Mindcage Escape lansat single-ul "The Haze"

Mindcage Escape lansat single-ul „The Haze”

Mindcage Escape – The Haze

Mindcage Escape a lansat single-ul „The Haze„. Piesa „The Haze” este inspirata de viziunea lui Nassim Nicholas Tale in ceea ce priveste incertitudinea si analiza existentiala dezvoltata de supravietuitorul Holocaustului – Viktor Frakl.

Piesa se potriveste situatiei actuale, deoarece vibratia sa sumbra, arata cat de nepregatiti suntem in mijlocul unui dezastru. Partile melancolice si riff-urile abrazive se impletesc pe structura cantecului, dar in cele din urma , versurile incearca sa serveasca pe post de apel de trezire la urechile ascultatorului. Mesajul principal al piesei este ca doar daca actionam cu determinare si putere de vointa, putem depasi orice criza.

Mindcage Escape este o formație independentă din București, formată în 2012.

Trupa abordează un sound neconvențional, scindat de multitudinea de influențe regăsite în muzica sa, precum rock-ul progresiv clasic, math rock, jazz, groove metal, muzica alternativă sau chiar muzica clasică.

Orchestrațiile create de Mindcage Escape sunt îmbibate în nebunie ritmică inspirată de Blotted Science și în indrazneala abraziva din groove metalul cantat de Machine Head.

Această nebunie ritmica este tinută în frâu de către structurile complicate din muzica trupei, ce amintesc atât de jazz, cât și de părinții metalului progresiv – Dream Theater, Opeth sau chiar Tool.

Peste toate aceste elemente este presărat un sentimentalism nouăzecist, cu trimiteri repetate la muzica alternativă a acelor ani.

Parte a scenei underground din București încă din 2012, formația a fost zguduită de evenimentele din 2015 din clubul Colectiv, contribuind mai apoi la albumul tribut Goodbye to Gravity – Back to Life, in 2016.

În 2019, Mindcage Escape au lansat două single-uri – Granular și Dear Son – ambele fiind produse, mixate și masterizate integral în studioul IV Metal Foundry, deținut de către doi dintre membrii trupei.

Cel de-al treilea single lansat de Mindcage Escape este intitulat The Haze.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

Lasă un răspuns