.ro/

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

consumer.huawei.com

2 gânduri despre “Cum să îţi alegi un Combo de chitară

Lasă un răspuns